naleśnik - 11212 przepisów (strona:445/748)

Najlepsze przepisy z blogów #1 | Przepisy na dynię 184

candycompany.pl/ Jesienna sałatka z pieczoną dynią BLOG: http://gotowaniecieszy.blox.pl/ Kopytka dyniowe BLOG: http://filozofiasmaku.blogspot.com/ Gulasz wołowy z dynią i ziemniakami BLOG: http://krainamiodemplynaca.blogspot.com/ Szybkie bułeczki dyniowe BLOG: http://gdywbrzuchuburczy.blogspot.com/ Naleśniki dyniowe BLOG: http://gdywbrzuchuburczy.blogspot.com/ Zupa krem z dyni BLOG: http://czynnikipierwsze.com/ Zobaczcie też: Szybkie i łatwe cynamonowe ciasto dyniowe   Artykuł Najlepsze przepisy z blogów #1 | Przepisy na dynię pochodzi

Kuchnia Bazylii
Kiwano 234

Polsce).  Owoc pachnie jak ogórek, a smakuje jak połączenie ogórka, dyni, banana i kiwi. Zjada się na surowo (łyżeczką, po przekrojeniu), w sałatkach, jako część nadzienia do naleśników i jako składnik deserów. Można go również dodawać do napojów i koktajli (świetnie gasi pragnienie). Owoce kiwano można przechowywać nawet kilka miesięcy w temperaturze pokojowej. Gdzie kupić: ponoć dostępny w Carrefour

Qlinarnie i Qlinarnie
Słodki mus z pieczonej dyni 188

Składniki na mus: - 1 szklanka zblendowanej pieczonej dyni hokkaido - 1 banan - 1 łyżka miodu - szczypta cynamonu Wszystko blendujemy. Podajemy na ciepło lub zimno. Wybornie smakuje zarówno jako dodatek do naleśników, placuszków, płatków czy pieczywa, jak i jako samodzielny deser

Smakuje zdrowo
Włoska szarlotka z sosem karmelowym 169

ognia i czekamy aż przestanie wrzeć. Następnie wlewamy do niego śmietankę i wszystko mieszamy do połączenia się składników. Gotowe!   Takiego sosu możecie użyć do polania lodów, ciast, naleśników czy innych deserów. Pamiętajcie, że po włożeniu do lodówki sos gęstnieje. Możecie go podgrzać, by był rzadszy. Swoją szarlotkę zjadłam jeszcze na ciepło polewając ją przy tym solidną porcją sosu karmelowego

Cooking Monster
Mus jabłkowy na zimę 197

przyszła kolej na tradycyjny mus w słoikach. Takie jabłka trzymają się bardzo dobrze przez całą zimę, choć nie ma w nich ani odrobiny cukru. Można je używać do jabłeczników, naleśników czy owsianki. Można je też jeść z kleksem kwaśnej śmietany, jako przekąskę lub deser. Powiem Wam jak robię taki mus: Obrane jabłka w dowolnej ilości trę na tarce o dużych

Posadzone i zjedzone
Mus jabłkowo-dyniowy. 135

przysługę jabłkowym hasłem. Miałam w domu dynię, którą należało wykorzystać. I nadarzyła się ku temu świetna okazja. Przygotowałam mus jabłkowo-dyniowy z korzenną nutą. Będzie idealnie pasował do naleśników, placków czy tostów. Z podanych proporcji udało mi się zapełnić trzy słoiczki. Przełożyłam do nich gorący mus i od razu zamknęłam, do szybkiego wykorzystania. Jeżeli mają postać dłużej to należy

zadanie-gotowanie
Sajgonki z mięsem mielonym 137

jajka i doprawić pieprzem. 5) Papier ryżowy namoczyć w wodzie, układać na deseczce i nakładać delikatnie farsz uważając by papier się nie przerwał. 6) Zwijać gotowe sajgonki jak małe naleśniki i smażyć na oliwie do uzyskania złotej barwy. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
CORN - DOGI 181

PRZYGOTOWANIE : Mąki, przyprawy i proszek do pieczenia przesypujemy do miski, dodajemy jaka, mleko i sok  z cytryny. Wyrabiamy ciasto, powinno być gęstsze niż na naleśniki. Ciasto przelewamy do wysokiego naczynia lub długiej szklanki. Parówki obieramy z osłonki, przecinamy na pół i maczamy całe w cieśnie. Smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju z jednej i drugiej strony. Podajemy ciepłe z sosami

Kulinarne Fantazje Marioli
Kalafior w cieście naleśnikowym 386

Wodę lekko solimy. Po ugotowaniu odcedzamy, studzimy. Do naczynia dajemy przyprawy, mleko, jajko, wodę gazowaną, proszek do pieczenia, miksujemy. Dodajemy stopniowo mąkę, ciasto ma być ciut gęstsze niż na naleśniki. Podzielonego na różyczki kalafiora partiami zanurzamy w cieście. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy namoczonego kalafiora. Smażymy na złoty kolor. Osuszamy na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionym sosem, na zimno

kruche babeczki
81 pomysłów na ciepłe kolacje 443

hokkaido Bulgur z warzywami śródziemnomorskimi Cappuccino brokułowe Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe  Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Chrupiące tosty z wędzonym serem Crumble z owocami leśnymi Crumble z truskawkami Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Cykoriowe łódeczki

Moja smaczna kuchnia
Jesienne nowości w kolekcji AMBITION 218

wielowarstwowe dno indukcyjne odporne na odkształcenia. Doskonale akumulują ciepło, sprawiając, że gotowanie jest energooszczędne. W linii dostępne zarówno garnki, klasyczne patelnie w trzech rozmiarach, patelnie głębokie, grillowe i do naleśników, a także formy do słodkich wypieków takie, jak: brytfanna prostokątna, keksówka, forma na muffiny, do tarty, do babki oraz tortownica. W naturalnej kolorystyce zagoszczą na stole podkładki Velvet , zdobione akcentami

Cynamonowe szczęście
Powidła czekoladowe 210

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Idealne do naleśników ciasteczek, ciast ale chyba najlepiej smakują wyjadane łyżeczką prosto ze słoiczka :) Składniki: 5kg śliwek węgierek 600g cukru 3 gorzkie czekolady   u mnie Goplana (300g)+ opcjonalnie 2-3 łyżki kakao

W garach u Gosi
Mus jabłkowo-kabaczkowy 192

były dość kwaskowe proponuję dosmaczyć całość odrobiną soku z cytryny. Gdy całość ładnie już odparowała przełożyłam mus do przygotowanych wcześniej słoiczków i pasteryzowałam 20 minut. Idealny duet do ciast, naleśników czy kanapek na słodko

W garach u Gosi