Lato to czas kiedy lubimy zjeść coś szybko i w miarę lekko. Możemy sobie pozwolić, aby od czasu do czasu na naszym stole pojawił się "owocowy" obiad. Oprócz pysznych zup owocowych możemy również postawić na owocowe dodatki do makaronu. Poniedziałkowy obiad stoi pod znakiem malin :) Spróbujcie :) Składniki: 150g malin makaron (u mnie kokardki) 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki
ChilliJemyJak gotować jajka by nie pękały? Zależy nam na tym szczególnie jeśli mamy w planie robienie pisanek czy dekorowanie jajek albo jeśli faszerujemy jajka w skorupkach
Dorota Smakujechili, smażona z czosnkiem, zielonymi szparagami, pomidorkami i jajkiem. Smak całości uzupełnia tarty parmezan i opcjonalnie odrobina paprykowego sosu sriracha. Do szybkiego i łatwego przygotowania, szczególnie, gdy mamy kaszę pozostałą z obiadu. Kaszę można ugotować wcześniej i trzymać przez kilka dni w lodówce. SKŁADNIKI / 2 PORCJE 1 szklanka ugotowanej na sypko kaszy gryczanej (1 woreczek) 100 g zielonych
cool and mintyUdka Tandori , pyszny kurczak Udka Tandori , są po prostu genialne . Oczywiście nie mam oryginalnego , pieca tandori , ale mój europejski piekarnik też dał radę Przyprawa Tandori nie
Ogrodnik w podróżyGdy czasu mało, a w brzuchu burczy, z pomocą przychodzą przepisy na makarony;) Ta propozycja jednak nie każdemu przypadnie do gustu, jest bowiem mocno intensywna za
Smaki Na TalerzuDanie proste i szybkie. Jednocześnie można przygotować ziemniaki. Wystarczy 20 min by zrobić obiad dla całej rodziny. Reszta robi się sama. Najlepsza remulada ever od Folwark Składniki: 4 udka z kurczaka 3/4 szklanki remulady duńskiej od Folwark 1 główka czosnku Przygotowanie: Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, nakłuwamy. Sos mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Udka mieszamy z sosem, układamy
R'n'G Kitchenmlekiem i wlać do zupy, zagotować do zagęszczenia zupy, wsypać posiekaną natkę pietruszki, dodać pieprz mielony i sól do smaku - zupa pieczarkowa na szybko zabielana mlekiem jest bardzo smaczna, lekkostrawna, rozgrzewająca na dobry obiad.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięTak samo jak są pyszne, tak surówki z marchewki potrafią stać się zwyczajnie nudne. Ile czasu można jeść startą marchew z dodatkiem jabłka? Długo, to pewne
Karo in the KitchenSzpinak poznałam i polubiłam dzięki mojej Teściowej i sposobie w jaki go przygotowuje. Oczywiście różne eksperymenty pokazują mi, że teraz lubię go w każdej chyba wersji
Smaki Na TalerzuSałatka z pikantnym kurczakiem a la stripsy. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam sałatki. Zarówno te z samymi warzywami, jak i te z kurczakiem. Dzisiejsza
Słodkie okruszkiwysilając. Także ciasto do krewetek, mimo długiej listy składników jest proste do zrobienia, a przy tym obłędnie smaczne. Panierowane krewetki sprawdzą się jako szybka przekąska. Smażone krewetki w cieście możecie też podać na obiad, jako danie główne. Do tej potrawy najbardziej odpowiednie będą krewetki argentyńskie lub krewetki tygrysie. Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 10 minut Porcje 4 Pikantne
Kulinaria - potrawy z różnych stron światazmienić, jednak to życie pisze scenariusze więc zobaczymy jak to wyjdzie w "praniu" i co los dla mnie przygotował? ;-) Dziś mam dla Was szybki ale to nie znaczy, że mniej smaczny pomysł na obiad. Nam smakowało bardzo... Składniki; 20 dag ryżu jaśminowego Skworcu 1/3 łyżeczki zmielonej kurkumy Skworcu 30 dag filetu z indyka ok szkl. mrożonego groszku
Radość kipiąca uśmiechem.Zapiekanka ziemniaczana z grzybami leśnymi do świetny przepis na jesienny obiad, kiedy sezon na grzyby w pełni. Jest bardzo smaczna, szybka do zrobienia i sycąca. Ponieważ uwielbiam chodzić po lesie i zbierać grzyby, zawsze jest ich u mnie pod dostatkiem. Zazwyczaj robię po prostu sos grzybowy, który jest pyszny do klusek śląskich czy kopytek. Tym razem jednak postanowiłam pokombinować
e-PrzepisyKulinarneZdrowa, pyszna sałatka z mnóstwem witamin i minerałów świetnie sprawdzi się w roli apetycznego śniadania dającego siłę do działania. Kaszę w połączeniu z burakiem i ciecierzycą
Czekoladowa muffinkaBorek ,tureckie ciasto z serem i szpinakiem Borek , czyli najbardziej popularny placek w Turcji . Typowe danie tej kuchni . Wersja ze szpinakiem i serem feta jest nie
Ogrodnik w podróży