kuchni południowej Francji, sałatka nicejska, to według mnie idealna letnia sałatka. Jest lekka i pożywna, z powodzeniem może zastąpić cały posiłek. Możemy ją wziąć do pracy i zjeść na zimno, albo podać na przyjęciu. Pięknie zaprezentowana na półmisku, na pewno zrobi wrażenie na gościach. Zaraz pokażę Wam jak ją zrobić - zapraszam na przepis oraz kulinarny film! Sałatka nicejska (po francusku
Chilli Czosnek i Oliwaczasu aż będą miały złoty kolor. Usmażone placuszki przekładać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby placuszki odsączyły się z nadmiaru tłuszczu. Podawać na ciepło lub na zimno, skropione sokiem z cytryny (opcjonalnie). Smacznego
Codzienne Gotowanienalewać ciasto. Piec około 4 minuty, aż gofry będą chrupiące. Gofry kłaść na kratce. Każdy gofr posmarować jogurtem i ułożyć na nim mieszankę owoców leśnych. Podawać na ciepło lub zimno (ja zdecydowanie wolę na ciepło). Uwagi: Czas pieczenia gofrów jest zależny od posiadanej przez Was gofrownicy, więc może się różnić od mojego. #mpm #wlaczgoscinnosc
Passions hobbies lifeściereczki z cukrem pudrem. Zostawiamy tak zawiniętą aż do ostygnięcia. Polewa 4. We wrzątku rozpuszczamy masło razem z połową opakowania galaretki i odstawiamy do całkowitego przestygnięcia. Kiedy "polewa" jest zimna dodajemy jogurt grecki i mieszamy całość, czekając aż polewa zacznie lekko tężeć. Masa 5. Śmietanę ubijamy na sztywno, a następnie dodajemy cukier puder i partiami mascarpone. Miksujemy
Gotowanie...to proste !tyle owoców ile macie i takie jakie macie, chociaż u nas są to maliny i jagody. Mniam! Możecie wcinać kotlety również z samym dżemem. Kotlety pyszne są i na zimno i na ciepło. Mąż stwierdził, że są bardzo sycące i nikt nie zje ich dużo. Mama za to, nie mogła uwierzyć, że są z kaszą, bo w ogóle jej tutaj
Mieszam w Garnkumigdałów Kruszonkę zagnieć aby była sypka. Posyp owoce i wstaw do nagrzanego piekarnika temp. 180- 200 stopni C. Czas pieczenia aż się zrumieni. Gotowe! Można jeść na ciepło lub zimno. Na śniadanie, deser lub podwieczorek. Owoce możesz użyć dowolne
SMYKWKUCHNIMożna użyć oleju , ale ja wolę smalec , nadaje panierce wyjątkowej chrupkości .. W końcu schabowy nie jest codziennie , więc co tam kalorie Serwujemy na gorąco , z dowolnymi dodatkami , ale na zimno z majonezem, na kanapce też wymiata Smacznego ! Artykuł Schabowy w wędzonej papryce pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżypiekarnika nagrzanego na 220 stopni, piec około 20 minut (ostatnie 5 termoobieg) . Sałatka : Kroimy cukinie, ogórek zielony, cukinie, koperek skrapiamy octem jabłkowym niefiltrowanym i olejem lnianym tłocznym na zimno, odstawiamy na godzinę do lodówki. Dodajemy ugotowana cieciorke i ewentualnie doprawiamy solą kłodawską. Podajemy z kiszonym ogórkiem, najlepiej swojskim
Szkrab Je Samjuż druga odsłona łososia w towarzystwie sosu koperkowego. Tym razem sos na zimno, bardzo delikatny, ale jakże aromatyczny. filet z łososia sól, pieprz kolorowy pół cytryny Sos: 100 ml jogurtu naturalnego lub greckiego spory pęczek kopru 1 łyżeczka soku z cytryny sól ziołowa pieprz cytrynowy Koperek drobniutko siekamy i mieszamy z jogurtem. Dodajemy sok z cytryny, pieprz i sól
Smaki Na Talerzurównież długo zastanawiałem się, jak najlepiej do niego podejść i trochę eksperymentowałem z agarem, dobierając odpowiednie proporcje. Koniec końców zdecydowałem się skorzystać z przepisu na klasyczny sernik na zimno ze starych notesów. Dodatek piany z białek wydawał się obiecujący, bo dzięki niemu sernik jest delikatny i puszysty, a nie ciężki i twarogowy. Niestety ubita śmietana kremówka nie daje tego samego
Food SquareDodajemy do garnka z cukinią i ziemniakami. Całość mieszamy z suszonym oregano i posiekaną natką z pietruszki. Na sam koniec doprawiamy do smaku. Wyśmienicie smakuje na ciepło i na zimno
Moja smaczna kuchniaJesienią czy zimą wystarczy odkręcić słoik i albo podgrzać, albo na zimno podać do naleśników, omletów, makaronu, ryżu.... 3 kg wiśni, 1-2 torebki kardamonu, 4 – 5 goździków, 3 -4 łyżki cukru, Wiśnie umyć, wydrylować. Wrzucić do garnka, dodać zmielone i przesiane przyprawy i zagotować. Doprawić do smaku cukrem. Przełożyć wiśnie do wyparzonych słoików, zakręcić i pasteryzować (na małym
królestwo garówpieczarki nadziewane kaszanką więc spróbowałam również cukinię. Do farszu oprócz kaszanki dorzuciłam cebulę i pieczarki. Cukinia z takim farszem bardzo nam zasmakowała, dobrze smakuje na ciepło jak i na zimno. Ja swoją cukinię upiekłam w piekarniku ale można również wrzucić ją na grilla, tylko wtedy lepsza będzie cukinia podłużna bo szybciej zmięknie. składniki: 5 okrągłych cukinii o średnicy
Monia miesza i gotujeIndyk pieczony w marynacie z ketchupem. Rewelacyjny w smaku, wilgotny. Możemy go podawać na dwa sposoby. Na ciepło pokrojony w plastry do obiadu lub na zimno na kanapki. Podałam z ryżem i surówką. Więcej przepisów na różne rodzaje mięs znajdziecie na moim blogu w zakładce MIĘSA. Specjalnością mojego bloga są dania mięsne i dlatego jest tam największy wybór przepisów
O kuchni z uczuciemminut na średnim ogniu - gotowana wątróbka również pasuje do pasztetu,farszu, wątróbka gotowana jest bardzo delikatna, krucha, jest bardziej lekkostrawna od smażonej na surowo, nam smakuje również na zimno do pieczywa.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię