Witam Kochani tego mroźnego dnia Dziś przychodzę do Was z bardzo prostym i szybkim przepisem na trunek :-) Dawno nie umieszczałam żadnego przepisu na likier, więc trzeba
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuLikier kokosowy Kokosowy zawrót głowy :-) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
Aromatyczne PodróżeOgólnopolski Festiwal Dobrego Smaku startuje 12 sierpnia. To już dziesiąta edycja największej poznańskiej imprezy kulinarnej. Będzie się dużo działo! Artykuł 12-15 SIERPNIA – X OGÓLNOPOSKI FESTIWAL
COOKMAGAZINEDla mnie ajerkoniak czyli popularny sklepowy Advocaat to wódka PRl -u. I choć okazuje się że Advocaat i ajerkoniak to dwie różne sprawy, bo Advocaat robiony
Moje Małe CzarowaniePonieważ kolor niebieski jest moim ulubionym nie mogło być inaczej że i wódkę zrobię niebieską. Pamiętam że w PRL-u rozpuszczało się tak kukułki aby powstała
Moje Małe CzarowanieDomowy ajerkoniak to alkoholowy smakołyk, który każdy smakosz domowych trunków powinien mieć w swojej lodówce. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i jeśli jeszcze nie próbowaliście zrobić
Smakowity Blog Kulinarnyskładniki: 4 surowe żółtka (jajka z domowego chowu) 300 g mleka skondensowanego, niesłodzonego 160 g cukru 16 g cukru z prawdziwą wanilią 200 ml spirytusu opcjonalnie
Domowy Smak Jedzenia700 ml wódki (krupnik) pół szkl cukru 200 g czekolady deserowej (ja użyłam kulek czekoladowych Favorina z lidla 350 ml mleka zagęszczanego nie słodzonego Mleko wlać
Gotowanie jest łatweskładniki: 400 ml mleka kokosowego 120 ml spirytusu 200 ml soku z ananasa 120 g cukru wykonanie: W rondelku mieszamy mleko kokosowe wraz z sokiem i
Domowy Smak JedzeniaO zdrowotnych właściwościach tarniny dużo czytałam, ale nigdy nie udało mi się jej zdobyć. Będąc w tym roku na Węgrzech przekonałam się, że obfitość tych krzewów
Apetyczna babeczkaZostało mi trochę ciasta z pierniczków (przepis tutaj ) i pomyślałam, że szkoda go wyrzucać. Kto powiedział, że piernik ma być tylko na Boże Narodzenie? Mój chrześniak
Ana Mari's worldKokosowy,delikatny,pyszny i słodki likier to coś czego nie może zabraknąć na święta Bożego Narodzenia.Malibu zrobione w domu jest słodkie,ale nie przesłodzone,taki
Niespełnione zdolności kulinarne1 szklanka mleka orzechowego 1 puszka kajmaku o smaku orzechowym 460 g 0,7 l czystej wódki filiżanka mocnej espresso Mleko orzechowe można przygotować samemu
Gotowanie jest łatweLimoncello – likier cytrynowy z Włoch. Najlepszy jest z cytryn z upraw ekologicznych, ale nie martwicie się – ze zwykłych cytryn też można go zrobić. Jest
Pociąg Do Kuchni1 kg malin ½ l spirytusu 1 kg cukru ½ l wody Maliny zalewamy spirytusem i odstawiamy na 2 tygodnie. Po dwóch tygodniach odciskamy maliny przez
Darcia w kuchni