podawaj z sosem, ziemniakami z koperkiem i klasyczną surówką z kiszonej kapusty. Dzisiejszy przepis stworzony został z myślą o piątkowym szybkim obiedzie. Jest to najlepszy sprawdzony przepis na pulpety rybne. Bardzo aromatyczne, pachnące skórką cytrynową i koperkiem. Piątkowe danie idealne Do przygotowania tego dania użyłem filetów
kuron.com.plRisotto to zawsze dobrym pomysł na obiad, z kilku powodów przede wszystkim można je zrobić z wielu składników np. jarmużu, szpinaku czy innych warzyw. Może być wegetariańskie lub nie. U mnie dzisiaj risotto z jarmużem i krewetkami. SKŁADNIKI: - 2 szklanki ryżu do risotto - 1/4 kostki masła - 1 szklanka mleka plus woda - oliwa z oliwek, chili, czosnek, rozmaryn - mrożony jarmuż
SMYKWKUCHNImoim domu często gościły buraczki zasmażane oraz te z majonezem. Kiedyś przyrządzała je moja mama, a teraz ja kontynuuję tradycję. Są pyszne i idealnie sprawdzają się jako dodatek do obiadu. Polecam! 3-4 czerwone buraki 1 cebula Dodatkowo: majonez sól, pieprz Opcjonalnie: odrobina cukru Buraki należy upiec lub ugotować, a po ostudzeniu obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Di gotujełyżki masy kurczakowej). Smażyć z obu stron na złoty kolor. Z podanych składników wyszło mi 10 kotlecików. Usmażone kotlety odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać jako obiad w towarzystwie ziemniaków i ulubionej surówki. Smacznego! Zobacz również przepis na: kotlety po francusku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Kotlety siekane z pieczarkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojewolno gotowane przez 6-8 godzin w niskiej temperaturze. Mięciutkie i soczyste kacze uda z confitu można od razu podsmażyć na patelni do zrumienienia skóry i podać na obiad. Confit z kaczki po ostudzeniu można trzymać w chłodzie przez parę tygodni, wyciągając z niego porcję kiedy nam pasuje. A ponieważ kacze uda w conficie najlepsze są, gdy postoją minimum tydzień
Moja Delicjaprzepis na pyszne placki ziemniaczane zapiekane z kurczakiem, pomidorem i pieczarkami. Placki bardzo ładnie się prezentują na talerzu i do tego wyśmienicie smakują. Możemy z powodzeniem przygotować je na obiad lub ciepłą kolację. SKŁADNIKI: Placki: 600g ziemniaków, 1 cebula, 1 łyżka mąki, 1 jajko, sól, pieprz, olej do smażenia. Dodatkowo: 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka, 200g pieczarek, 1 pomidor
Tradycyjna kuchnia Kasisłono (np. jako dodatek do gulaszu czy wołowiny w sosie koperkowym ), jak i na słodko posypane cukrem. 1 kg ziemniaków (można wykorzystać ziemniaki, które zostaną nam z wczorajszego obiadu) 2 łyżki nasion chia 6 łyżek zimnej wody 1 łyżeczka soli 2 szklanki mąki (ok. 250 g) Nasiona chia mielimy w młynku do kawy. Dodajemy do nich 6 łyżek wody
Dieta bez mlekajęczmienną, która jest bardzo lubiana przez moją rodzinę. Takie kotlety świetnie nadają się do przemycenia kaszy do diety dla tych, co za nią nie przepadają. Doskonale sprawdzają się na obiad, ale ja lubię je podjadać nawet na zimno. Jeśli kotlety podaję jako posiłek główny to czasami przyrządzam do ich sos pieczarkowy lub bywa, że również serowy, czy pomidorowy. Polecam! (około
Di gotujeŚwietna propozycja na obiad szczególnie dla tych co im wiecznie czasu brakuje. 30 minut i można zjeść smaczne i sycące danie. Składniki : podwójna (nie za duża) pierś kurczaka 200 gr makaronu penne 10 kawałków suszonych pomidorów 2 duże garście świeżego szpinaku 100 gr sera długodojrzewającego (parmezan, cheddar, ...) 200 ml śmietany 30% 3 ząbki czosnku średnia cebula łyżka masła klarowanego
Mechanik w kuchniniedzielę zazwyczaj w polskich domach jest rosół i schabowe. My tym razem nie poszliśmy w niedzielną klasykę i na obiad był kurczak. Udziec z delikatnej cytrynowej marynacie idealnie skomponował się z kurkumą, czosnkiem, tymiankiem i papryką. Kurczak wyszedł miękki, soczysty a skórka chrupiąca. Taką jak lubię. Składniki: 10 udźców z kurczaka sól pieprz pół łyżeczki kurkumy 3/4 łyżeczki papryki słodkiej
Kuchnia w oparachpewno kojarzy każdy, kto od początku śledzi mój blog i moje wpisy – a pozostali pewnie natknęli się na ten przepis, kiedy szukali pomysłu na szybki i pyszny obiad. Tym razem postanowiłam wzbogacić je o bardzo sezonowy składnik, czyli oryginalnego oscypka. Dlaczego sezonowy? A dlatego, że oryginalny oscypek wyrabiany być może wyłącznie od maja do września, i właśnie wtedy najczęściej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKolejna wariacja na temat kremowego sosu z suszonymi pomidorami, który lubię robić z różnym mięsem i dodatkami. Były już piersi z kurczaka i polędwiczka. Tym razem na obiad miały być sznycle z indyka, a całość dania wzbogacona o koktajlowe pomidory i posypkę z boczku. Wyszło jak zawsze pysznie i bardzo kolorowo. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikmoim blacie zagościło nowe, eleganckie, białe cudo. W niedzielę był pierwszy test. Przygotowałam w nim pysznych schab zapiekany z serem i boczkiem. Do tego kremowy sos pieczarkowy i powstał obiad z jak najlepszej restauracji. A o nowym wolnowarze Crockpot DuraCeramic przeczytacie poniżej. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikwędzonym boczkiem, a następnie udusiłam w sosie na bazie masła i białego wina. Do tego idealnie pasuje warzywne puree, do zrobienia którego użyłam pietruszki i świeżego rozmarynu. Cały obiad powstał dość szybko, ale wygląda i smakuje rewelacyjnie. Polecam to danie wszystkim tym, którzy lubią dobrze zjeść, ale nie lubią długo stać przy garach 😊 Składniki na 2-3 porcje: 1 surowa
Codzienna kuchnia niecodzienna