Thermomix przepisy. Likier jajeczny Thermomix. Przepis do wykonania w Thermomix TM31 i Thermomix TM5 . Składniki: 150 g cukru waniliowego zrobionego w Thermomix 250 g białego rumu
Themo przepisyNalewka z kumkwatów przypomina likier kumkwatowy, bardzo popularny na Korfu. Znakomity dodatek do deserów i kawy. Już po 2 miesiącach można ją degustować, choć jak to z nalewkami im starsza tym lepsza ;) Po zlaniu nalewki do butelek zostają nam pyszne m acerowane owoce, które można dodawać do ciast, deserów i sosów mięsnych. Można je przechowywać w słoiczku choć z własnego
SzczyptaSmaQNiedawno wybrałam się na jagody, z myślą o tym, żeby zrobić z nich między innymi nalewkę. W tamtym roku ją robiłam i ta nalewka stała się
Zakątek rozkoszy kulinarnychNalewka cytrynowa przypomina włoski likier Limoncello. Ma bardzo orzeźwiający smak i doskonale sprawdzi się w letnie dni, jednak jeśli dodacie do niej odrobinę spirytusu i miodu będzie idealna na zimowe, długie i chłodnie wieczory :) Nalewka ta jest bardzo szybka w przygotowaniu i praktycznie po 3 dniach możecie jej już próbować. Może być przygotowywana przez cały rok. Nalewka cytrynowa – składnik
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!W moim ogrodzie wyrósł okazały rabarbar. Oczywiście mógłbym z niego zrobić ciasto rabarbarowiec. Tylko po co? Wolę z tego kwaśnej rośliny przyrządzić coś co będzie sprawiało
Kuchennyviral.plW moim ogrodzie wyrósł okazały rabarbar. Oczywiście mógłbym z niego zrobić ciasto rabarbarowiec. Tylko po co? Wolę z tego kwaśnej rośliny przyrządzić coś co będzie sprawiało
Kuchennyviral.plPisząc ten wpis właśnie popijam mój nowy procentowy nabytek w kuchni – liker agrestowy. Ci, którzy mają ogródek z pewnością mają w nim krzak agrestu. Trwa
Kuchennyviral.plPisząc ten wpis właśnie popijam mój nowy procentowy nabytek w kuchni – liker agrestowy. Ci, którzy mają ogródek z pewnością mają w nim krzak agrestu. Trwa
Kuchennyviral.plPrzywiozłam od mamy bardzo dużo owoców pigwowca. Część dałam znajomemu w pracy, a resztę przerobię dla siebie. Mam całe wiadro
Zakątek rozkoszy kulinarnychWitam Kochani :-) Dziś coś z procentami, ponieważ jest co oblewać :-) Wreszcie po latach studiów zostałam Panią Magister :-) Bardzo się z tego cieszę :-) Obronę miałam 24
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuZ nakomity eliksir na pędach sosny:) na jesienne chłody, zimowe przeziębienie, poprawę humoru i jako dodatek do potraw, zwłaszcza tych gdzie zazwyczaj dodajecie rozmaryn lub jałowiec
SzczyptaSmaQP rosta a zarazem smaczna, aromatyczna i orzeźwiająca naleweczka, przesycona olejkami aromatycznymi znajdującymi się w skórce, które wprowadzą Was w błogi spokój ;). Sprawdza się jako jadalny
SzczyptaSmaQWiosną robiłam nalewkę z kwiatów czarnego bzu czyli hyćkę na biało. Teraz, pod koniec lata, przyszła kolej na hyćkę czarną więc zebrane, dojrzałe owoce przeznaczyłam na likier. Robi się go szybciej niż nalewkę bo nie wymaga nastawiania owoców na kilka tygodni. Cała robota to w sumie może ze 2 godziny, wliczając studzenie, i likier gotowy. Można go pić od razu
Smaczna PyzaDomowy ajerkoniak to alkoholowy smakołyk, który każdy smakosz domowych trunków powinien mieć w swojej lodówce. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i jeśli jeszcze nie próbowaliście zrobić
Smakowity Blog KulinarnyNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomi