kolejna wersja naleśników obiadowych dla tych specjalistów, którzy nie lubią obiadów na słodko. Mnie smakują bardzo, są niezwykle sycące i idealne jeśli mamy niewiele czasu na przygotowanie obiadu. Naleśniki z brokułem 300ml mleka (krowiego, koziego, roślinnego) 2 jajka 130g mąki pszennej 30g rozpuszczonego masła bądź innego tłuszczu (np. oleju kokosowego) 1 brokuł 150g fety (dla maluchów lepszy będzie(...)przestudzić i zmiażdżyć widelcem, dodać ser i dokładnie wymieszać i odstawić, żeby smaki się przeniknęły. Dowolną ilość śmietany (u nas pół szklanki) wymieszać z ziołami i zmiażdżonymi ząbkami czosnku, również odstawić do przesmaczenia. Mleko zmiksować z jajkami, dosypać mąkę i miksować aż się wszystko połączy, pod koniec wąską stróżką wlać rozpuszczony tłuszcz. Smażyć cienkie naleśniki na patelni delikatnie posmarowanej
Przepysznik - BLW i nie tylkoPyszne te naleśniki są, oj pyszne. Pewnie każdy lubi inne naleśniki na słodko, a to z serem a to z dżemem lub owocami. Te z farszem migdałami i bakaliami są obłędne, a do tego polane sosem jogurtowym i czekoladowym są niesamowite, polecam gorąco. Naleśniki z migdałowym farszem i sosem czekoladowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepiersi z kurczaka 50 dag pieczarek 2 cebule 15 dag tartego żółtego sera sól przyprawa gyros olej do smażenia Ciasto na naleśniki: 750 ml mleka 3 jajka 300 g mąki Panierka: 2 jajka bułka tarta Dziś zaproponuję fajny przepis na wykrzystanie mięsa z piersi kurczaka i pieczarek. Taki właśnie zestaw skladników, idealnie pasuje do połączenia go w postać farszu(...)melaksera i posiekać, ale tylko chwilę, żeby nie wyszła nam papka. Farsz przełożyć do miski i dodać starkowany ser. Opcjonalnie można jeszcze raz masę spróbować i doprawić przyprawami. Przygotować ciasto naleśnikowe. Składniki na ciasto wymieszać razem na gładką masę. Smażyć naleśniki na przetartej olejem patelni. Natępnie na każdym naleśniku nałożyć około 1 łyżki farszu, zawinąć przeciwległe brzegi i zwinąć
Świat Domowej KuchniSkła dniki: 300ml śmietanki 30% 500 ml mleka 15 dużych łyżek mąki pszennej łyżka oleju 3-4 łyżki cukru 4 jajka łyżeczka ekstraktu z wanilii Ser: kostka sera białego półtłustego 250 g serka mascarpone 3 łyżeczki cukru Jabłka: 4 duże jabłka 32g cukru waniliowego łyżeczka cynamonu Zalewa: 200ml śmietanki(...)powstania pęcherzyki powietrza. O dstawiamy ciasto w ciepłe miejsce na około 30 minut. Smażymy (najlepiej na suchej patelni) z obu stron. Sery wykła damy do miseczki i mieszamy z cukrem i cynamonem. Smarujemy naleśniki i rolujemy. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki. W garnuszku rozpuszczamy łyżkę masła, na którą wykła damy jabłka cukier i cynamon. Mieszając dusimy około
ChilliJemynaleśniki 3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 1 duża szczypta soli Kamis 1 szczypta cukru 1 jajko 1 łyżka kwaśniej śmietany 2 łyżki oleju + olej do smażenia farsz 400 g świeżego szpinaku 300 g liści młodej botwiny 200 g fety pieprz Kamis do smaku 1 kulka mozzarelli 1- 2 garście startego żółtedo sera(...)doprawić do smaku pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać. Gotowy farsz odstawić. Następnie usmażyć naleśniki. Naczynie to tarty posmarować masłem, na dnie ułożyć jednego naleśnika, posmarować cienką warstwą szpinaku. Czynność powtórzyć aż do wykorzystania wszystkich składników. Ostatnią warstwą ma być naleśnik. Wierzch torcika posypać startym żółtym serem. Ułożyć pokrojoną w plastry mozzarellę i posypać słodką papryką. Gotowy trorcik wstawić
