muffiny - 9033 przepisów (strona:95/603)

Muffinki bez mąki, cukru i tłuszczu :) 191

mąki, bez cukru, bez tłuszczu, bez glutenu, bez mleka? To z czego są te muffinki!? A z orzechów, słodkich daktyli i innych pysznych składników 😎 Nie ukrywam, trochę obawiałam się, co z tego wyjdzie, bo była to całkowita improwizacja. Przepis powstał na potrzeby wykorzystania pozostałości po robieniu mleka migdałowego (więcej TUTAJ ), przecież nic nie może się zmarnować 😋. I to co wyszło(...)przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Choć muffinki nie są typowe, to mają w sobie to coś. Polecam je wyjadać łyżeczką z foremki, gdyż wyciągniecie ich może przysporzyć problemów. Muffinki są niezwykle delikatne, bardzo puszyste, niczym chmurka, wręcz rozpływają się w ustach. Są bardzo smaczne, słodziutkie, orzechowe, w sam raz na pyszny deser. Składniki: 60 g migdałów, które pozostały po zrobieniu domowego

Zdrowie na języku :P
Dwukolorowe muffinki z migdałami i kakao. 242

Dwukolorowe muffinki z migdałami i kakao. Małe co nieco dla lubiących czekoladowe smaki. Składniki (14 muffinek): 230 g mąki pszennej (typ 500) 200 g cukru 1 czubata łyżeczka cukru waniliowego 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 80 ml oleju 270 g jogurtu naturalnego ------------------------------------------ 2 czubate łyżeczki kakao 2 czubate łyżeczki mielonych migdałów 20 g płatków migdałów(...)dwie części. Do jednej dodajemy kakao, do drugiej mielone migdały. Obie mieszamy do chwili połączenia się składników. Ciasto naprzemiennie nakładamy do papilotek, do 3/4 ich wysokości. Na koniec muffinki posypujemy płatkami migdałów i wkładamy do piekarnika. Muffinki pieczemy do uzyskania efektu suchego patyczka. Ja piekłam 35 minut, w temperaturze 175 stopni, na grzałkach dolna + górna, bez termoobiegu. Smacznego

Smak mojego domu
Bananowo-czekoladowe muffinki 173

olejem. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą, wymieszać z kakao, wsypać do mokrych składników. Ciasto wymieszać łyżką lub rózgą niezbyt dokładnie, pozostawienie grudek nawet jest wskazane:) Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, napełnić ciastem na wysokość 2/3. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 20-25 minut do suchego patyczka. Upieczone muffinki wyjąć z formy, ostudzić na kratce. Śmietankę mocno schłodzić, ubić(...)sztywno, pod koniec ubijania dodać nutellę i krótko zmiksować. Krem przełożyć do rękawa z końcówką w kształcie gwiazdki. Muffinki udekorować kremem, plasterkami banana i posypką czekoladową. Smacznego

Obiad gotowy
Muffinki cytrynowo-jagodowe 189

już raczej ostatni jagodowy przepis w tym sezonie. Muffinki o lekko cytrynowej nucie i pełne jagód. Pyszne po stokroć;) Z okazji dzisiejszego święta wszystkim Annom, a szczególnie mojej Mamie życzę mnóstwa powodów do radości oraz opieki ich Świętej Patronki:) Składniki: 300g mąki 200ml jogurtu greckiego 2 jajka 2/3 szklanki cukru 100ml oleju skórka otarta z cytryny sok z połowy cytryny(...)odłożyć do posypania jagód) przesiać z proszkiem i sodą, wsypać do mokrych składników. Wymieszać łyżką krótko i niezbyt dokładnie. Jagody oprószyć łyżką mąki, wsypać do ciasta, wymieszać. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Do każdej foremki nakładać ciasto do wysokości 2/3. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 20-25 minut w temp. 170stC (termoobieg) do suchego patyczka. Upieczone muffinki studzić

