B ardzo szybkie i proste w wykonaniu Kluski Śląskie. Ja lubie je podawać z sosem mięsnym albo pieczarkowym. Polecam :) SKŁADNIKI: 1 KG Ziemniaków 1 szklanka mąki
Gotowanie PatkiRożki z ciasta filo z serem Na około 34 rożki: 180 g fety 12 % 200 g chudego twarogu 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 jaja świeżo
peggiwkuchniGdy dopada mnie stres, a niestety często się stresuje – taka już moja uroda, lubię zjeść jakiegoś „fast fooda”. Słowo to ma niezbyt
Szybko Tanio SmacznieSkładniki: 1 szklanka mąki 2 jajka 2 łyżki mleka sól Wykonanie: Jajka roztrzepać w misce razem z mlekiem, dodać sól oraz mąkę. Wszystkie składniki bardzo dobrze
magiczna kuchnia KasiOj nie znam nikogo, kto powiedziałby z ręką na sercu, że nie lubi uszek z barszczem. Można je co prawda lubić mniej, ale że wcale? Nie
Kuchnia w czekoladzieGnocchi to kluski włoskie odpowiednik naszych kopytek. Przysmak z ziemniaków. Można je podawać na różne sposoby. W jednej z włoskich restauracji próbowałam z truflami i ten
O kuchni z uczuciemSzare kluski z okrasą Prostym sposobem na szybki i syty obiad są szare kluski . Pyszne , nieskomplikowane ( trochę kłopotliwe za pierwszym razem , później już nie " class="wp
Ogrodnik w podróżyKartacze lub inaczej cepeliny. Potrawa regionalna na terenach wschodnio-północnej Polski. Pierwszy raz próbowałam tych klusek na mojej córki weselu w Białymstoku. Bardzo mi zasmakowały
O kuchni z uczuciemHaluszki, czyli inaczej słowackie kluski z tartych ziemniaków. Coś dla odmiany po świątecznych mięsnych półmiskach. SKŁADNIKI 1 kg ziemniaków 40 dag. maki krupczatki 10 dag
W kuchennym oknie Ewynadzienie; 1 litr suszonych grzybów 1 duża cebula 2 łyżki bułki tartej sól pieprz 2 łyżki oleju nierafinowanego ciasto; 500 g mąki 1 jajko 1 szkl
Gotowanie jest łatweĆwikła pierożki uszka Barszczyk Piernik Biszkopty bałwanki Pierniczki Ryby: mintaj w panierce
prawdziwe jedzenieSkładniki: farsz 50 g suszonych grzybów 1 cebula 2-3 łyżki masła sól, pieprz ciasto 2 szklanki mąki 1 jajko ok 2/3 szklanki gorącej wody sól
magiczna kuchnia Kasirazu nie wyjmuję golasa z foremki tylko odstawiam go na około 15 minut aby przestygł , następnie wybijam go z foremki na deseczkę – golas jest gotowy . Golas z kaszy gryczanej – pieróg z kaszy gryczanej jest gotowy można podawać na ciepło lub na zimno . Życzę smacznego . Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia GotujeMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Uszka – to malutkie pierożki wypełnione farszem. Na wigilijnym stole barszcz z uszkami to obowiązkowa pozycja. Moje pierożki przygotowuję z …
My Blueberry CornerRukola, inaczej rokietta siewna , jest warzywem śródziemonomorskim, w Europie najpopularniejsza w Hiszpanii i we Włoszech. Spokrewniona z chrzanem i rzodkiewką. Bez problemu można ją wyhodować w
Moja smaczna kuchnia