jednak intensywniejszy smak uzyskamy dodając łososia wędzonego na zimno. Makaron z cukinią i łososiem to danie, które potrafi mile zaskoczyć swoim smakiem. Jest to pomysł na prosty i szybki obiad, a jednocześnie smaczny i sycący. Taki makaron z cukinią i łososiem polecam zwłaszcza osobom, które nie chcą przeznaczać dużo czasu na gotowanie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Makaron z cukinią
Danka PichciDziś mam dla Was inspirację na prosty, szybki i bezmięsny obiad. Makaron gryczany z sosem pieczarkowo-serowym. Zaskoczeniem może być fakt, że do przygotowania tego dania nie użyłam sera, tylko płatki drożdżowe nieaktywne. Uwielbiam z nich korzystać w kuchni, bo nadają daniom fajny, serowy smak, a jednocześnie podkreślają aksamitną konsystencję sosu. Poniższe danie polecam przygotować od razu
Natka PietruszkiReklamy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Danie z makaronem to jeden z najlepszych pomysłów na szybki i pożywny obiad. Jeśli lubisz takie potrawy, ten z zielonymi warzywami z pewnością także przypadnie Ci do gustu! Jest to świetny sposób na urozmaicenie makaronu i przemycenie większej ilości warzyw. Lista zakupów 300 g fasolki szparagowej 200 g zielonego groszku 100 g szpinaku 1 cukinia
Proste-przepisy.plBardzo lubię czerwiec, za ciepełko, za energię i za to, że wyjątkowo łatwo jest dobrze jeść w czerwcu. Kilka składników i pyszny obiad gotowy, tak jak lubię. Dziś przepis na taki czerwcowy prościuch – pieczone młode ziemniaczki i szparagi, do tego sos na bazie jogurtu i fety i na to pacnięte pesto z dostępnych pod ręką ziół. Bardzo prosto
Cooking for EmilyDziś przepis na placki z cukinii i świeżej kukurydzy z dodatkiem zielonego sosu na bazie avocado, natki pietruszki z dodatkiem tahini i soku z cytryny. Prosty, sezonowy obiad. Placki też można spakować dziecku do szkoły bo są też smaczne na zimno, a sos wykorzystać do innych dań – do sałatek, do maczania warzyw. O szkole wspominam rzecz jasne
Cooking for Emilytego dania jest nieco pracochłonne, ale efekt końcowy jest wart czasu poświęconego na jego zrobienie. Naleśniki po meksykańsku możemy przygotować dzień wcześniej, a potem tylko zapiec w piekarniku i obiad gotowy. Do farszu można dodać odrobinę chili lub pieprzu cayenne, jeżeli lubimy bardziej pikantne smaki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Naleśniki po meksykańsku: 5 naleśników 150 g żółtego tartego sera
Danka Pichci