na sałatki - 2000 przepisów (strona:72/134)

Pestka awokado jako zdrowa przyprawa 167

zależności od preferencji, można w tej postaci przełożyć susz do słoika lub dokonać dalszego rozdrobnienia suszu blenderem na drobny proszek. Zastosowanie: Wysuszona pestka awokado nadaje się jako dodatek do sałatek, kanapek, koktajli oraz soków wyciskanych. Wykorzystywana jest również do przyrządzania herbat i naparów. Pozostałe fusy można po wypiciu herbaty również spożyć. Zalety: Naturalnym zjawiskiem jest ciemnienie pestki, ponieważ zawiera

Pij soki wyciskane
Chlebek czosnkowy 170

stołu w ekspresowym tempie, jeszcze zanim zdąży wystygnąć. Idealnie sprawdza się w roli przekąski na każdą porę dnia. Moim zdaniem chlebek świetnie komponuje się również z wszelkiego rodzaju sałatkami. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
SAŁATKA Z KOMOSĄ RYŻOWĄ 204

Staram się przemycać czerwoną kapustę do wielu potraw, bo ostatnio zaniedbywałam to warzywo. Dzisiaj wylądowało w towarzystwie jabłka i selera w pysznej sałatce. Czytaj więcej

Kasia Sarna
Wigilijne propozycje 2964

kiszoną kapustą i grzybami http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2014/12/wigilijne-pierogi-z-kiszona-kapusta-i.html   Wigilijna kapusta z grzybami http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2014/12/wigilijna-kapusta-z-grzybami.html     Makownik drożdżowy http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2014/12/wigilijna-kapusta-z-grzybami.html Łosoś w płatkach migdałowych http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/06/osos-w-patkach-migdaowych.html Sałatka śledziowa w konserwowym towarzystwie http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/01/saatka-sledziowa-w-konserwowym.html Oczywiście brakuje tu pierogów z suszoną śliwką, uszek z grzybami i kaszy na słodko, za którą ja przepadam, ale tak jak pisałam- wszystko

Kuchnia w czekoladzie
Sznycle z indyka faszerowane bazylią, oliwkami i mozzarellą zawijane w szynkę parmeńską 203

Już wiecie co będziecie robić na Święta ??? Ja już prawie, ciasta wybrał mąż, sałatkę ja, jeszcze muszę tylko tort poszukać, bo mój mąż nie dość, że imieniny ma w Wigilię, to jeszcze i urodzimy. Podwójne święto i w tym roku torcik mu jakiś wykonam :-). Teraz o propozycji na obiad, sznycle z indyka z farszem: oliwki, mozzarella i świeże listki bazylii

kruche babeczki
Zupa warzywna z kiełbasą 163

się za jej przygotowanie:) - smacznego. Składniki: 5 większych ziemniaków pęto kiełbasy, np. toruńskiej 1,5 l bulionu / wody (mi zawsze zostaje dużo bulionu po gotowaniu warzyw na świąteczną sałatkę jarzynową, zamykam go wtedy szczelnie w słoikach i czekam aż najdzie nas ochota na zupę. A do takiego bulionu dodanie jeszcze świeżych warzyw to już podwójny smak) 2 marchewki

Zasmakuj Kuchni
Śledzie w miodowo-cytrusowym sosie 166

Efekt smakowy mnie zaskoczył, były przepyszne, tych Śledzie w miodowo-cytrusowym sosie nie może zabraknąć w czasie Wigilii i Bożego Narodzenia, a nawet w karnawale. Śledzie zostały podane na sałatce z czarnej soczewicy z pieczonymi burakami, sokiem i brzoskwiniami z puszki, blanszowanym jarmużem, czerwoną cebulą i świeżą kolendrą Składnik i: 6 pojedynczych solonych filetów ze śledzi 1 duża biała cebula

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jak nie zmarnować jedzenia podczas Świąt? 263

ziemniaków Ziemniaki, które pozostały nam z obiadu przydadzą się do przygotowania klusek śląskich, kopytek czy zapiekanki ziemniaczanej. 9. Nie wyrzucaj warzyw Z wcześniej ugotowanych warzyw możemy przygotować zupy, zapiekanki, sałatki itp. 10. Jeżeli pozostanie farsz... Podczas Świąt faszerujemy m.in. pierogi oraz uszka... A co jeżeli zostanie zbyt dużo farszu? Nie wyrzucaj! Możesz np. zrobić z nim pyszne kruche paszteciki

