naleśniki z olejem w cieście - 2899 przepisów (strona:17/194)

Tort naleśnikowy kajmakowy 188

wykorzystać dowolne. Ja wykorzystałam mango i pomarańczę. Jeżeli chcecie poznać więcej przepisów na ciasta to zapraszam tutaj  ,a poniżej przepis na tort naleśnikowy z kajmakiem. Ciasto naleśnikowe 250 g mąki 250 g wody gazowanej 250 ml mleka 2 jajka 1 łyżka oleju 2 łyżki cukru olej do smażenia Krem: 750 g śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru(...)mango Wykonanie: Naleśniki Wszystkie składniki dokładnie roztrzepać trzepaczką aż ciasto będzie gładkie i bez grudek. Odstawić na 15 minut, aby ciasto "odpoczęło" Na rozgrzaną patelnię wraz z olejem wlewać małe porcje ciasta, aby pokryć dno patelni. Smażyć z dwóch stron. Potrzebne nam będzie 9 sztuk wystudzonych naleśników. Krem W misce ubić mocno schłodzoną śmietanę wraz z cukrem pudrem

O kuchni z uczuciem
Paszteciki z ciasta naleśnikowego na drożdżach 159

smaku, bułka tarta do panierki. Wykonanie: Przygotować ciasto jak na naleśniki.  Drożdże rozmieszać z cukrem i odrobiną mleka i dodać do ciasta naleśnikowego, odstawić do wrośnięcia. Po czym smażyć małe naleśniki na oleju. Pasztet wymieszać ze śmietaną, przyprawić do smaku.  Smarować ostudzone naleśniki i układać jeden na drugim.  Po 2 godzinach kroić na porcje

Tradycyjna Kuchnia
Naleśnikowa lasagne ze szpinakiem – przepis krok po kroku 181

śmietany 18% 1 łyżkę oleju lub masła 4 małe ząbki czosnku sól i pieprz do smaku ok. 500 g sosu pomidorowego z pieczarkami (ja używam gotowego sosu pomidorowego z papryką i pieczarkami, który przygotowujemy do słoików na zimę) żółtego sera (ja używam sera bez laktozy) Wykonanie krok po kroku: 1. Najpierw przygotowujemy ciasto na naleśniki. W tym celu rozkłócamy(...)pomocy montewki lub miksera, po czym po kolei dodajemy wodę, mąki w dowolnej kolejności oraz 2 łyżki oleju. 2. Całość mieszamy lub miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. 3. Gotowe ciasto przykrywamy i odstawiamy do lodówki na ok. 15 -30 minut. 4. Naleśniki smażymy na mocno rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. 5. Po usmażeniu dobrze jest je przykryć, aby troszkę

Okiem Blondynki by McBlondi
krokiety na Wigilię (w zdrowszej wersji) 247

minut. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju (ja smażę na specjalnej teflonowej patelni do naleśników i lekko smaruję ją olejem na początku, potem już raczej nie, chyba, że ciasto się przykleja) i smażyć naleśniki. ~150g kapusty kiszonej (wcześniej ugotowanej i odsączonej) ~350g pieczarek ~2-3 duże suszone grzyby (wcześniej ugotowane) ~sól i pieprz do smaku Pieczarki pokroić(...)masą i zawijać ----> klik   (źródło grafiki: http://dariaanna.blogspot.com) ~2 jajka ~1-2 łyżki mleka ~40g bułki tartej ~10g otrębów (u mnie pszenne) ~sól, pieprz    olej do smażenia (u mnie rzepakowy) Jajka roztrzepać z mlekiem i przyprawami. Bułkę tartą wymieszać z otrębami. Zawinięte naleśniki moczyć w mieszance jajecznej, a następnie obtaczać w panierce. Smażyć

