można znaleźć na przykład w Serbii – Karađorđeva šnicla – czy Rumuni – Şniţel-. Dla mnie najważniejsze jest to, że gdy pokazałem mojemu Chorwackiemu koledzy, co dziś na obiad od razu zgadł 😉, więc myślę, że mój Stek z Zagrzebia, wygląda jak oryginalny Zagrebački Odrezak. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi życzę Ci smacznego. Oczywiście potrzebujemy kilku składników
RafalCooksposoby na powtórne zużycie starego chleba, a wśród nich jest mało znany przepis angielskich grandmas – kurczak faszerowany chlebem. Kiedyś było to obowiązkowe danie kuchni brytyjskiej, stały składnik niedzielnego obiadu. Warto go poznać i wypróbować, bo kurczak faszerowany chlebem jest zupełnie niecodzienny. F arsz z czerstwego pieczywa to absolutnie doskonały pomysł. Oczywiście nie jest tak, że pakujemy do tuszki pół
Niedzielny kucharzSzakszuka na stałe zagościła w mojej kuchni. To danie nigdy się nie znudzi. Brak pomysłu na obiad? Robimy szakszukę. Prosto, szybko i pysznie. Za każdym razem urozmaicamy ją innymi dodatkami. Tym razem były to pieczarki. Nie ukrywam, że wyszło pysznie. Potrzebujemy: 1 puszka pomidorów kojonych 2 ząbki czosnku 25 dag pieczarek 4 jajka olej do smażenia sól
IzabelawkuchniDzień dobry :-) Tym razem mam dla Was kolejną pyszną propozycję na obiad. Kurczak ze szpinakiem, papryką i czosnkiem w sosie. Danie robi się szybko, smakuje rewelacyjnie. Pomysł pochodzi z tej strony ( klik ). Ja troszkę go zmodyfikowałam pod siebie. Polecam i miłego dzionka Wam życzę :-) Składniki na 4 porcje: 2 średnie filety z kurczaka 1/2 opakowania szpinaku baby 1 czerwona papryka
kruche babeczkiszybka w wykonaniu. Gotowana na bulionie warzywnym, w mojej wersji z dodatkiem serka topionego i pleśniowego. Dzięki takiej odmianie serów, jest przyjemnie kremowa i sycąca. Polecam ją zarówno na obiad jak i kolację z dodatkiem grzanek, tostów lub bułeczki. Można też dodać do zupy lane kluski. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki : Por biała część 2 ząbki czosnku 1 litr bulionu
Do Garów!Dziś mam dla Was pomysł na obiad. Coś z cyklu, nie wygląda, a smakuje :) Danie proste i szybkie w przygotowaniu, a dodatkowo bardzo smaczne. Oczywiście jeśli lubicie szpinak. Ja akurat bardzo lubię. To danie, możecie zrobić tylko ze szpinakiem, lub tak jak ja z dodatkiem piersi kurczaka. Składniki: 1 pierś z kurczaka
Agusiowe smakołykiTarta z ciasta francuskiego – czyli pomysł na obiad lub śniadanie w 12 minut ! Śniadanie na wytrawnie czy słodko ? […] Artykuł Tarta z ciasta francuskiego pochodzi z serwisu Marcepanowa kuchnia
Marcepanowa kuchniaJeśli myślicie, że taka ze mnie artystka i takie wizje powstają w mojej głowie, to się grubo mylicie :) Kocham Pinteresta, a na nim jest milion inspiracji
bistro mamaProsty przepis na klasyczny obiad, kluski z sosem czyli prażucha ziemniaczana tym razem z sosem pieczarkowym. Bardzo łatwa potrawa kuchni regionalnej z ziemniaków i mąki idealnie komponuje się ze skwarkami. Do prażuchy ( inaczej fuszer, porka, prażuchy, kluchy połom bite) doskonale pasuje także sos mięsny, sos grzybowy, podsmażona na tłuszczu cebula. Dodatki do prażuchy zależą od regionu w jakim jest
Dieta moja pasjastół? Wszak Wielkanoc już tuż tuż. Rozpisałam się trochę, a teraz zapraszam na roladki schabowe z zielonym pesto, suszonymi pomidorami i mozzarellą. To danie idealne na świąteczny obiad, wydaje się pracochłonne ale robi się je naprawdę szybko, a smak zaskakuje. Składniki (na 4 roladki): ok 600 g schabu (4 plastry) suszone pomidory słoiczek bazyliowego pesto kulka mozzarelli
Cynamonowe szczęściePyszna, prosta do zrobienia. Idealny przepis na wielkanocne danie i nie tylko ,sprawdzi się również jako szybki obiad . Możecie użyć surowej kiełbasy lub parzonej. Polecam gorąco
Swojskie jedzonkoSchab w kapuście kiszonej to pomysł na pyszny obiad z piekarnika. Soczyste kawałki schabu z dodatkiem kapusty kiszonej i pieczonych ziemniaków na pewno zasmakują każdemu, więc gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu. Schab w kapuście Dziś podrzucam The post Schab w kapuście kiszonej appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojefarszem. Nadziałam ją kaszą gryczaną, pieczarkami i wątróbką. Nie dość, że kaczka wyszła pyszna to jeszcze zdecydowanie bardziej syta, bo nadzienie nas zapchało i kaczka wystarczyła nam na dwa obiady. Polecam ten wyjątkowy, tradycyjny, polski sposób. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikkarp na większości polskich stołów gości tylko na święta, ten przepis na FILET Z KARPIA Z KREMEM SELEROWO-CYTRYNOWYM robi furorę przez cały rok. Danie to sprawdzi się na obiad czy kolację w każdej kuchni. Artykuł FILET Z KARPIA Z KREMEM SELEROWO-CYTRYNOWYM pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEtylko do sałatki Roszponka świetnie się sprawdza na surowo, jako baza zielonych sałat. Jednak ja chcę Wam pokazać również inne jej zastosowanie – mianowicie może ona być również bazą obiadu, w postaci sosu pesto. Przygotowałam pesto z dodatkiem jarmużu, jako że to drugie bardzo wartościowe warzywo zimowe. W ten sposób “połączyłam siły” zielonych roślin odżywczych i powstał super
Wiszniówka