Czasami mamy ochotę na szybki obiad. Lub po prostu niezobowiązującą przekąskę. Wtedy, zamiast wymyślać skomplikowane dania, warto sięgnąć po pyszne pancakes. Ich przygotowanie jest niezwykle ... Post Pancakes pojawił się poraz pierwszy w PanCook - Przepisy Kulinarne dla Każdego
Pancookczegoś więcej nam trzeba? Mi zdecydowanie nie! Jestem już w niebie, jagodowym niebie z fioletowymi ustami ;-))) I tak mi dobrze i niech już tak zostanie! Pierogi z jagodami, to obiad który musicie, po prostu musicie zjeść w lato. Nie wyobrażam sobie lata bez tego dania. To od zawsze dla mnie znak, że lato zawitało już w pełni do Polski
SMYKWKUCHNIpatelni. Zdrowe przede wszystkim. Mam ostatnio fazę na patelnię bo jestem leń. Jest gorąco. Potrzebuję zjeść zdrowo, kolorowo i smacznie, ale ..nie za bardzo chcę stać przy kuchence. Ten obiad powstał dość szybko. Z rzeczy ,które posiadałam w lodówce i w zamrażarce. Składniki warzywa po włosku na patelnię garść żółtej szparagówki czerwona cebula liście bazylii cukinia baby sól do smaku
Z Kuchni Do KuchniBrak pomysłu na obiad, resztka kaszy w lodówce i jeden ugotowany ziemniak - tak powstały burgery ;) Na temat kaszy jaglanej jest od pewnego czasu głośno. Sławę zdobyła dzięki swoim właściwościom odżywczym oraz wszechstronnemu zastosowaniu w kuchni. Z kaszy tej można zrobić wszystko - desery, kotlety, kiełbasę, lody i wiele, wiele więcej. Pod względem właściwości odżywczych jest zaraz po kaszy gryczanej (moja
pyszne zdrowościcebulą i czosnkiem, podlewamy wodą lub bulionem, dodajemy resztę posiekanego koperku i gotujemy około 1/2 godz. wyjmujemy zraziki, do sosu wlewamy śmietankę 18% z łyżką mąki i zaklepujemy sos, obiad gotowy-podajemy z kaszą jęczmienną lub młodymi ziemniaczkami
Kuchnia BeatyNie wiem, czy poniższy wpis można nazwać przepisem, ale umówmy się w takim razie, że będzie to inspiracja do przygotowania szparagów. Co prawda przepis ten powstał
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mięsa mielonego powstaną nie tylko zwykłe mielone, proponuję teraz obiad pod chmurką –grillowane kabaczety, mimo tak niewielu składników są przepyszne. Podałam je z delikatnym sosem tzatziki… o tej porze roku szkoda czasu na długie gotowanie, a one szybko się robią i zawsze się udają. Polecam! Składniki: ½ kg mielonego mięsa z szynki 1 mała cebula 2 ząbki czosnku
Wanilia i Kardamondzisiejszy obiad proponuję pyszną faszerowaną cukinię. Potrawę przygotowałam z produktów, które w danej chwili miałam po ręką. Wyszła bardzo smaczna i jeszcze niejednokrotnie zagości w mojej kuchni. SKŁADNIKI: 2 cukinie, 1 udko z kurczaka, 2 pomidory, 1/2 cebuli, 1,5 łyżeczki koncentratu pomidorowego, oliwa, sól, pieprz, zioła prowansalskie, 50g masła. PRZYGOTOWANIE: 1. Udko gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Ugotowane
Tradycyjna kuchnia Kasidanie jest idealne kiedy macie niewiele czasu i niewiele w lodówce. Wystarczy kilka niewyszukanych składników i 20 minut i pyszny zielony wiosenny obiad gotowy. Składniki: 400g makaronu (u mnie farfalle) 1,5 szklanki zielonego groszku łyżka masła pęczek koperku ząbek czosnku 2 jajka 100ml słodkiej śmietanki sól, czarny pieprz, papryka w płatkach Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente w osolonym
Pyry na Gazpodanego przepisu nie wychodzi dużo, bo są naprawdę sycące. Ich przygotowanie jest wyjątkowo proste. Takie lżejsze placuszki twarogowe na mące ryżowej idealnie pasują na śniadanie, kolację, a nawet na obiad. Spróbujcie. Składniki: (na 2 porcje) 250 g chudego twarogu 2 jajka L 3 łyżeczki cukru trzcinowego ( u mnie od Pro-BIO ) 3 łyżki mleka 3/4 szklanki mąki ryżowej
Słodkie okruszkiwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Szybka i smaczna propozycja na delikatny, a jednocześnie syty obiad. Mięso z indyka jest miękkie, aromatyczne i idealnie łączy się z pieczarkami oraz lekkim, pomidorowym sosem. Gulasz podałam z makaronem ryżowym, ale w zasadzie pasuje on do wszystkiego. Pycha! (3 porcje) 500g mięsa z indyka 200g pieczarek 2 pomidory (użyłam
Di gotujeKiedy żar leje się z nieba nikt z nas nie ma ochoty na ciepły obiadek, wręcz przeciwnie, kuchnie omijamy szerokim łukiem, zaglądamy tam głównie po schłodzoną wodę. Na lunch, obiad i kolację najchętniej sięgamy po sycące lecz bardzo lekkie propozycje, dodatkowo najlepiej z nutą odświeżenia. I właśnie takie jest moje dzisiejsze danie. Bardzo aromatyczne i lekkie, a sycące, możecie
SMYKWKUCHNIJeżeli lubicie fasolkę szparagową to zachęcam do wypróbowania poniższego przepisu. Ugotowaną fasolkę wystarczy podsmażyć na maśle z dodatkiem czosnku. Całość świetnie smakuje posypana zieloną pietruszką. Idealny dodatek do obiadu. Składniki na porcję dla 2 osób: 0,5 kg żółtej fasolki szparagowej 2 ząbki czosnku posiekana zielona pietruszka 1-2 łyżki masła klarowanego sól Fasolkę umyć i odciąć końcówki
Ugotowaćwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Jest to szybka i prosta propozycja na smaczny obiad. Robię go często, szczególnie w sezonie na paprykę. Podaję go różnie, raz z ryżem - innym razem z makaronem. .. Wszystko zależy od preferencji w danej chwili. 500g mięsa gulaszowego z kurczaka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 1 żółta papryka (lub zielona
Di gotujeDziś nikt mnie nie zmusi do tego, żebym stanęła przy kuchence i gotowała. Brak szans, jest tak gorąco że się rozpływam. Jednak obiad musi być. Jak pogodzić jedno z drugim? Przygotować chłodnik. W ruch poszło więc awokado, Dzięki temu chłodnik jest kremowy i delikatny. Ogórki i papryka chrupią przyjemnie dla kontrastu. Chłodnik z awokado. Składniki na 2 - 3 porcje
Miksturownik