chili & sugar
Krokiety ze Szpinakiem i Białym Serem 389

momentu odparowania ewentualnej wody. Następnie d odajemy po szczypcie przypraw. Studzimy. Biały ser rozrabiamy za pomocą widelca i wrzucamy do szpinaku. Ucieramy do dokładnego wymieszania składników. Naleśniki: Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą (najlepiej mikserem(...)rozgrzaną patelnie z niewielką ilością oleju wykładamy nieduże porcje ciasta, tak aby powstałe "placki" miały grubość ok. 2-3 mm. Każdego naleśnika smażymy "na blado" z obu stron.  Na naleśnik wykładamy ok. 2 łyżki ostudzonego farszu, składamy boki oraz dół do środka i zwijamy do góry tworząc krokieta. Tak samo postępujemy z resztą naleśników. Tak przygotowane krokiety maczamy

Słodka Strona
Warzywne naleśniki z roszponką 229

Między czasie posiekać pomidora, 200g sera i całą szynke w drobną kostke i dodać do ciasta. 4. Następnie zawartośc patelni i kukurydze również łączymy z ciastem i doprawiamy przyprawami. 5. Smażymy naleśniki na oleju. 6. Pozostaje 100g sera zetrzeć na tarce. 7. Naleśniki podajemy z roszpunką i startym serem. Smacznego

FITBUuK
Mini pączki z serem ricotta 212

mikserem na gładką masę. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i wanilię ciągle ucierając wszystko mikserem. Powinna nam wyjść masa znacznie gęstsza niż na naleśniki. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy ciasto na rozgrzany tłuszcz. Smażymy z obu stron jak pączki w temperaturze nie zbyt wysokiej żeby zdążyły usmażyć się w środku. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

Życie zaczyna się w kuchni
Naleśniki pełnoziarniste z gorącym sosem porzeczkowo – malinowym 150

niewielką ilością cukru ( około 1 łyżki ) i pozostawiamy aby owoce puściły trochę soku. Z jajek, mleka i mąki pełnoziarnistej ( ze szczyptą soli ) robimy ciasto na naleśniki. Dzięki naleśnikarce do smażenia naleśników nie używam oleju i cały dom też nie przesiąka ich zapachem (świetne urządzenie, polecam). Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy śmietanę i cukier ( kto jakie lubi ). Naleśniki smarujemy

Smaki Ewy
Lubelski Kociołek po raz drugi!!! Naleśniki z kaszą jaglaną 204

łyżka masła 3 łyżki miodu skórka z jednej cytryny szczypta soli łyżeczka cukru Do dzieła!!! Ze szklanki wody, mleka, mąki, cappuccino, soli i cukry przyrządzamy ciasto na naleśniki - smażymy je na niewielkiej ilości oleju. Kaszę płuczemy gorącą wodą, zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy ok 30 minut - ja musiałam dolewać wody gdyż kasza szybko ją wchłonęła. Gdy nasza kasza

sierotka maRysia w kuchni
zakochane naleśniki 126

łyżka oleju powidła śliwkowe brzoskwinie z puszki cukier puder olej do smażenia Jajko zmiksować z mlekiem  i wodą mineralną. Dodać mąkę, cukier, sól i olej. Zmiksować na gładkie ciasto. Usmażyć cienkie naleśniki. Połowę z nich posmarować powidłami i  sklejać z pozostałymi naleśnikami po dwa. Foremką w kształcie serca wycinać z przełożonych naleśników serduszka i układać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Krokiety z gyrosem 610

