różnego rodzaju wędlin, których staram się unikać, szczególnie w diecie mojej córki. Pasta idealnie smakuje ze świeżym pieczywem, wytrawnymi ciasteczkami podanych na imprezie, a nawet jako nadzienie do zwykłych naleśników. Poniżej prezentuję Wam recepturę na szybką wersję podstawową, którą możecie urozmaicić na wiele sposobów, np. dodając pestki słonecznika, świeże zioła lub też ulubione przyprawy. Polecam! 1 puszka groszku (o pojemności
Di gotujeCzekośliwka to pyszna konfitura ze śliwek z dodatkiem kakao. Świetnie pasuje do przekładania ciast, jako dodatek do naleśników lub kasz i płatków na śniadanie. Proste wykonanie i mała ilość składników, bez konserwantów i dodatkowych substancji żelujących. Konfitura ze śliwek z dodatkiem kakao jest tak dobra, że garnek po jej gotowaniu jest wyskrobywany prawie do czysta. Konfitura najsmaczniejsza wychodzi z dojrzałych
Gotuj w domuumyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i większe kapelusze przekroić na pół. Jajka, mleko, mąkę, odrobinę soli i pieprzu i posiekaną pietruszkę roztrzepać, aby powstało jednolite nieco gęstsze ciasto niż na naleśniki. Najlepiej zanurzyć kawałek grzyba w cieście i sprawdzić, czy dobrze się na nim trzyma. Grzyby oprószyć niewielką ilością pieprzu i soli, zanurzać w cieście i smażyć na dobrze rozgrzanym maśle
Gotuj w domuminut, następnie odkryć, wymieszać i zostawić na chwilę do odparowania. Kasza na sypko świetnie sprawdza się jako dodatek do obiadu, do sałatek, jako farsz do kotletów i naleśników. Kaszę, aby nabrała smaku, można gotować na wywarze z warzyw lub mięsa, z dodatkiem ulubionych ziół lub kurkumy. Jak ugotować kleistą kaszę jaglaną? Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki
Gotuj w domukompletnie nie mam pomysłu na obiad, pytam moją córkę co by zjadła. Zazwyczaj pada odpowiedź: naleśniki lub placki ziemniaczane. Zarówno jedne jak i drugie można podać na kilka sposobów: na słodko, z cukrem, twarożkiem, na ostro, z różnymi sosami czy farszami. J ak byłam dzieckiem uwielbiałam placki ziemniaczane z cukrem, potem do cukru doszedł kleks śmietany, moja mama
Moja kraina smakówkostkę o bokach około 3-4 cm. Płatki kukurydziane pokruszyć (ja wkładam do torebki strunowej i rozgniatam ręką bądź wałkiem). Z mąki, mleka i jajka przygotować ciasto jak na naleśniki, tylko gęściejsze, żeby nie spływało z mięsa. Do ciasta dodać przyprawy – sól, pieprz oraz paprykę słodką i ostrą i wymieszać. Kawałki kurczaka moczyć w cieście, następnie obtoczyć
Moja kraina smakówkostkę o bokach około 3 cm. Płatki kukurydziane pokruszyć (ja wkładam do torebki strunowej i rozgniatam ręką bądź wałkiem). Z mąki, mleka i jajka przygotować ciasto jak na naleśniki, tylko gęściejsze, żeby nie spływało z mięsa. Do ciasta dodać przyprawy – sól, pieprz oraz paprykę słodką i ostrą. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Kawałki kurczaka moczyć
Moja kraina smakówwykorzystałam twaróg sernikowy firmy President, który jest idealny do serników zarówno pieczonych jak i na zimno. Jest lekki, aksamitny możemy go więc wykorzystać także do innych deserów czy np. naleśników. Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président to unikalny na rynku produkt, który łączy najlepszej jakości twaróg wraz z włoskim serkiem mascarpone. SERNIK WIŚNIOWY NA ZIMNO Składniki: spód: 200 g herbatników
Bon appetit mon amiepotrawy: młodą kapustę na gęsto z pieczarkami i gołąbki. Jak mówi mój mąż, moja żona gotuje po niemiecku, czyli oszczędnie, np. robię 2 kotlety, 2 talerze zupy, smażę 4 naleśniki itp. Nie lubię jeść 2 razy z rzędu tego samego. Dziś miałam w planie robienie gołąbków pokusiło mnie by dodać do masy mięsnej pokrojone kolorowe papryki. Wiedziałam, że taki farsz
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięFrużelina truskawkowa to nic innego jak owoce w żelu. S prawdzą się idealnie jako dodatek do naleśników, placuszków czy gofrów. Masa z wyglądu przypomina kisiel, ponieważ frużelina jest rzadka i po pasteryzacji nadal zachowuje swoją płynną konsystencję. Zachęcam do przygotowania. Składniki na 6 słoików po 250 ml: 1 kg obranych truskawek 2 szklanki zwykłego cukru
UgotowaćTaki krem kokosowy można wykorzystać do deserów, lodów, naleśników, do przełożenia ciasteczek itp.a także można po prostu jeść bez żadnych dodatków.Ja uwielbiam kokos i łasuch ze mnie i co jakiś czas śmigam do lodówki ,aby zjeść łyżeczkę tego pysznego kremu. 200 g cukru [można dać ciut mniej] 200 g wiórków kokosowych 150 g wody przegotowanej schłodzonej Do naczynia thermomiksa
Moje domowe kucharzeniedrobnych pesteczek. Powstały sok z gęstym musem zagotowałam z cukrem oraz Konfitur-fixem , powstała bardzo smaczna galaretka. Rodzina bardzo zadowolona z dżemów/galaretki. Idealna na kanapki, gofry czy do naleśników. Dżem truskawkowy Galaretka z czerwonej porzeczki Dżem
W garach u Gositruskawek to idealne danie na poranny posiłek. Możemy dodać do tego również muesli i nasz posiłek staje się jeszcze bardziej pełnowartościowy. Domowy jogurt to również świetny dodatek do domowych naleśników czy placków. Jeżeli przygotujemy go sobie sami w domu, będziemy pewni wszystkich składników jakie są użyte do naszego jogurtu. Taki jogurt będzie zdrowszy i lepszy dla naszych organizmów. Przygotowując taki
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneCzęsto robimy je na oko i raz wyjdą idealne a raz trochę suche ,mam tutaj dla was idealne proporcje z których naleśniki zawsze wyjdą tak samo pyszne-polecam
Swojskie jedzonko