Tradycyjna Kuchnia
Kruche obwarzanki z piwnego ciasta, z dodatkiem sezamu 143

możecie przygotować paluchy i obsypać je dowolnymi dodatkami, np. grubą solą, grubo zmielonym pieprzem, kminkiem, czarnuszką itp. A jeśli zasmakuje Wam taki rodzaj ciasta kruchego, to spróbujcie także tuńczykowej sałatki w kruchych miseczkach

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kotleciki z kaszy orkiszowej i jajek na twardo 254

rozstać, co jakiś czas coś pichcę z użyciem właśnie takiej kaszy. Dzisiaj kotleciki orkiszowe z jajkami na twardo.  Świetnie smakują z ogórkiem kiszonym, można je też podawać z sałatką lub surówką.  Z sosem pieczarkowym na bazie mleka sojowego lub migdałowego - bomba na talerzu! ;) Składniki na 8 kotlecików: 5 jajek 1/3 szklanki kaszy orkiszowej suchej 2 łyżki posiekanej natki

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kotleciki z kaszy orkiszowej i jajek na twardo 254

rozstać, co jakiś czas coś pichcę z użyciem właśnie takiej kaszy. Dzisiaj kotleciki orkiszowe z jajkami na twardo.  Świetnie smakują z ogórkiem kiszonym, można je też podawać z sałatką lub surówką.  Z sosem pieczarkowym na bazie mleka sojowego lub migdałowego - bomba na talerzu! ;) Składniki na 8 kotlecików: 5 jajek 1/3 szklanki kaszy orkiszowej suchej 2 łyżki posiekanej natki

Szczęśliwa kuchnia
Pomidorowy majonez domowej roboty 183

domowy jest o wiele smaczniejszy i o wiele zdrowszy od kupnego. To jest moje zdanie a Wy macie oczywiście prawo myśleć inaczej, niemniej jednak warto zrobić domowy, wypróbować w sałatkach i potem ocenić, który lepszy. Jak mi braknie to wyciągam jajo, olej i dodatki i w 3 minuty majonez gotowy. Tym razem zrobiłam wersję pomidorową, pachnącą latem, polecam. Pomidorowy majonez

Moje Małe Czarowanie
Wołowina z mozzarellą 123

osolonej wodzie, odcedziłem i usmażyłem na pozostałej oliwie. Można użyć oliwy aromatyzowanej. Plastry upieczonego mięsa i mozzarelli ułożyłem na półmisku na przemian w dwóch rzędach. Ziemniaki wymieszałem z sałatką z rukoli, ułożyłem pośrodku

R'n'G Kitchen
“Zdrowe słodkości na każdą porę dnia” – recenzja 145

jabłku, pudding z kaszy mannej, babeczki jogurtowo-owocowe, kokosową leguminę ryżową, jogurtowy deser z brzoskwiniami, dietetyczne pierogi leniwe, torcik arbuzowo-melonowy, sorbet cytrynowy, sernik jaglany na zimno i sałatkę z egzotycznych owoców. Mniam! Zdrowe słodkości na każdą porę dnia Autorka: Katarzyna Maciejko-Zielińska Wydawnictwo: Edgard, Samo Sedno Data premiery: 2016 Ilość stron: 232 Okładka: twarda Artykuł “Zdrowe słodkości na każdą

Ugotowane pozamiatane
“Strączki” – recenzja 138

rządzą właśnie strączki. Kiedyś zapomniane, niedoceniane, nieumiejętnie gotowane i kojarzone z kłopotami żołądkowymi. Fasolka po bretońsku i grochówka w nowej polskiej kuchni zastępowana jest na szczęście przez hummus i sałatki z fasolą, ale tym bardziej przyda nam się książka kucharska o nich. Ucieszyłam się bardzo, kiedy wyszła ta książka, bo chciałabym jeść więcej białka, a nie zawsze mam pomysły

Ugotowane pozamiatane

Proponowane wyszukiwania