Jasny zawijany makowiec z masą z białego maku i migdałów 203Biały mak jest o wiele smaczniejszy od niebieskiego, więc postanowiłam, że w tym roku zagości na naszym świątecznym stole taka wersja makowca. Składniki: Masa: 500
Nie tylko w kuchni
Śledzie korzenne 183Kolejna propozycja śledzi, typowo Świątecznych tym razem w korzennych przyprawach. Delikatne, długo moczone śledzie a następnie długo marynowane, by potem zachwycić swym delikatnie korzennym smakiem. Polecam
Mango Papaja
Śledzie z rodzynkami i marchewką 328Śledzie z rodzynkami i marchewką – to propozycja na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. Inspiracja: Moje smaki życia nr 12/2015. Śledzie z rodzynkami i marchewką –
Kulinarne Przeboje
Śledzie w sosie musztardowym 196W tym roku uparłam się, że przygotuję dla Was jak najwięcej propozycji na zbliżające się Święta. Działam w tym kierunku już od długiego czasu, nie
Mango Papaja
Sałatka z brukselki 176Z mojego archiwum Nietypowe ale smaczne połączenie. Rozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchni
Krokiety z kapustą i grzybami 194Uwielbiam domowe krokiety z kapustą i grzybami, które są wspaniałym dodatkiem do wigilijnego barszczu. Nie ma co ukrywać – jest przy nich trochę pracy. Ale zdradzę
Pasja Smaku
Waniliowe bułeczki z cynamonową kruszonką 170Cudownie słodkie połączenie – waniliowe bułeczki z lekko kwaśnym nadzieniem a na wierzchu słodkawa, kruszonka z nutą wanilii i cynamonu. Oj oj szaleństwo dla naszych
Szybko Tanio Smacznie
Łosoś w migdałach z miodem i rozmarynem 176Moja ulubiona ryba z dodatkiem solonych migdałów, cytryny, miodu i rozmarynu to wykwintna propozycja na Święta, która zachwyci niejednego niejadka. Rybę pieczemy w piekarniku dzięki czemu
Mango Papaja
Kluski śląskie 214Kluski śląskie są obowiązkową pozycją w kuchni polskiej. Idealne do zrazów, pieczeni czy gulaszu. Doskonale komponują się z modrą kapustą lub buraczkami. Są łatwe do wykonanie
Kolizje Smaków
Kotleciki ruskie, czyli pierogi inaczej 217Święta w Polsce to czas pierogów. Czy to z kapustą i grzybami, czy ruskie, ale na świątecznym stole Rumcajsa rzecz niezbędna... Szczególnie ruskie... Nie godzi się
Gotuj z Rumcajsem
Pstrągi pieczone w tymianku w solnej skorupce 194Ryby pod każdą postacią uwielbiamy, są proste do obróbki, a najlepiej smakują nam pieczone, za marynowane w tymianku, cytrynie i solnej skorupce zachęcają do konsumpcji, jednak
Wanilia i Kardamon
Ryba z greckim sosem 222Ryba podana w ten sposób doskonale smakuje na ciepło jak również w postaci zimnej przekąski. Warzywa nadają jej soczystości i pełniejszego smaku. W mojej rodzinie często
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Karp z pieca - rácponty 236Tak przygotowany karp też zachwyci smakoszy tej ryby. Składniki 1 karp - 2,5 kg 1 łyżka słodkiej papryki 3 kg ziemniaków 250 g cebuli 100
R'n'G Kitchen
Sałatka z kaczą piersią i czosnkowym dressingiem 250Prosta sałatka z miksem sałat, pieczonym filetem z kaczki, suszonymi wiśniami i dość ostrym dressingiem czosnkowym z dodatkiem naturalnego czosnkowego koncentratu bez konserwantów od Proeco Polska
Wanilia i Kardamon
Pasztet gruszkowo-orzechowy (z fasoli) 183Pyszny, delikatny i kremowy pasztet z białej fasoli, z dodatkiem gruszki, rozmarynu i masła orzechowego. Jeden z najlepszych jakie jadłam, mój faworyt. Z pewnością spodoba się
Mango Papaja