nadziewana pierś z kurczaka - 517 przepisów (strona:21/35)

Szybki kurczak w marynacie zielonej bogini 144

kurczaka w marynacie zielonej bogini na obiad. Składniki: Cały kurczak Sól i pieprz Marynata Pęczek bazylii Pęczek pietruszki Pęczek szczypioru wraz z cebulkami 2 ząbki czosnku 1 filet anchois (opcjonalnie) 1 litr maślanki Przygotowanie: Krok 1 Umyj zioła i zmiksuj w mikserze razem z czosnkiem i anchois. Dolej maślankę i jeszcze przez chwilę miksuj. Krok 2 Połóż kurczaka piersiami

Niedzielny kucharz
Szaszłyki z kurczaka na grilla 137

ciężko strawne jak kiełbasa czy karkówka, no i zawierają warzywa.  Składniki 500 g piersi z kurczaka 1/2 dużej lub 1 mała cukinia 1 duża papryka 1 duża czerwona cebula 1 łyżka sosu worcestershire 1 łyżka oregano (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Filety z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy papryką ostrą i słodką, oregano i sosem worcestershire, dodajemy 2 łyżki oliwy(...)oliwek, mieszamy i zostawiamy na około 3 godziny w lodówce. Warzywa oczyszczam i myjemy, cukinię kroimy w plasterki, paprykę i cebulę w dużą kostkę. Nadziewamy na wykałaczki do szaszłyków. Podczas smażenia pamiętajmy aby nasze szaszłyki często obracać

Delusional Trine
Chicken Tikka Masala z chlebem Naan 119

piersi z kurczaka pokrojonego w większą kostkę 2-3 łyżki zsiadłego mleka 1 łyżka Tandori 1 łyżka "Kashmiri" czerwony chili proszek 1 łyżka mix Masala 1 łyżka pasty z czosnku 1 duża szczypta soli Mieszamy wszytko dokładnie ,i panierujemy naszego kurczaka.(zdjęcie 2) Rozgrzewamy garnek najlepiej z podwójnym dnem bez oleju bez wody,i umieszczamy naszego kurczaka mieszając dosyć często(...)około 10 minut. (zdjęcie 3) Odstawiamy kurczaka na bok żeby ostygł. Następnie nadziewamy go na duże wykałaczki do szaszłyków najlepiej na metalowe (zdj.4) Następnie opiekamy nad gazem tak by troszkę się poprzepalało zdj. nr.5,6 Ostawiamy żeby odpoczęło i zabieramy się za sos. Sos składniki: 2 łyżki oleju musztardowego,może być zwykły 1 łyżka pasty czosnkowej 1 czerwona cebula zmiksowana

Viola cooks with passion
Bakłażan faszerowany kaszą jęczmienną pęczak, bobem, fasolką szparagową i kurczakiem 114

czasie kaszę gotujemy w podanej ilości wody aż ta wchłonie ją całkowicie. Na patelnie, na oliwie smażymy drobno posiekaną cebulę oraz ząbek czosnku. Następnie dodajemy drobno pokrojoną pierś kurczaka. Smażymy chwilę i doprawiamy solą oraz pieprzem. Następnie na patelnię wrzucamy bób oraz pokrojoną drobno fasolkę szparagową. Całość chwilę dusimy. Dodajemy drobno posiekane zioła. Następnie dodajemy ugotowaną kaszę i całość dokładnie(...)miąższ, który drobno siekamy i również dodajemy do reszty farszu. Jeśli jest taka konieczność farsz doprawiamy solą i pieprzem. Parmezan ścieramy na tarce, część dodajemy do farszu, mieszamy i nadziewamy nim bakłażany. Tuż przed włożeniem do piekarnika posypujemy bakłażany resztą parmezanu. Bakłażany pieczemy w piekarniku 25 minut. Gotowe

