Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów przygotowana ze świeżej i suszonej żurawiny przez Sylwię Chrzanowską, ambasadorkę marki Kohersen Mycook zasmakowała nam do tego
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapomocą mapy wieś Dobków zdobywając przy tym punkty, odwiedzić Sudecką Zagrodę Edukacyjną (czyli lokalne muzeum nauki), zimą – zbierać jarmuż, a latem – wszystkie skarby z grządek i drzew owocowych. Właściciele organizują codziennie jednodniowe wycieczki – atrakcji są dziesiątki. Jeśli agroturystyka kojarzy się Wam z nudą, to to miejsce temu przeczy. W pięknym otoczeniu nie gotowałam jednak sama! Miałam ogromną(...)miksujemy przez kilka sekund. Przerywamy miksowanie, wlewamy kolejną 1/3 herbaty i miksujemy ponownie. Powtarzamy tę czynność, żeby dolać ostatnią porcję herbaty. Na koniec miksujemy wszystko przez 30 sekund. Wlewamy mus do przygotowanej miski lub pojedynczych miseczek. Wkładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny. Po tym czasie serwujemy mus czekoladowy posypany orzechami laskowymi. Wprowadzajcie slow life do Waszego życia. Wybierając
Poezja smakuWitajcie!, chciałem poruszyć temat produktu dość powszedniego i bez którego wiele śniadań straciło by urok a więc herbaty. Mowa tu o ekspresowych wersjach które są szerzej
Kuchnia PROzdrowotnapodstaw. Na rynku mamy wiele rodzajów mrożonych deserów, ale najważniejsze i najbardziej popularne to: Sorbety i lody wodne - są to lody złożone w dużej mierze z soków lub przecierów owocowych, zazwyczaj z minimalną ilością tłuszczu, ale za to dużą zawartością cukru Mleczne - składają się z mleka, żółtek, jaj, cukru i wanilii lub innych dodatków smakowych Śmietankowe - podstawowe składniki to śmietanka(...)przyjdzie do głowy. Takich lodów nie mrozimy już drugi raz, tylko po prostu jemy zaraz po wyjęciu z blendera. Tu (link) znajdziecie przepis na proste lody bananowe z musem truskawkowym. Podsumowując od lodów na pewno nie schudniemy, możemy jedynie przytyć. Nie ma tu cudów, nie pomoże nam niska temperatura czy skakanie podczas jedzenia. Jeśli jednak nie potrafimy sobie odmówić
Powiedz dietom nieskorygować. Po przywitaniu pary młodej, goście zasiadają do stołu. Jestem zwolennikiem małej przystawki , może to być np. plasterek włoskiej mozzarelli z wędzonym łososiem, tartaletka z musem z wątróbki z dodatkiem brandy itd. Dlaczego jestem zwolennikiem podania przystawki. Z kilku powodów. To ma być małe dzieło sztuki kucharza, ma cieszyć oko i łechtać podniebienie. Goście będą chwilę(...)preludium podawania deserów tzw . " Capcake tower " czyli wieża wypełniona mnóstwem małych babeczek przecudnie udekorowanych, które ułożone na specjalnych stojakach tworzą piękny i niepowtarzalny weselny tort. Dobrym pomysłem, komponując stół owocowy, jest umieszczenie na nim tzw. palmy owocowej wykonanej z kilku ananasów, przeważnie 7-8 szt. z powbijanymi w nie koreczkami owocowymi .Dodaje to trochę egzotyki i nowoczesności, ale pamiętajmy
Kulinarny karnet Christophera