Taka konfitura idealna jest do placuszków, naleśników, ze świeżą bułką na śniadanie czy do szkoły, pracy. Warto zatem nabyć pigwę i zajadać ją tym razem jako konfiturę. Zapraszam zatem na pyszne śniadanie. Konfiturę robi się błyskawicznie więc nie potrzeba dużo czasu aby powstała. Pigwa w błyskawicznej konfiturze. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieŚniadanie nie musi być nudne. Kanapki są dobre,ale takie placuszki wcale nie są gorsze. Lubię urozmaicone śniadania więc różnego typu placuszki czy naleśniki pojawiają się u nas często. Dziś zapraszam na serniczki nazywane też syrnikami. Do serniczków możemy użyć różnych owoców,ja dałam porzeczki,bo akurat mam ich spory zapas. 250 g twarogu półtłustego 2 jajka 1 budyń
Kolorowa kuchnia Elkihimalajska do smaku, ponadto: olej rzepakowy do smażenia, śmietana 18% lub jogurt naturalny, świeży tymianek. Przygotowanie: Jajko, mąkę i mleko miksujemy do uzyskania gładkiego ciasta ( dużo gęstsze niż na naleśniki). Ciasto odstawiamy na ok. 15 min, żeby uwolnić gluten, ciasto zgęstnieje (w razie potrzeby dolewamy niewielką ilość mleka). Rada: ciasto nabrane łyżką powinno powoli z niej spływać. Odciśniętą kapustę
Moniki Smakołykisurowo w zielonym smoothie i sałatce, dodany do kanapki zamiast sałaty, na ciepło w zupach czy szakszuce, albo dodany do makaronu w szybkim włoskim sosie. Szpinakowe pierogi i naleśniki? Dwa razy mnie namawiać nie trzeba! Szpinak to bardzo zdrowe i bardzo wszechstronne warzywo – przygotowany według dzisiejszego przepisu kremowy szpinak jest świetnym dodatkiem do obiadów z jasnym mięsem i rybą
Karo in the KitchenZapraszam na pyszny twarożek z miodem i rodzynkami oraz nutą wanilii. Twarożek idealny jest do naleśników lub na kanapkę. Polecam Składniki: 250 g twarogu półtłustego 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżeczka pasty waniliowej 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki rodzynek Przygotowanie: Rodzynki zalewamy gorącą wodą i odstawiamy. Do miski przekładamy twaróg, miód, pastę waniliową oraz jogurt naturalny i blendujemy razem
słodkie i nie tylko historie kulinarneobniżyć poziom cholesterolu, uregulować poziom glukozy, przeciwdziałają nowotworom układu pokarmowego. Z mąki z płaskurki można przygotowywać wszystko to, co przygotowuje się ze zwykłej pszenicy: chleby, bułki, ciasta, ciasteczka, naleśniki, itp. Ciasta przygotowane na jej bazie są delikatne, słodkawe, o orzechowym posmaku. Źródła: Stressfree , superpokarmy "Pszenica samopsza to jedno z najstarszych udomowionych gatunków zbóż. Pochodzi
Smaczne Zdrowelubiane. Można ser łączyć z różnymi dodatkami. Chciałam również zwrócić Waszą uwagę na ciasto, które już od jakiegoś czasu zagniatam z wodą gazowaną. Woda gazowana sprawdza się w naleśnikach, więc pomyślałam, że tym bardziej w cieście na pierogi. Polecam, bo ciasto jest fantastyczne! Pierogi z białym serem z ziarnami szałwii hiszpańskiej i zielonym owsem Ciasto 500g mąki pszennej
Leśny Zakątekglutenu sól himalajska lub kłodawska do smaku 1,5 łyżeczki ziół prowansalskich , oregano , bazylii opcjonalnie czosnek Rozgrzać dobrą patelnię, na której można smażyć bez tłuszczu. U mnie patelnia do naleśników. W tym czasie wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Konsystencja powinna być plastyczna, niezbyt gęsta ale i nie lejąca. Trzeba kombinować z ilością mąki bo różne mąki mają inne makro
Ola la LCHFpiątkowy obiad miałam pyszne a zarazem lekkie naleśniki. Pomyślałam sobie, że może i Wy zechcielibyście takich spróbować, więc ten wpis poświęcony będzie postnemu jedzonku. No i jest to świetna forma przemycenia warzyw w posiłku. Potrzebujemy
Tylko pysznieSmaku domowego smalcu podawanego z ogórkiem na świeżej pajdzie chleba chyba nie da się zapomnieć. Ta chrupkość chleba, przenikające się smaki to jest wspomnienia z dzieciństwa
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Naleśniki, proste danie mączne znane na całym świecie. Każdy z nas ma swoją ulubioną recepturę, ale czasami przychodzi ochota, by spróbować czegoś innego. Naleśniczki wyszły delikatne, puszyste i świetnie zaspokoiły chęć na coś słodkiego. Potrzebujemy
Tylko pyszniezmiksuj w blenderze kielichowym. Mleko przecedź przez gazę i wlej do buteleczki. Możesz je przechowywać 3-4 dni w lodówce. Wiórki z migdałów zużyj do owsianki czy do naleśników. Mleko migdałowe spieniamy dyszą od ekspresu bądź spieniaczem elektrycznym, trwa to około minuty dłużej niż przy spienianiu mleka krowiego. Spienione mleko przelej do wysokiej szklanki. Płatki migdałowe zrumień na suchej
SMYKWKUCHNIrównie pyszny, także zachęcam do sprawdzenia receptury. Ten z kolei jest mega kremowy, puszysty, mocno czekoladowy i słodziutki. Ma idealną konsystencję, która świetnie sprawdza się do smarowania placuszków, omletów, naleśników, pieczywa, niczym popularny krem orzechowo-kakaowy. Tak przygotowane tofu może posłużyć także jako deser lub dodatek do innych potraw, np. do owsianki czy jako nadzienie do muffinek. Polecam, jest przepyszny
Zdrowie na języku :P