Mango Papaja
POTRAWY Z GRILLA - KOLOROWE MIESNE SZASZLYKI 110

się tym dobrze :) Polecam ! Czas marynowania : około 10h czas przygotowania : około 50min. SKŁADNIKI: na 4 porcje 200g rumsztyka w jednym kawałku 200g karkówki w jednym kawałku 200g filetu z piersi kurczaka po 1/2 czerwonej, żółtej i zielonej papryki 2 cebule 100g małych pieczarek 1 papryczka chili 1 pęczek tymianku 1 łyżka marynowanych ziaren zielonego pieprzu 3 ząbki czosnku 3/4 szklanki(...)kostkę. Krok 2. Paprykę oraz pieczarki oczyszczamy i myjemy. Cebulę obieramy. Cebulę oraz paprykę kroimy na kawałki. Krok 3. Przygotowujemy dwa rodzaje szaszłyków: pierwsze - na szpilki do szaszłyków nadziewamy na zmianę kawałki papryki, cebuli, wołowiny i wieprzowiny; drugie - na szpilki do szaszłyków nadziewamy na zmianę kawałki kurczaka, grzyby i pozostałą paprykę oraz cebulę. Krok 4. Przygotowujemy marynatę : do miseczki wlewamy

Moja Książka Kucharska
Szaszłyki z kurczaka w marynacie jogurtowej 192

piersi kurczaka 4 łyżki jogurtu naturalnego 2  łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1 ząbek czosnku, rozgnieciony sól pieprz Dodatki: hummus  przepis tabbouleh  przepis pita  przepis Przygotowanie: Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Z pozostałych składników przygotowujemy marynatę, do której wkładamy kawałki kurczaka. Wszystko razem mieszamy(...)wkładamy do lodówki na 2-3 godziny lub całą noc. Kawałki z kurczaka wyjmujemy z marynaty i nadziewamy na patyki do szaszłyków. Szaszłyki grillujemy obracając co jakiś czas, aby się ładnie przyrumieniły. Podajemy z hummusem, tabbouleh i chlebkami pita

Smakowity Blog Kulinarny
Szaszłyki z kurczaka z grilla 127

SZASZŁYKI Z KURCZAKA Z GRILLA Składniki na szaszłyki z kurczaka z grilla: 500g piersi z kurczaka 2 cebule łyżeczka słodkiej papryki spora szczypta ostrej papryki pół łyżeczki curry sól pieprz 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego Jak zrobić szaszłyki z kurczaka z grilla: Mięso kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem – kroimy w grubą kostkę. Cebulę kroimy w spore kawałki(...)Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie. Olej mieszamy z papryką, solą oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem – marynatą nacieramy mięso i zostawiamy na godzinę w lodówce. Po tym czasie kurczaka nadziewamy na patyczki, przekładając kawałkami cebuli. Grillujemy. Artykuł Szaszłyki z kurczaka z grilla pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Szaszłyki drobiowe w marynacie jogurtowej. 138

Składniki: -750 g. filetu z kurczaka -100 g. jogurtu greckiego -1/2 małej startej cebuli -2 ząbki czosnku -sok z połowy cytryny -1 łyżka oliwy z oliwek -3 łyżki posiekanej mięty -sól -pieprz Sposób przygotowania: Mięso umyć i pokroić w 2,5 cm kostkę. Przygotować marynatę. Wymieszać jogurt(...)cebulę, czosnek przeciśnięty przez prasę, sok z cytryny, oliwę z oliwek, miętę i przyprawy. Marynatę dodać do mięsa i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny. Piersi nadziewać na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki można piec na grillu lub na patelni grillowej z 10-12 minut przewracając w tym czasie z 2-3 razy. Szaszłyki podałam z ryżem

