Najlepsza na upały jest lemoniada , lecz tym razem przygotowałam ja w nieco innej wersji. Jako że sezon truskawkowy w pełni, postanowiłam dodać
Rozpustne gotowanieNie wiem jak Wy, ale ja gdy na zewnątrz upał, uciekam z kuchni, moszczę sobie wygodny leżaczek w cieniu, najlepiej w jakimś przewiewnym
Rozpustne gotowanieLubię upały... przeczekać w cieniu, na leżaczku, sącząc mrożoną kawę, wsłuchując się w ciszę przerywaną jedynie śpiewem ptaków, świerszczy i poszczekiwaniem psów gdzieś
Rozpustne gotowanieOstatnio przedstawiłam hiszpański sposób na upały, czyli Sangrię, a dziś przyszedł czas na arabski sposób. Jest to podawana na gorąco herbata ze
Rozpustne gotowanieW mojej kuchni sezon na przetwory w pełni. Truskawki i rabarbar siedzą już w słoikach, teraz przyszła pora na porzeczki i wiśnie. Zacznę
Rozpustne gotowanieDziś na przywitanie jesieni przygotowałam pyszny milkshake z bananami i lodami czekoladowymi. Trochę przewrotnie, ale zatęskniłam za latem i chciałam się poczuć jak
Rozpustne gotowanieMoje pierwsze spotkanie z tymi nasionami okazało się wspaniałe. Codziennie pijam koktajle z ich dodatkiem, bo mają mnóstwo witamin. Teraz jeszcze przygotowałam smoothie z ostatnimi truskawkami
Magiczne Życie MartyWoda różana, woda różana, próbowałam się od niej wymigać ile się da. Nie pytajcie czemu, sama nie wiem. Szukałam wymówek, że skąd ja płatków tyle zdobędę
Blondynka GotujeDziś w moim koktajlu wylądował szpinak prosto z grządki, czerwone porzeczki prosto z krzaczka i maślanka prosto ze sklepowej półki, do tego odrobina cukru i gotowe
Jadło i czytadłoOrzeźwiający drink alkoholowy. Składniki 2 kg miąższu z arbuza 1 limonka 3 łyżki cukru trzcinowego 100 ml białego rumu 100 ml campari Przygotowanie Normal 0
R'n'G KitchenWiadomo, że soki zrobione w domu są lepsze od większości, które można kupić w sklepie. I zdrowsze. Dziś pomysł na lemoniadę z arbuza, naturalnie słodką
Ciastkozercyskładniki: 1000 g truskawek 200 g cukru 500 ml wody wykonanie: Truskawki szypułkujemy i myjemy. Owoce wkładamy do gotującej się wody z cukrem i doprowadzamy do
Domowy Smak JedzeniaLawenda.... Pięknie pachnie, cudownie wygląda i wyśmienicie smakuje! Taki syrop można wykorzystać do zrobienia letniej lemoniady lub do posłodzenia herbaty albo
Pora na pora i pomidoraHindusi znają go pod nazwą LASSI. Nie dodają do niego lodów, tylko jogurt, czasami jeszcze pełne mleko. LASSI doskonale orzeźwia i gasi pragnienie. Oprócz owocowego, popularne
R'n'G KitchenW sam raz na upały :P Składniki 1 garść truskawek 1 garść poziomek 1 garść jagód 500 ml sorbetu cytrynowego Przygotowanie Normal 0 21 false false
R'n'G Kitchen