Herbata miętowa po arabsku.
Herbata miętowa po arabsku.
Ostatnio przedstawiłam hiszpański sposób na upały, czyli Sangrię, a dziś przyszedł czas na arabski sposób. Jest to podawana na gorąco herbata ze świeżych liści mięty. Tradycyjnie parzy się zieloną herbatę w specjalnym imbryczku i dodaje się gałązki mięty i duuużo cukru, ja uprościłam nieco ten sposób pomijając zupełnie zielona herbatę, a i cukru dodałam trochę mniej. Niemniej jednak jest naprawdę orzeźwiająca, pomimo, że ciepła i bardzo się z nią zaprzyjaźniłam :-). Polecam! Składn... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie
Autor
Agnieszka Gąsior
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
napój
Inne przepisy z Rozpustne gotowanie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję