obiad - 94612 przepisów (strona:1612/6308)

Makaron z cukinią i łososiem 61

jednak intensywniejszy smak uzyskamy dodając łososia wędzonego na zimno. Makaron z cukinią i łososiem to danie, które potrafi mile zaskoczyć swoim smakiem. Jest to pomysł na prosty i szybki obiad, a jednocześnie smaczny i sycący. Taki makaron z cukinią i łososiem polecam zwłaszcza osobom, które nie chcą przeznaczać dużo czasu na gotowanie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Makaron z cukinią

Danka Pichci
Makaron gryczany z sosem pieczarkowo-serowym 50

Dziś mam dla Was inspirację na prosty, szybki i bezmięsny obiad. Makaron gryczany z sosem pieczarkowo-serowym. Zaskoczeniem może być fakt, że do przygotowania tego dania nie użyłam sera, tylko płatki drożdżowe nieaktywne. Uwielbiam z nich korzystać w kuchni, bo nadają daniom fajny, serowy smak, a jednocześnie podkreślają aksamitną konsystencję sosu. Poniższe danie polecam przygotować od razu

Natka Pietruszki
Makaron z zielonymi warzywami 73

Reklamy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Danie z makaronem to jeden z najlepszych pomysłów na szybki i pożywny obiad. Jeśli lubisz takie potrawy, ten z zielonymi warzywami z pewnością także przypadnie Ci do gustu! Jest to świetny sposób na urozmaicenie makaronu i przemycenie większej ilości warzyw. Lista zakupów  300 g fasolki szparagowej 200 g zielonego groszku 100 g szpinaku 1 cukinia

Proste-przepisy.pl
Pieczone ziemniaki ze szparagami z dodatkiem fety i pesto 57

Bardzo lubię czerwiec, za ciepełko, za energię i za to, że wyjątkowo łatwo jest dobrze jeść w czerwcu. Kilka składników i pyszny obiad gotowy, tak jak lubię. Dziś przepis na taki czerwcowy prościuch – pieczone młode ziemniaczki i szparagi, do tego sos na bazie jogurtu i fety i na to pacnięte pesto z dostępnych pod ręką ziół. Bardzo prosto

Cooking for Emily
Placki z cukinii i kukurydzy z zielonym sosem 62

Dziś przepis na placki z cukinii i świeżej kukurydzy z dodatkiem zielonego sosu na bazie avocado, natki pietruszki z dodatkiem tahini i soku z cytryny. Prosty, sezonowy obiad. Placki też można spakować dziecku do szkoły bo są też smaczne na zimno, a sos wykorzystać do innych dań – do sałatek, do maczania warzyw. O szkole wspominam rzecz jasne

Cooking for Emily
Naleśniki po meksykańsku 273

tego dania jest nieco pracochłonne, ale efekt końcowy jest wart czasu poświęconego na jego zrobienie. Naleśniki po meksykańsku możemy przygotować dzień wcześniej, a potem tylko zapiec w piekarniku i obiad gotowy. Do farszu można dodać odrobinę chili lub pieprzu cayenne, jeżeli lubimy bardziej pikantne smaki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Naleśniki po meksykańsku: 5 naleśników 150 g żółtego tartego sera

Danka Pichci

Proponowane wyszukiwania