Palony łosoś z kapustą kiszoną curry Karola Okrasy 234Palony łosoś z kapustą kiszoną curry będzie idealnym daniem na noworoczny obiad lub na inną świąteczną okazję. Przepis ten jest autorstwa Karola Okrasy i tak jak
Kulinarne przygody Gatity
Red velvet cupcake 166Postanowiłam wypróbować znanej na całym świecie, torcianej klasyki – Red Velvet Cake. Założę się, że to ciasto mignęło Wam w jakiejś kolorowej gazecie. Właściwie to
Rusty Fork
Lukier królewski Lukier do pierników 163Bardzo prosty przepis na lukier idealny do ciastek czy pierników. Lukier królewski bardzo dobrze się barwi (używam barwników żelowych Wilton). Lukier królewski używam również do dekoracji
Rusty Fork
Pierniczki przepis Doroty z MW 156Pierniczki z tego przepisu jak czytamy na blogu Doroty z MW nadają się do zjedzenia od zaraz. Przepis jest zbawieniem dla wszystkich spóźnialskich, którzy wygospodarowali trochę
Rusty Fork
Piernikowe choinki 156Mam dla Was propozycję na świąteczne babeczki. Szybkie do zrobienia piernikowe choinki robią furrorę na świątecznych spotkaniach. Nasze dzieciaczki mogą nam pomoc w przygotowaniach i udekorować
Rusty Fork
Świąteczny piernik na jogurcie 163Święta coraz bliżej, powoli szykuję listę świątecznych wypieków. Numerem dwa na mojej liście ( bo nr 1 jest oczywiście mój ukochany makowiec) jest świąteczny piernik. Jeszcze nie
Rusty Fork
Ciasteczka półfrancuskie z cukrem 147Jeśli macie ochotę na ciasteczka to polecam Wam półfrancuskie z cukrem, z zeszytu mojej teściowej. Są przepyszne, a przepis prosty. Słój zapełnił się już ciasteczkami
Rusty Fork
Wyciskane maślane ciasteczka z konfiturą 147Ciasteczka jak to ciasteczka, wszystkie są pyszne;) Te kruche wyciskane ciasteczka z konfiturą nie raz zapewne gościły w Waszych domach, bo niemal w każdym sklepie
Rusty Fork
Lukier do babki 141Prosty przepis na szybki lukier do ciasta, czy babki. Jest to mała porcja lukru. Składniki: 2 łyżki soku z cytryny 1 szklanka i 2 łyżki
Rusty Fork
Dorsz pod pierzynką (w sosie musztardowym) 234Jedno z moich wigilijnych dań. Bardzo proste i szybkie danie. Dorsza umyć i osuszyć w papierowym ręczniku. Doprawić solą i pieprzem ziołowym, skropić sokiem z cytryny
Kuchnia Pokoleń