obiad polecam pyszną nadziewaną ryżem i tuńczykiem paprykę, zapiekaną w piekarniku na sosie pomidorowym. Proste i bardzo smaczne danie. Trwa sezon na paprykę, więc warto je przygotować. Ja miałam takie podłużne papryki, dzięki temu danie wygląda bardzo apetycznie. Smacznych inspiracji życzę :) Potrzebujemy: Na paprykę: 8 średniej wielkości podłużnych papryk czerwonych 2 woreczki ryżu brązowego ( łącznie 20 dag ) 1 duża
IzabelawkuchniKruche ciasteczka pomarańczowe zasmakują wszystkim smokom, czyli wszystkim wielbicielom ciasteczek. Nie dość, że są pyszne, to jeszcze szybkie do zrobienia. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image
Bardzo Gruby SmokJaki wolnowar wybrać Przewodnik dla kupujących swój pierwszy wolnowar. Jaki wolnowar wybrać, który wolnowar jest najlepszy to pytania, które na grupach kulinarnych pojawiają się bardzo
Cztery FajeryDuszona pierś kurczaka w sosie własnym z ryżem to proste danie obiadowe, które smakuje dzieciom i dorosłym. Przygotowanie zajmuje dosłownie 30 minut. Czas przygotowania: 30 minut
karolgotujeChoć sama książka „Dziewiąty mag” (autorstwa A.R. Reystone) jest dziwna, smoki z niej są całkiem urocze i warto o nich
Bardzo Gruby SmokCiasto Mars to kolejna wersja pysznego smakołyku inspirowanego popularnym batonikiem i z jego dodatkiem. Ciasto jest dość słodkie, aczkolwiek bardzo smaczne, idealne na rodzinne przyjęcia lub
Smakowite DaniaSurówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą. Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą - wypróbowany, domowy przepis. Pyszna surówka z kapusty pekińskiej do obiadu. Pekińska surówka z kukurydzą, pomidorem, jabłkiem i majonezem. Sałatka z dodatkiem ogórka i posiekanego koperku. Surówka z pekińskiej to świetny dodatek do obaidu. Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą. Sałatka z kapusty pekińskiej - składniki(...)koperku 1 szalotka, posiekana 1 jabłko 1 ząbek czosnku, starty 1/4 szklanki majonezu 2 łyżki śmietany sok z cytryny, sól i pieprz do smaku Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu - przepis: Krok 1. Kapustę pekińską opłukać, osuszyć, pokroić w paski różnej szerokości. Ogórka, jabłko i pomidora pokroić w kostkę. Krok 2. Wymieszać majonez ze śmietaną, doprawić do smaku. Wszystkie składniki
Moja Książka KucharskaNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia w czekoladzieRosół zna każdy Polak, a przepisów na przyrządzenie go są pewnie tysiące. Smok prezentuje swój sposób na rosół na skrzydełkach kurczaka. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe
Bardzo Gruby SmokKotlety z fasoli to danie, niewymagające większych umiejętności kulinarnych a jednocześnie smaczne i zdrowe. Kotlety z fasoli to propozycja w sam raz dla miłośników fasoli oraz
Smakowite Daniapiec zawsze w wysokiej temperaturze, minimum 220 stopni. Lepiej smakują lekko przypieczone, niż niedopieczone czyli mdłe. Frytki z batatów najlepiej smakują w towarzystwie ostrych sosów. Można podawać je do obiadów, do mięs czy jajek sadzonych – co kto lubi 🙂 Sprawdźcie koniecznie przepis! Zobacz też: Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem Mini burgery koreczki na dwa kęsy Przepis na frytki
Kuchnia Bazyliipodawać Tak przygotowane paszteciki smakują idealnie same lub w towarzystwie domowych sosów, a nawet ketchupu. Idealne na przyjęcie, sylwestra lub spotkanie z przyjaciółmi. Można je też podać na obiad Spróbujcie. Składniki: Ciasto na paszteciki: 500 g mąki pszennej 8 g suszonych drożdży instant 250 ml mleka 1/4 szklanki oleju 1 jajko klasy M mała szczypta soli 3 szczypty cukru Dodatkowo
Słodkie okruszki