Monia miesza i gotujepatelnia będzie dobrze rozgrzana wylać na nią ciasto na jednego naleśnika. Za pomocą kuchennej łopatki odwrócić naleśnik po jakimś czasie na druga stronę i usmażyć. Zdjąć z patelni i tak samo postepować przy pieczeniu pozostałych. Po upieczeniu smarujemy każdy naleśnik serkiem ricotta, kładziemy plasterki szynki i posypujemy roszponką. Naleśniki składamy w trójkąty Smacznego *z tego przepisu wychodzi(...)naleśniki. Artykuł Naleśniki z szynką parmeńską, roszponką i serem ricotta pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEsłońcem przypomina mi dzieciństwo, to naleśniki takie z jabłkami i cynamonem - albo, najnormalniej w świecie, z dżemem truskawkowym, Nutellą czy z białym serem. Dzisiaj pokażę Wam, jak ja robię naleśniki - puszyste, lekkie, słodkie o zapachu wanilii. Do naleśników zrobię coś na kształt salsy z mięty, żurawiny, miodu oraz soku z limonki. Potrzebne będą
Kuba Gotujejabłka. Z Tadziem uwielbiamy jabłka, a ostatnio dostałam od Taty dużą ich dostawę z ogrodu i przerabiam do słoików jako pyszny dodatek do kaszki, owsianki i naleśników. Jajeczne muffinki z szynką, serem, papryką i szczypiorkiem Składniki / na 6 małych lub 4 większe muffinki: 50 g Monini Rice&More 90 sek. 7 ziaren 1/2 niedużej czerwonej papryki pokrojonej
Chilli Czosnek i Oliwajednej strony ok 30 sekund, a następnie tyle samo z drugiej. Przy użyciu patelni z powłoką teflonową nie ma potrzeby natłuszczania jej za każdym razem. Naleśniki podajemy na słodko z serem, polane syropem lub płynnym miodem, z owocami lub na wytrawnie- u mnie z pastą z tuńczyka i awokado
Kuchnia w czekoladziezrobienia wybierzecie dojrzałe owoce słodszych odmian. Proces długiego smażenia przypomina robienie powideł , tyle że powideł nie przecieram ani nie miksuję. Takim masłem jabłkowym można smarować kanapki, naleśniki, używać jako sosu do serów, wędlin czy pieczonych mięs. Uwielbiam takie masło jako dodatek do pieczonego sera camembert. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzabazarze nareszcie można kupić morele w przystępnej cenie :) Bardzo lubię te owoce zarówno na surowo, jak i przetworzone. Dlatego postanowiłam "schować" trochę na zimę do naleśników, ciast i kanapek z serem. Składniki (na 7 słoików o pojemności 240 ml): 1,5 kg moreli (masa przed wypestkowaniem) 400 g cukru Morele dokładnie umyć, przepołowić i usunąć pestki. Połówki owoców wrzucić
Weekendy w domu i ogrodziewszystkich domowych konfitur najbardziej smakują mi powidła. Staram się mieć ich w domu spory zapas. Pasują do naleśników, kanapek, jako dodatek do serów, ciast i wielu innych. Z myślą o chłodnej zimie postanowiłam zrobić powidła cynamonowe. Nie tylko pachną pięknie ale też są super smaczne. Już wyobrażam sobie jak wspaniale będą pasować do świątecznego piernika. Ilość słoiczków zależy
Mienta blognaczynia żaroodpornego wlewamy niewielką ilość oleju i ustawiamy różyczki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 25 minut. Gotowe. Do tego pieczony naleśnik i sałatka z białym serem i rzodkiewką i obiad wyśmienity. Smacznego
Maminek kulinarnyNaleśniki z ricottą*, miodem i figami *z ubitym białkiem Co z tego, że zanim się do nich zabrałam były już lodowate .. xd :P NA
More food, love and dreamsjajeczne naleśniki smażone na maśle z ricottą i dżemem* *dom. truskawkowo-rabarbarowy/ robiony przez ciocię, chyba z jakiś śliweczek żółtych Nie żałuje, że zdecydowałam się
More food, love and dreams