Magia jedzenia.
Cytrynowe szaszłyki z kurczaka z szafranem i tymiankiem 108

pierś podwójna z kurczaka 1 sztuka  cytryna 1 sztuka  ząbek czosnku  sok  z połówki cytryny  tymianek posiekany 1 łyżeczka  szafran - nitki 1 szczypta  sól do smaku 1 łyżeczka  olej rzepakowy  kilka drewnianych patyczków na szaszłyków Przygotuj marynatę: z szafranu roztartego w moździerzu, ząbka czosnku, oliwy i soli.  Następnie umyj kurczaka(...)osusz i pokrój w sporą kostkę. Marynuj mięso przynajmniej 20 minut. Cytrynę pokrój w plastry ok 0,5-1 cm i przetnij na ćwiartki. Nadziewaj na patyczki do szaszłyków. Grilluj na patelni grillowej lub na grillu szaszłyki kilka minut. Po upieczeniu posyp tymiankiem świeżym lub suszonym

AZgotuj!
Szaszłyki po amerykańsku 174

Ilość porcji: około 20 szaszłyków Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 4 kiełbasy śląskie 2 cebule 1 papryka Marynata do mięsa: 3 łyżki oliwy 3 łyżki wody 2 płaskie łyżki przyprawy do kurczaka po amerykańsku (znajdziecie taką w sklepie EKO MAJA) Patyczki do szaszłyków W miseczce umieszczamy i mieszamy składniki marynaty. Kurczaka kroimy na kawałki i dodajemy do marynaty, dokładnie(...)mieszamy i odstawiamy na bok. Kiełbasę kroimy w plastry, cebule w większe kawałki (jak na zdjęciach). Podobnie kroimy paprykę, w dużą kostkę. Następnie nadziewamy elementy szaszłyków na patyczki.  Grillujemy na żarze po kilka minut z każdej strony. Zajadamy na ciepło. Smacznego. Post powstał przy współpracy ze sklepem EKO MAJA

Kolizje Smaków
Szaszłyki drobiowe po grecku 220

szaszłyki, które również można upiec w piekarniku:) Ich cennym składnikiem jest boczek, który nadaje szaszłykom wspaniały, wędzony posmak... A zioła nadają im wspaniały aromat . Składniki: 1/2 kg filetu z piersi kurczaka, 4 plastry wędzonego boczku, 4 suszone pomidory w oleju, 2 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki, łyżka posiekanej natki pietruszki, łyżka posiekanego szczypiorku, łyżeczka tymianku, sól, pieprz, 2 łyżki oleju(...)stron oprószyć solą i pieprzem, następnie z jednej strony posmarować koncentratem pomidorowym, ułożyć po plasterku boczku.  Zwinąć ściśle jak roladę, po czym pokroić w plastry. Powstałe roladki nadziewać na namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków.  Zioła posiekać, zmiksować wraz z suszonymi pomidorami i olejem. Powstałą marynatą posmarować roladki, odstawić na 30 minut do lodówki.  Następnie piec

Z miłości do słodkości
Piersi z kurczaka z pomidorami i Serem Korycińskim. 170

kanapkach z dodatkiem kiszonej kapusty. Zapraszam :)  Składniki: 4/5 ładnych piersi z kurczaka 1 słoiczek pomidorów w oleju około 200 g  sera Korycińskiego  lub mozzarelli sól, pieprz, szczypta chili do smaku suszona bazylia do oprószenia 1 l pomidorów z puszki lub swojskich zmiksowanych Wykonanie : Piersi myjemy, osuszamy i delikatnie nacinamy przez środek tworząc kieszonkę. Oprószamy solą, pieprzem, bazylią(...)szczyptą chili. Pomidory wyciągamy z oleju i kroimy w paseczki, ser również. Zapełniamy kieszonki serem i pomidorami, kieszonki spinamy wykałaczkami. Naczynie żaroodporne polewamy olejem z pomidorów, układamy nadziewane piersi i zalewamy pomidorami. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 35/40 minut lub tak długo aż piersi będą miękkie po włożeni widelca.Naczynie żaroodporne podczas pieczenia można przykryć dzięki temu

