Borówka leśna (brusznica) – powidła 142Znacie? Lubicie? Jeśli nie to serdecznie zapraszam Was do zrobienia takiej borówki. Jest idealna do mięs pieczonych, świątecznego indyka czy nawet zwykłych kotletów mielonych, a do
To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto drożdżowe ze śliwkami 150Jeśli lubicie ciasto drożdżowe, a mieliście problem z jego zrobieniem to właśnie jest przepis dla Was. Ciasto robi się łatwo, a do tego wyjątkowo smaczne. (adsbygoogle
To co lubię - gotuję i polecam
Zimowa karpatka 158Żeby zrekompensować Wam czekanie na kolejny przepis, zapraszam na pyszną karpatkę w zimowej odsłonie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zimowa karpatka Składniki Składniki na ciasto: 120 g
To co lubię - gotuję i polecam
Pyszne pączki z ziemniakami 173Jak karnawał to karnawał …zapraszam na pyszne pączki. Dzięki dodatkowi ziemniaków są wilgotne i naprawdę doskonałe. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pyszne pączki z ziemniakami Składniki
To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto drożdżowe z cynamonem 151Zrobienie ciasta drożdżowego wydawało mi się strasznie trudne, ale mając dobry mikser i świeże drożdże to naprawdę nic trudnego. Do porannej kawy pycha. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
To co lubię - gotuję i polecam
Łódeczki z awokado 151Przepis na szybką i smaczną przekąskę. Awokado jest bardzo zdrowe, a i dodatkowa porcja kcal w te mrozy z pewnością nam się przyda. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto „Pani Walewska” 142Kochani życzę Wam wszystkim szampańskiej zabawy, a w Nowym 2016 Roku samych sukcesów, nie tylko kulinarnych. A żeby osłodzić sobie jeszcze bardziej sylwestrową zabawę zapraszam Was
To co lubię - gotuję i polecam
Śledź pod buraczkiem. Szuba. Śledź pod pierzynką. 130Święta święta i po świętach, a dla tych, którzy myślą już o Sylwestrowym menu mam propozycję na pyszne śledzie pod buraczkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Śledź
To co lubię - gotuję i polecam
Śledzie ze śliwką 120Przepis na śledzie, które możemy zrobić kilka dni wcześniej. Wymagają odrobinę wprawy, ale na pewno sobie świetnie poradzicie. Są pyszne. Polecam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Śledzie
To co lubię - gotuję i polecam
Jak zrobić kwas buraczany. 148Pyszny, aromatyczny kwas buraczany z którego przygotujemy barszcz czerwony. Jest banalnie prosty i wystarczy tylko 5 dni żeby cieszyć się jego smakiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto makowe z brzoskwiniami. 169Zachęcam do zrobienia pysznego makowego ciasta z rodzynkami i lekką cytrusową nutą. Jest czasochłonne, ale warto je zrobić przy okazji robienia makowców. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj
To co lubię - gotuję i polecam
Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie. 142Przepis na pyszny sernik z brzoskwiniami. Sernik, którego nie może zabraknąć w święta jak i wiele rodzinnych uroczystości. Jest pyszny, delikatny i wyjątkowo smaczny. Polecam. (adsbygoogle
To co lubię - gotuję i polecam
Ciasteczka migdałowe 125Jeśli macie ochotę na małe co nieco, a nie macie ochoty spędzać pół dnia w kuchni to ten przepis jest właśnie dla Was. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
To co lubię - gotuję i polecam
Herbata z pomarańczą 111A kiedy wrócicie zmarznięci ze spaceru lub po ciężkim dniu pracy, wtedy zapraszam Was na pyszną, pachnącą i rozgrzewającą herbatę pomarańczową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Herbata
To co lubię - gotuję i polecam
Szarlotka 143A na deser zapraszam Was na pyszną, jeszcze ciepłą szarlotkę. Uwielbiam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Szarlotka Składniki Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 3 żółtka
To co lubię - gotuję i polecam