Jak wiecie jestem ogromnym naleśnikożercom . Naleśniki uwielbiam – zarówno w wersji na słodko, jak i na słono. Dziś mam dla Was przepis na pyszne zapiekane naleśniki
Ostra na SłodkoKrokiety takie tradycyjne, mięsne, mogłabym jeść o każdej porze dnia i nocy. Oczywiście są pyszne, ale takie zamiłowanie do nich jest też pewnie spowodowane tym, że
Smaki Na TalerzuCiasto naleśnikowe: 3 szklanki mleka ok. 2,5 szklanki mąki 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżka oleju farsz: 1 kg mięsa mielonego
czarrna od kuchniPyszne placuszki na śniadanie, delikatne i puszyste. Smacznego Bardzo szybko się je robi, wszystkie produkty wrzucić do miski. Szybko zmiksować za pomocą miksera na gładką masę
Kuchnia PokoleńOmlety jem codziennie, uwielbiam nim się delektować. Postanowiłam przygotować nie omlet, ale bardzo puszyste, klasyczne omleciki z jabłkiem. Idealne na śniadanie! Składniki: 2 jajka 10 tabletek
Truskawkowa FiestaSkładniki 1,5 kiszonej kapusty białe pół wytrawne wino 100 g suszonych borowików 500-600 g pieczarek ciemny sos sojowy - grzybowy sól, pieprz lubczyk dwa duże
Gaździnka warzyChyba pierwszy raz tak robię...tzn.nie chyba , a na pewno...Nigdy wcześniej nie mroziłam krokietów,ale w tym roku postanowiłam sobie troszkę poeksperymentować i zrobić wcześniej
Moje domowe kucharzenieTo danie jest tak pyszne że nie sposób się od niego oderwać. Delikatne naleśniki, kremowy, aromatyczny ser Blue stilton z niebieską pleśnią i gruszki, połączenie idealne
Moje Małe CzarowanieCiasto naleśnikowe: 2 szklanki mleka ok. 1,5 szkl mąki Lubella Wrocławska do naleśników 1 jajko 1 łyżka cukru 1 łyżka oleju nadzienie: 30 dkg sera
czarrna od kuchniTakie pierogi możemy postawić na wigilijnym stole. Aromatyczne i łatwe w przygotowaniu idealnie wpasują się w świąteczny klimat. Składniki ciasto 2 szkl mąki 50 g masła
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyEfektowny torcik naleśnikowy, przekładany grillowan ą cukini ą , bakłażanem, marchewk ą i szpinakiem, z dodatkiem parmezanu, sosu pomidorowego, aromatyzowany oregano oraz czosnkiem. Smacznego
La grande e la piccola cuocaIdealne na podwieczorek, smakują super a z dodatkiem gałki lodów to poezja. Przygotowanie jabłek – jabłka obrać i pokroić w cienkie plastry. W garnku roztopić masło
Kuchnia PokoleńPonieważ dyni u mnie pod dostatkiem bo zakupione u zaprzyjaźnionej pani egzemplarze doczekają spokojnie wiosny więc i przepisów dyniowych ciąg dalszy. Dziś naleśniki, z pysznym dyniowym
Moje Małe CzarowaniePo raz pierwszy postanowiłam dołączyć się do wspólnego wypiekania - opis znajdziecie tutaj: https://www.facebook.com/events/800502003349152/permalink/800509573348395/ Prawdę mówiąc ten przepis niezbyt mi się podobał, bo moim zdaniem
Gotuj Sam!Lubie rabarbar. W sezonie korzystam z niego na maxa! A więc kilka przepisów z rabarbarem... Racuchy drożdżowe z twarogiem wiejskim i rabarbarem ok. 2 szklanek
Gotuj Sam!