łyżeczka oleju Nadzienie: 400 g mięsa z udek kurczaka (lub filetów z piersi) 500 g pieczarek 200 g sera 2 łyżeczki przyprawy kebab-gyros sól, pieprz Ponadto: 2 jajka bułka tarta Przygotowanie Mleko, mąkę, jajka i szczyptę soli ubijamy i zostawiamy na ok 20 minut. Można dodać łyżkę oleju, aby ciasto nie lepiło się do patelni. Smażymy cienkie naleśniki

e-PrzepisyKulinarne
naleśniki z truskawkowym twarogiem... 193

Składniki: NALEŚNIKI: woda gazowana 1 szklanka, mleko 3,2% 3 szklanki, jajka 1 sztuka, sól - szczypta, cukier 1 łyżeczka, olej rzepakowy 3 łyżki, mąka tortowa 4-5 szklanek NADZIENIE: twaróg półtłusty 20 dag, cukier waniliowy 1 łyżeczka, cukier 2 łyżki, śmietana 2 łyżki, truskawki 1 szklanka wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać rózgą - jeśli(...)ciasto jest za rzadkie to dosypać odpowiednią ilość mąki lub mleka jeśli jest zbyt gęste i odstawić na 30 minut patelnia naleśnikarka 28cm - przetrzeć ją olejem i rozgrzać nalewać ciasto i smażyć złociste naleśniki do rozdrabniacza włożyć składniki nadzienia dobrze wszystko zmiksować na dość gęste nadzienie odpowiednią porcję nadzienia położyć na naleśniku - brzegi podwinąć i zawinąć ciasno jemy

W Mojej Kuchni Lubię
Marwitkowe ślimaki naleśnikowe - zdrowy lunch kids 171

świeżego soku Marwit marchewkowego niewielka ilość oleju Mąki przesiać. Jajka zmiksować z mlekiem, wodą i solą. Dodać mąkę. Ciasto naleśnikowe podzielić na 2 części. Do jednej części dodać sok buraczany, do drugiej sok marchewkowy. Zamieszać, odstawić na 25 minut. Rozgrzaną patelnię posmarować olejem. Wylewać porcje ciasta, smażyć z obu stron naleśniki. Moja patelnia ma ok.23 cm. Na jednego naleśnika

Pełny talerz
Krokiety z grzybami i soczewicą 198

– do miski wbijamy jajko, wlewamy mleko, wodę, olej, dodajemy sól, lubczyk i wszystko dokładnie mieszamy. Następnie przesiewamy mąkę i mieszamy dokładnie rózgą lub mikserem na jednolite ciasto konsystencji śmietanki kremówki – możliwe że będzie trzeba dodać trochę więcej mąki do uzyskania takiej konsystencji. Z gotowego ciasta pieczemy naleśniki.   Łączymy farsz – do wystudzonej soczewicy dodajemy cebulę(...)krokiety. Na głęboki talerz wybijamy jajko, na płaski wysypujemy bułkę tartą, a na patelni rozgrzewamy olej do smażenia.   Na każdy naleśnik wykładamy porcję farszu – około 2 łyżki, i formujemy w wałek. Składamy każdego krokieta – najpierw zawijamy brzegi do środka, a następnie ciasto zwijamy. Każdego krokieta obtaczamy w jajku, następnie panierujemy dokładnie w bułce i smażymy na oleju

Smaczna Strona
Krokiety z kapustą i pieczarkami. 161

CIASTO NALEŚNIKOWE : 2 szklanki mąki 2 jajka 2 szklanki mleka 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju  SKŁADNIKI NA FARSZ :  1słoik litrowy kiszonej kapusty 500 g pieczarek 2 cebule sól, pieprz, szczypta chili do smaku  2 łyżki masła olej do smażenia bułka tarta do obtoczenia krokietów 3 jajka WYKONANIE : Do mleka dodać mąkę, sól, jajka i olej, dobrze(...)jeszcze do smaku solą, pieprzem i szczyptą chili. Na każdym naleśniku wzdłuż przez środek ułożyć po dwie łyżki farszu, boki naleśnika złożyć lekko do środka a następnie zwinąć w rulonik. Jajka roztrzepać z 2 łyżkami mleka, maczać ruloniki i obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, smażyć naleśniki z obydwu stron na złoty kolor. Odsączać z nadmiaru

Sama słodycz i szczypta chili