Sama słodycz i szczypta chili
De volaille – de volaj 294

  W domu preferujemy obiady mięsne, pewnie z tego względu, że dużo energii dziennie tracimy i jakoś mięso jest w stanie uzupełnić straty energii. Dziś na

dom-agi.pl
Roladki z kurczaka po włosku, zapiekane z sosem marinara i mozarellą 410

odetnijcie je. Możecie je zamrozić i zużyć kiedy indziej, w tej potrawie ich nie wykorzystamy. Osuszamy piersi papierowymi ręcznikami i mocno przyciskając je do deski, kroimy na pół. Każdą delikatnie rozbijamy, jak najcieniej. To sprawi, że zmieści się dużo nadzienia, a i pieczenie kurczaka będzie szybsze. Mięso solimy, pieprzymy, posypujemy granulowanym czosnkiem i odkładamy na bok.   Ja zawsze rozbijam(...)dokładnie mieszamy. Piekarnik ustawiamy na 190-200⁰C, bez termoobiegu. Formę do zapiekania lub naczynie żaroodporne bez pokrywki smarujemy masłem. W głębokim talerzu mieszamy bułkę tartą z tartym parmezanem. Kurczaka nadziewamy, rozkładając nadzienie w równych porcjach na mięso. Zawijamy rolady, maczamy je w rozbitych jajkach, tak by dokładnie się nimi pokryły i obtaczamy w bułce tartej zmieszanej z parmezanem. Rozkładamy

Karo in the Kitchen
Włoskie Naleśniki 324

czerwona papryka 1 żółta papryka Przygotowanie: jajka miksujemy z olejem, wodą, przesiewamy mąkę, doprawiamy solą i pieprzem, dosypujemy po szczypcie imbiru i oregano. Smażymy filety z piersi kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kosteczki, oprószamy, solą, pieprzem oraz oregano, mieszamy z odrobiną oliwy z oliwek, odstawiamy paprykę filetujemy, kroimy w paseczki lub kosteczki, smażymy na patelni grillowej, dorzucamy jabłko(...)maśle z kroplą oliwy z oliwek na złoty kolor, pod koniec smażenia doprawiamy solą i cynamonem oraz ostrą papryką warzywa mieszamy na jednej patelni, kurczaka smażymy, dodajemy do warzyw. Farszem nadziewamy naleśniki, zawijamy, posypujemy startą mozzarellą i zapiekamy na patelni lub w piekarniku. Możemy posypać tartym serem twardym dojrzewającym SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Cordon bleu z kurczaka 122

także: –  kurczak z czerwonym pesto –  kurczak pieczony na butelce piwa – kurczak z batatami – sałatka cezar z kurczakiem –  kurczak z mozzarellą –  kurczak pieczony –  orientalne skrzydełka z kurczaka –  kotlety mielone z kurczaka –  kotlet schabowy –  schabowy inaczej CORDON BLEU Z KURCZAKA PRZYGOTOWANIE: 60 minut Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI: – 1 duża pierś kurczaka

nietylkopasta.pl
Drobiowe szaszłyki z grilla 259

przy najbliższej okazji przygotować tą potrawę :) Listę zakupów oraz przepis znajdziecie poniżej… Składniki piersi z kurczaka cukinia pieczarki czerwona papryka sól pieprz ewentualnie „przyprawa do grilla” odrobina oliwy patyczki do szaszłyków Drobiowe szaszłyki z grilla – przepis Filet z kurczaka kroimy w dość dużą kostkę i doprawiamy solą, pieprzem i możemy użyć mieszanki przypraw – przyprawy grillowej(...)dużą kostkę. Cukinię myjemy i kroimy w grubsze półplasterki. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy na wzdłuż na pół. Patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie, a następnie nadziewamy na nie przygotowane wcześniej składniki. Kolejność nie ma znaczenia, po prostu tak jak chcecie :) Szaszłyki smarujemy oliwą i grillujemy aż kurczak będzie miękki. Porada: Nie należy zbyt długo grillować kurczaka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!