Pizza? Jak najbardziej. Zawsze. Po kalafiorowej przyszła kolej by wypróbować spód z cukinii. Jest aromatyczny, lekki, niskokaloryczny. W sklepach i na targu pojawiła już się pierwsza cukinia, więc grzechem byłoby nie wykorzystać tego pysznego warzywa
Szybko Tanio Smaczniejedne z moich ulubionych warzyw - niestety tylko na około 2 miesiące :( Oprócz tego, że są pyszne - posiadają mnóstwo dobroczynnych właściwości 1. Nie tuczą - są niskokaloryczne - w 100 g szparagów jest jedynie 18 kcal! 2. Mają mnóstwo wartości odżywczych - pokłady witaminy A,C, E i K, witaminy z grupy B, kwas foliowy, potas, sód, żelazo
Moje Kuchenne Rewelacjeostygła i zmiksuj blenderem. Do zmiksowanego kremu wrzuć żółtka jaj i zagotuj. Przed podaniem posyp wierzch zupy szczyptą gałki muszkatołowej i migdałowymi płatkami. Wiem co jem Dynia jest warzywem niskokalorycznym, ale bogatym w wartości odżywcze takie jak beta karoten, potas, wapń, fosfor, witaminy z grupy B. Dynia dzięki dużej zawartości celulozy pomaga w kuracjach odchudzających. Ma również właściwości odkwaszające. Warzywo
Fit&Fast KitchenSzparagowy sezon w pełni - dzisiaj proponuję szybką, niskokaloryczną przekąskę - zielone szparagi z parmezanem:) Pamię tajcie - 100g szparagów to tylko 18 kcal! SKŁADNIKI ( 4 po rcje - 280 kcal - 1 porcja 70 kcal !!!) pęczek zielonych szparagów - 500g 1 łyżka oliwy z oliwek 3 łyżki tartego parmezanu (lub innego ulubionego sera) 1 łyżka soku z cytryny PRZYGOTOWANIE Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końcówki
Moje Kuchenne Rewelacjeźródłem witaminy C, B, PP oraz kwasu foliowego. Warzywo to cieszy się również powodzeniem, gdyż jest jednym z tych które wiodą prym w dietach niskokalorycznych. Sałatka z faszerowanymi papryczkami i selerem naciowym SKŁADNIKI : 5 liści sałaty np. ozdobnej 4-5 papryczek faszerowanych 50 g polędwicy łososiowej 1 łodyga selera naciowego oliwa z oliwek
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPrzyznaję się - lubię smażone i słodkie łakocie, a tym bardziej, że w składzie zawierają to co lubię (np. wiórki kokosowe.) Ciasteczka te może (a raczej na pewno) nie są niskokaloryczne - czy mega zdrowe, ale za to smakują rewelacyjnie. Aj tam, kilka sztuk nikomu nie zaszkodzi. Hmmm..., oby na kilku się skończyło, bo już podczas smażenia kuszą obłędnym aromatem, a potem
Di gotujemnie tylko i wyłącznie! To moje ulubione połączenie składników od 3 tygodni. Dziś było zdecydowanie fit, bo nie dodałam żadnych „węgli”. Danie to, mimo iż jest bardzo niskokaloryczne jest sycące, przez dużą zawartość błonnika i wody. Jest tak skomponowane, że jedyną przyprawą jest szczypta soli. Idealne na ciepło i na zimno. Śmiało można dodać do niego makaron, ryż
greenscarflubią żadnych zdrowych dodatków, to już my Rodzice, postaramy się, aby jakoś ten problem smacznie rozwiązać. Ziemniaki , kartofle to rośliny bardzo korzystne dla zdrowia. Prawie nie zawierają tłuszczu, są niskokaloryczne, bardzo lekkostrawne i bardzo łatwo przyswajalne, bogate w potas i magnez. Mają białko w najlepszym gatunku. Wszystkie cenne składniki zachowują ziemniaki gotowane na parze lub pieczone w mundurkach. Najbardziej ciężkostrawne
Naturalna Kuchniatrawienne wspomagające przemianę materii . Mango jest również dobrym źródłem składników mineralnych takich jak miedź, potas i magnez. Wysoka zwartość potasu pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi. Mango jest również niskokaloryczne , gdyż 100 g tego owocu to jedynie 60 kcal
Fit&Fast Kitchenszczypiorek myjemy i kroimy na małą kosteczkę. Twarożek wykładamy na talerz i posypujemy papryką oraz szczypiorkiem. Podajemy z szklanką ulubionego soku owocowego. Wiem co jem Twaróg jest produktem niskokalorycznym ponieważ zawiera niewielką ilość węglowodanów w postaci złożonego cukru mlecznego - laktozy. Zawiera również niewiele kwasów tłuszczowych. Jest za to bogatym źródłem pełnowartościowego i łatwo przyswajalnego białka. Jego zawartość w suchej masie
Fit&Fast Kitchenwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski mój. Jak wiadomo, indyk jest chudym i niskokalorycznym mięsem, więc roladki doskonale sprawdzą się jako propozycja na zdrowy obiad. Natomiast po wystygnięciu - będą idealnie smakowały ze świeżym pieczywem. (Marchewka nie wypadnie.) Mięso wychodzi miękkie, soczyste niezwykle aromatyczne. Przepis jest tak łatwy, że bez problemu każdy sobie z nim poradzi. Zapewniam
Di gotujepytał Staś pod koniec lutego. Nie, jeszcze jest zbyt chłodno na lody – odpowiadaliśmy. Czy według Was jest teraz dobra pora na lody ? Orzeźwiające, nie za słodkie i niskokaloryczne – coś jak wodne lody. Mamy to szczęście lub może to kwestia wyuczenia w dziecku, że słodycze nie są podstawą żywienia, że Staś lubi owoce. Owoce różne i nawet takie, których
Niebieski kubek z kawawarzywo a nie owoc. Zawiera on wiele cennych witamin takich jak A, C i E, jest źródłem potasu magnezu, sodu, fosforu. Zawiera cenny błonnik. No i najważniejsze jest niskokaloryczny, tylko 20 cal w 100 g. Jedynym przeciwwskazaniem do jego spożywania jest fakt, że zawiera szczawiany, więc kto choruje na nerki lub reumatyzm musi go znacznie ograniczyć. No już koniec
Delicious Titbitswww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Mięso z indyka jest chude i mało aromatyczne, ale odpowiednio przyrządzone - pyszne. Ponadto bywa zdrowe i niskokaloryczne. Wracając do mojej golonki... Mięso po upieczeniu jest delikatne, miękkie, soczyste i łatwo odchodzi od kości. Idealnie nadaje się na smaczny obiad oraz doskonale sprawdzi się na kanapkę do chleba. Polecam
Di gotujeTofu pierwszy raz spróbowałam parę lat temu. Byłam wtedy na diecie i szukałam jakieś niskokalorycznej alternatywy dla mięsa mielonego w spaghetti. Po jego spróbowaniu byłam zaskoczona tym, że tak dobrze smakuje. Od tego momentu tofu spożywałam regularnie. Czasami wręcz jadłam częściej tofu niż mięso. Zastępowałam nim mięso mielone w spaghetti, podsmażone dodawałam do gotowanych warzyw lub jadłam w postaci kotletów
wegujemy