Placki z płatkami owsianymi lub orkiszowymi i jabłkiem to pyszna propozycja na zdrowe śniadanie lub niezbyt skomplikowaną kolację. Przyznam, że razem z córką lubimy je również
Di gotujegotowania, przecież dania przygotowane samodzielnie zawsze lepiej smakują. Dodatkowo dania, w których coś się dzieje, trzeba taplać w wodzie płat papieru, który w magiczny sposób zamienia się w miękki naleśnik Zapraszam Was do wypróbowania właśnie tego przepisu bo nam połączenie smakowe ryżu jaśminowego, kurczaka curry i podsmażonych warzyw wyjątkowo smakowało. Sajgonki podałam z sosem hoisin . PRZEPIS SAJGONKI Z WARZYWAMI
Dorota SmakujeZnacie moskole? To właśnie one były dla mnie inspiracją w wykonaniu tych placuszków. Moskole to placki kuchni podhalańskiej, które wykonywane są z ugotowanych ziemniaków i mąki
Be Fit Be StrongSyrniki w bezglutenowej wersji z mąką ryżową. Są delikatne, miękkie, o wyraźnym twarogowym smaku. Nie są słodzone, dlatego można podać je z dżemem, miodem i jogurtem
Obiad gotowyPlacuszki z kaszy manny polecają się na śniadanie, ciepły posiłek dla dzieci w ciągu dnia, przekąskę między posiłkami czy podwieczorek. Można smażyć bez owoców, jednak polecam
Zasmakuj KuchniTaką wariację jadłam po raz pierwszy na imprezie urodzinowej u koleżanki. Podała ją razem z czerwonym barszczykiem. Wszyscy byli zachwyceni zarówno smakiem jak i wyglądem. Wiedziałam
Prosty przepis nałyżeczki soli WYKONANIE: 1. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy na jednolita konsystencję. Przykrywamy folią i odstawiamy do ostygnięcia. 2. Ciasto dzielimy na 6 części, każdą kulkę wałkujemy na kształt "naleśnika" pieczemy na suchej rozgrzanej patelni teflonowej około 20 sekund z każdej strony
Dziś Ja gotujePrzepis na placuszki z dyni i twarogu podawałam już na blogu, o tutaj . Dziś podaję przepis na bardzo podobne placki, ale z ricottą i pieczoną dynią
KucharzycaTaką porą wszelakie wypieki z jabłkami cieszą mnie jak nic Uwielbiam jabłka pod każdą postacią, w racuchach dodatkowo dostają słodkości, specyficznego aromatu, są miękkie i zarazem
Zasmakuj KuchniPlacki idealnie zastępują mięsny posiłek. Podane z pieczonymi warzywami i aromatycznym sosem jogurtowym stanowią smaczny, wegetariański obiad. ok. 2-3 porcje: 1 mniejsza cukinia, ok. 250
KucharzycaCoś dla fanów meksykańskiej kuchni (i nie tylko ) dzisiaj. Była PEŁNOZIARNISTA , to teraz będzie kukurydziana. Ta tortilla jest znacznie bardziej krucha i delikatna. Będzie świetna jako
Analiza SmakuJak urozmaicić tradycyjne placki ziemniaczane? 🤔 Ano dodając dynię, dzięki której placki zyskują bardzo subtelnie słodki smak. A, że dynia uwielbia gałkę muszkatołową warto więc dodać chociażby
Kraina Miodem PłynącaRacuchy z kaszy jęczmiennej z ciecierzycą i warzywami to doskonała propozycja na pożywny oraz syty posiłek. Są naprawdę smaczne i wypełnione mnóstwem składników odżywczych, które pozytywnie
Di gotujewyjmujemy i smarujemy olejem. Najlepiej rozprowadzić go pędzelkiem po całym naczyniu. Na natłuszczoną patelnię wylewamy masę naleśnikową i od razu wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 20-25 minut. Gotowy naleśnik podajemy na ciepło z jogurtem, borówkami i płatkami. Sezamowe gofry z awokado i jajkiem – 3 porcje Składniki: szklanka Mąki Tortowej Lubella 3/4 szklanki maślanki 2 jajka czubata łyżka sezamu
Mienta blog