Herbata miętowa po arabsku.

Herbata miętowa po arabsku.

Herbata miętowa po arabsku.

      Ostatnio przedstawiłam hiszpański sposób na upały, czyli Sangrię, a dziś przyszedł czas na arabski sposób. Jest to podawana na gorąco herbata ze świeżych liści mięty. Tradycyjnie parzy się zieloną herbatę w specjalnym imbryczku i dodaje się gałązki mięty i duuużo cukru, ja uprościłam nieco ten sposób pomijając zupełnie zielona herbatę, a i cukru dodałam trochę mniej. Niemniej jednak jest naprawdę orzeźwiająca, pomimo, że ciepła i bardzo się z nią zaprzyjaźniłam :-). Polecam! Składn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję