żółtego sera* 5 łyżek majonezu* mały słoiczek lub 1/2 butelki (225 ml) ketchupu* 1/2 czerwonej papryki* sól, pieprzSposób wykonaniaJajka drobno posiekać, wyłożyć na dno naczynia przeznaczonego na sałatkę, oprószyć pieprzem i solą, wyłożyć majonez na jajka i rozsmarować.Oddzielić mięso od kości i pokroić w kostkę, wyłożyć na majonez, na kurczaka, wyłożyć odsączoną kukurydzę, którą należy polać ketchupem
Mix smakumarynowanego selera* 1 puszka kukurydzy konserwowej* 3-4 ogórki konserwowe* 4-5 łyżek majonezu* sól, pieprzSposób wykonaniaMakaron ugotować według przepisu na opakowaniu, wystudzić i wsypać do pojemnika przeznaczonego na sałatkę.Fileta pokroić w kostkę, selera i kukurydzę osączyć z zalewy, a ogórki pokroić w ćwierć plasterki.Wszystkie składniki wrzucić do naczynia z makaronem, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.Przed
Mix smakucyklu wieczorny relaks przy winie i serach prezentowałam już lekką sałatkę z roszponki, sera dojrzewającego Saloio Gourmet i granata. Dziś proponuję bliźniaczą w pewnym sensie wariację ze względu ser tego samego producenta. Ser Saloio Gourmet kozi dojrzewający z ziarnami czarnego pieprzu połączyłam z rukolą i pomarańczami. W takim zestawieniu pieprzowa posypka nie dawała aż tak mocno popalić :) Składniki
Delicious TitbitsDziś przedstawiam kolejną sałatkę po tej z piersi kurczaka z ananasem , która u mnie w rodzinnym domu przeważnie jest robiona w czasie Świąt. Nie trzeba w sumie jej parować, można zrobić i jeść bez żadnej obróbki cieplnej, no poza jajkami, które trzeba ugotować :) Jajka, pora i groszek zielony parowałem :) jabłka i ogórka konserwowego nie :)Składniki : 1 por - zielona
Parowar Facetasiłą rzeczy mam swój czas na świeżym powietrzu, bo przecież o to właśnie chodziło. Oj czeka nas dłuuuga droga nauki chodzenia na luźnej smyczy. Książki Pana Gałuszko mam...Sałatka Nie bo piekło is a post from: NIE BO PIEKŁO
Nie Bo Piekłoroladek i nie tylko przyda się sałatka wielowarzywna.Skład:-kapusta pekińska-papryka-ogórek-pomidor-cebula-majonez bądź olej-przyprawa warzywko-jeśli z olejem-sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Kilka liści kapusty pekińskiej kroimy w drobne paski a pozostałe warzywa w kostkęPrzyprawiamy do smaku warzywkiem oraz niewielka ilością majonezu. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe
Maminek kulinarnyProsta i szybka w przygotowaniu, smaczna sałatka.Składniki:-4 ugotowane jajka-10-15 dkg szynki konserwowej-kawałek pora-kawałek selera-przyprawa warzywna-majonez Por kroimy w cienkie paseczki, seler tarkujemy na grubych oczkach.Szynkę i jajka kroimy w kostkę.Przyprawiamy do smaku przyprawą warzywną.Dodajemy 1-2 łyżki majonezu i wszystko mieszamy.Gotowe.Smacznego
Maminek kulinarnysokiem cytrynowym (nie straci koloru). Paprykę kroimy w sporą kostkę, dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę, makaron i brokuł. Jogurt łączymy z majonezem, wyciskamy czosnek, doprawiamy i dodajemy poszatkowany koperek. Sałatkę polewamy sosem i mieszamy dokładnie, po czym wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Gotowe
W poszukiwaniu inspiracjiswój smak. Odstawić do wystygnięcia. Kurczaka porwać na kawałki, pomidory i ogórki pokroić w paseczki. Pieczarki obrać, pokroić w pół plasterki, skropić sokiem z cytryny. Wymieszać wszystkie składniki sałatki z majonezem, doprawić do smaku. Odstawić na pół godziny. Podawać w szklaneczkach jako jedna porcja dla każdego
Magiczne Życie MartyBardzo lubię sałatki, jak dla mnie mogą zastąpić danie obiadowe, świetne są również na różne imprezy, a że mamy czas karnawału, więc niejedna impreza przed Nami, polecam taką sałateczkę.Składniki:250 g mieszanki; sałata lodowa,sałata endywia free i marchewki pokrojonej w cienkie paseczki12 sztuk czarnych oliwek2 pomidory1 duża kulka mozzarelli4 łyżki oleju(lub oliwy z oliwek)4 łyzki
Z Majeczką w kuchnisalaterki. Dodajemy osączoną kukurydzę i groszek. Pierś kurczaka kroimyw małą kosteczkę, oprószamy solą i pieprzem oraz słodką papryką, przesmażamy na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju. Studzimy idodajemy do sałatki. Dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki. Dodajemy majonez, dosalamy do smaku
Z Majeczką w kuchnipatelni. Gotowe kroimy w plastry. Na talerz wykładamy miks sałat, układamy piersi kurczaka. Posypujemy owocem granatu, układamy połowki pomidorków. Sok z cytryny mieszamy z miodem i oliwą, polewamy sałatkę
Z Majeczką w kuchniWartości Odżywcze dotyczą 1/2 SałatkiPrzepis :CZYTAJ DALEJj >>>
Sylwetka Od Kuchni