Łosoś na pumperniklu 166Po świętecznym menu przyszła pora na karnawałowe przekąski. Moja propozycja jest błyskawiczna, prosta do wykonania i bardzo smakowita. W sam raz
To co kocham
Tatar z łososia wędzonego 175Szybka przekąska, nie tylko sylwestrowa, z łososia wędzonego i kolorowych pikli. Składniki: • 200 g łososia wędzonego • 4 ogórki konserwowe • 1/2 słoiczka dyni marynowanej • cytryna
To co kocham
Ser pleśniowy z dżemem morelowym 140W ten Sylwestrowy wieczór życzymy wszystkim sympatykom bloga ToCoKocham magicznego i szczęśliwego wejścia w Nowy 2014 Rok. Aby ten nadchodzący rok był jeszcze
To co kocham
Czipsy parmezanowo-warzywne 173Przekąsek karnawałowych ciąg dalszy. Tym razem zdrowe czipsy serowe z dodatkiem cukini i marchewki. Krążki jako samodzielna przekąska idealnie wpasują się w nastrój
To co kocham
Kula serowa biała z krakersami 220Jest karnawał i jest pyszna przekąska karnawałowa! Kula serowa w formie dipu z krakersami jest bardzo popularna w USA. Moja siostra Anya
To co kocham
Węzły żeglarskie 141W starej gazecie Domowe przysmaki z 1996 roku znalazłam przepis na węzły żeglarskie. Bardzo mnie zaintrygowały, bo prezentują się okazale. Po upieczeniu
To co kocham
Pączki z adwokatem 199„Gdy uderzył wielki dzwon, Objął w świecie pączek tron. Król przez wszystkich ukochany, Piękny, pulchny i rumiany, W brzuszku wprawdzie miał on
To co kocham
Ciasto Śniegowiec 43312Wprawdzie mamy obecnie hiszpański klimat i śniegu nie widać, lecz jednak trwa zima. A jak zima, to musi być ciasto Śniegowiec. Oczywiście ma
To co kocham
Sałatka Gyros 189Z pewnością wszyscy jedli lub znają sałatkę Gyros, która nosi też czasami nazwę Kebab. Można by powiedzieć, że jest to przepis
To co kocham
Faszerowane pieczarki w cieście francuskim 175Taka francuska koperta wypełniona nafaszerowaną pieczarką może być świetną przekąską imprezową, dodatkiem do czerwonego barszczu, wykwintną przystawką lub samodzielną kolacją. Smaczny farsz jajeczny przyjemnie chrupie
To co kocham
Beza z sosem cytrynowym i bitą śmietaną 173Mam zaszczyt przedstawić Wam najlepszą bezę, jaką kiedykolwiek jadłam. Słodycz bezy wysuszonej na zewnątrz, mokrej i ciągnącej w środku, została zneutralizaowa przez kwaskowy
To co kocham
Rolada schabowa z migdałami 195Specjalistką od pieczystych jest u nas mama Sławka. Rozpieszcza nas ciągle pieczonym schabem z morelami, pieczoną piersią indyka z pieczarkami czy boczkiem
To co kocham
Koreczki z kiełbasy i ananasa 269Trochę się zagapiłam, a tu już Wielkanoc za pasem i przepisy Wielkanocne czas Wam przedstawić. Dzisiaj bardzo szybka przekąska z kiełbasy i
To co kocham
Torcik z sałatki jarzynowej 246Sałatkę jarzynową, która już gościła już w mojej książce kucharskiej, podałam w nowy sposób w formie torcika z jadalną dekoracją kwiatową
To co kocham
Szynka prosciutto z melonem w sałacie 220Bardzo prosta i lekka przystawka z szynki prosciutto Cotto i melona podanych w miseczkach z sałaty lodowej. Chrupiąca sałata lodowa i
To co kocham