Duszona kapusta na zimę - przepis z miesięcznika Moje Gotowanie. Bardzo długo szukałam przepisu jak zrobić młodą kapustę na zimę. Słyszałam, że można pasteryzować duszoną białą kapustę
Cztery FajeryNazwa bardzo prosta, ale może dzięki niej zapamiętacie przepis i już nigdy nie będziecie mieli problemu ze zrobieniem naleśników :) Bo u nas weekend jak zawsze w wersji naleśnikowej. Inaczej się nie uda. Naleśniki wyszły przepyszne i jak dacie na patelnię z mocno rozgrzanym olejem wyjdą na otoczce chrupiące. Składniki: na 6 placuszkow z małej patelni
Gotowanie z pasjąNazwa bardzo prosta, ale może dzięki niej zapamiętacie przepis i już nigdy nie będziecie mieli problemu ze zrobieniem naleśników :) Bo u nas weekend jak zawsze w wersji naleśnikowej. Inaczej się nie uda. Naleśniki wyszły przepyszne i jak dacie na patelnię z mocno rozgrzanym olejem wyjdą na otoczce chrupiące. Składniki: na 6 placuszkow z małej patelni
Gotowanie z pasjąstrączkowymi z Lukki - Farro-Bean Soup From Lucca Recipe - Zuppa alla Lucchese autorka: Angela | blog: Smakołyki Angeli, Angela's Delicacies, Le Prelibatezze di Angela Buraczane naleśniki z macierzanką - Beetroot And Thyme Pancakes Recipe - Crepes alle rape rosse e timo autorka: Angela | blog: Smakołyki Angeli, Angela's Delicacies, Le Prelibatezze di Angela Kopytka(...)Gołąbki z kaszą, pieczarkami i szparagami autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Chłodnik litewski autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Naleśniki z botwinką autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Herbata z kwiatów lipy i kawałek drewnianego Mazowsza autorka: Badylarka | blog: Weekendy
Weekendy w domu i ogrodzieSałatka z arbuzem serem feta i szpinakiem Najlepsza sałatka na upały Sałatka z arbuzem fetą i szpinakiem, posypana pestkami dyni i nasionami konopi jest idealną
Cztery FajeryOrzechówka tyrolska na problemy żołądkowe Tyrolska nalewka na zielonych orzechach nie raz ratowała nas podczas kłopotów żołądkowych. Nie pamiętam w jaki sposób weszliśmy w posiadanie tego
Cztery FajeryKuchnia jest sercem naszego domu. Tutaj jemy posiłki, tutaj spędzamy czas na wieczornych rozmowach i porannej kawie. W kuchni realizujemy nasze, niekiedy zupełnie szalone, pomysły kulinarne
Cztery FajeryNalewka na zielonych orzechach włoskich Orzechówka staropolska Nalewka z zielonych orzechów włoskich (orzechówka) jest naturalnym lekiem na wiele dolegliwości, zwłaszcza ze strony przewodu pokarmowego. Orzechówka
Cztery FajeryWentylator kolumnowy Peter Stadler Form - opnie użytkownika Nie każdy ma ten komfort, aby zamontować sobie w domu klimatyzację. Po przygodzie z klimatyzatorem przenośnym, który buczał podczas
Cztery FajeryMłoda kapusta na gęsto z koperkiem Młoda kapusta zasmażana z koperkiem i jabłkami to smak mojego dzieciństwa. Kiedy tylko w sklepach i na lokalnym bazarku pojawiają
Cztery Fajerypraktycznymi przepisami autorstwa Joanny Małagowskiej, autorki bloga Po Prostu Pycha. W książce znajduje się prawie 90 przepisów, które podzielone są na różne kategorie np. śniadania, zupy, dania główne, naleśniki, słodkości (również w wersji fit) czy przekąski(...)Przepisy wydają się proste, a składniki na potrawy są łatwo dostępne. Do tego bardzo ładne fotografie i świetny layout. Autorka dzieli się z nami ciekawymi przepisami między innymi na naleśniki kokosowe, odrywane bułeczki imprezowe, "różaną" tartę z kurczakiem czy łosoś teriyaki z pieczonymi ziemniakami. Jeśli szukacie nowych inspiracji kulinarnych, a nie chcecie tracić dużo czasu na stanie w kuchni
Kuchnia domowa Aniczarnego Mleko dokładnie łączymy z jajkami następnie dodajemy resztę składników i wszytko mieszamy aż powstanie gładkie ciasto. Odstawiamy na minimum 15 minut. Smażymy naleśniki na średnim ogniu. Usmażone naleśniki studzimy. Następnie zwijamy w rulon i kroimy na cienkie paseczki
Andzia PichciDelikatne, elastyczne, znikają szybciej niż się je smaży, mowa oczywiście o naleśnikach. Moje dzisiejsze są przepyszne, polecam gorąco. Ciasto można zrobić dnia poprzedzającego smażenie na wieczór i wstawić do lodówki, wtedy nabierze jeszcze większej delikatności. Podałam je z dżemem z borówki amerykańskiej, są rewelacyjne. Naleśniki z dżemem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekiszona kapusta z odpowiednimi przyprawami razem zmieszane. To danie szybko się przygotowuje, super smakuje, jest w przygotowaniu banalne, a w smaku oryginalne. Niby ciasto jak na naleśniki przygotowane, a jak placki ziemniaczane podsmażane. Ja ich smak w dzieciństwie poznałam, gdy na wakacjach w domu rodzinnym mojej mamy przebywałam. Kapusta zebrana z pola, potem ukiszona, mleko skąd(...)smaku, ponadto: olej rzepakowy do smażenia, śmietana 18% lub jogurt grecki naturalny, świeży koperek. Przygotowanie: Jajko, mąkę i mleko miksujemy do uzyskania gładkiego ciasta ( dużo gęstsze niż na naleśniki). Ciasto odstawiamy na ok. 15 min, żeby uwolnić gluten, ciasto zgęstnieje (w razie potrzeby dolewamy niewielką ilość mleka). Rada: ciasto nabrane łyżką powinno powoli z niej spływać. Odciśniętą kapustę
Moniki Smakołykisposoby robienia manicotti: z użyciem gotowego makaronu typu rurki lub z wykorzystaniem robionych w domu naleśników z makaronowego ciasta. Dzisiaj piszemy jak robić zapiekankę z gotowego makaronu. Z naleśników jest nieco prostsza, bo proces faszerowania jest łatwiejszy – po prostu trzeba zawinąć farsz w placki. Nadziewanie rurek wymaga nieco więcej zachodu, ale za to przygotowanie zapiekanki jest szybsze
Niedzielny kucharz