Obiad gotowy
Muffinki z marcepanem 107

rzeczy, które wręcz uwielbiam, jest marcepan. Potrafię zjeść prawie każdą jego ilość. Jakiś czas temu kupiłam gotową masę marcepanową. Trochę sobie poleżała na półce, ale w końcu się doczekała. Muffinki u mnie w domu wszyscy lubią. I wbrew pozorom nie była to próba generalne przed Wielkanocą, ale przetestowanie szybkiego przepisu na coś słodkiego do wykorzystywania w ciągu całego roku(...)zmienia to jednak faktu, że bardzo pasują do wielkanocnego stołu. :) Babeczki wyszły pyszne. Chociaż zrezygnowałam z posypania ich płatkami migdałów. Przepis na te muffinki zaczerpnęłam ze strony moje-wypieki.com . Muffinki z marcepanem Przygotuj wagę kuchenną, miarkę kuchenną, miski, łyżkę, łyżeczkę, rózgę metalową, blachę do pieczenia muffinek, papilotki, tarkę o dużych oczkach lub nóż i deskę do krojenia, ewentualnie garnek lub inne

blog.moje-pasje.info
Najprostsze muffinki z kremem z mascarpone 124

Muffinki banalne w wykonaniu, zrobienie masy również nie stwarza najmniejszych problemów. Zapraszam do wykonania! :-) SKŁADNIKI: ciasto: - 320 gram mąki pszennej - 3/4 szklanki oleju - 1/2 szklanki mleka - 1/2 szklanki cukru - 2 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli dekoracja (masa): - 1 serek mascarpone dobrze schłodzony - 1 śmietanka 30% dobrze schłodzona - 1/2 szklanki cukru - kilka kropli barwnika spożywczego (użyłam czerwonego) - kolorowa(...)ciasto: Jaja ubijam trzepaczką z cukrem i szczyptą soli, dodaję mleko, olej, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie łączę ze sobą. Ciasto wlewam do papilotek ułożonych w formie na muffinki. Piekę ok. 35 minut w temp. 170'C (termoobieg). Przygotowuję masę: Ubijam śmietankę mikserem na najwyższych obrotach. Gdy jest już wystarczająco gęsta i prawie gotowa, dodaję cukier, serek mascarpone

Wielopokoleniowo
Najlepsze muffiny marchewkowe 204

zimowy nie do końca sprzyja publikacji przepisów na blogu, ze względu na pochmurną pogodę i ciężkie do wykonania zdjęcia, ale postaram się powoli nadrobić. Na dziś pyszna propozycja, czyli muffiny marchewkowe. Aż nie wierzę, że jeszcze ich nie ma na blogu. Te muffiny, choć może zdjęcia aż tak nie oddają smaku, są najlepsze i zawsze się udają. Koniecznie muszą się(...)dodajemy olej, jogurt, rodzynki, marchewkę, skórkę pomarańczową i mieszamy. Następnie do mokrych składników dodajemy suche - i całość szybciutko mieszamy - tylko do połączenia się składników. Ciasto nakładamy do foremek na muffiny i pieczemy ok. 20-25 min w 180 stopniach

psgotujemy
Cytrynowe muffinki z ananasem 192

Jeśli lubicie wilgotne, mięciutkie muffinki, to te, z ananasem, uznacie za idealne. Wnętrze delikatne, wilgotne i bardzo aromatyczne dzięki ananasowi i skórce cytrynowej. Wierzch chrupiący, dzięki posypce z brązowego cukru i migdałów. Do ich wykonania wystarczą: 5 minut czasu wolnego, dwie miski i widelec. Czego chcieć więcej? :) Muffinki u piekłam w papilotkach od  PapilArt .  Składniki(...)Krótko, tylko do połączenia się składników. Suche składniki przesypujemy do mokrych i całość mieszamy widelcem. Krótko, tylko do połączenia się składników. Ciasto nakładamy do papilotek, do ich 3/4 wysokości. Muffinki posypujemy cukrem trzcinowym i migdałami. Babeczki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 27 minut w temperaturze 175 stopni. Ja piekę na grzałkach: góra + dół, bez termoobiegu. Babeczki powinny ładnie

Smak mojego domu
Muffinki z żurawiną i grzanym winem 174

idzie, w tok przygotowań świątecznych. W tym roku mam dla Was sporo sporo słodkich przepisów do wykorzystania na świąteczny stół :) Jako pierwszy pojawia się ten na słodkie muffinki. Z grzanym czerwonym winem i żurawiną. Brzmi kusząco? :) Możecie użyć zwykłego czerwonego, słodkiego wina i dodać przyprawy. Ja użyłam gotowego grzańca z butelki. Źródło: niemiecka prasa Składniki na 12 sztuk(...)partiami mąkę wymieszaną z migdałami i proszkiem do pieczenia. Wlać grzane wino. Całość dokładnie wymieszać. Odstawić mikser. Na końcu wsypać żurawinę i wymieszać wszystko za pomocą łyżki. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Ciasto nakładać do papilotek. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 25-30 minut. Z soku wyciśniętego z pomarańczy i cukru pudru przygotować trochę

My simple kitchen
Muffinki z serowym nadzieniem 241

podejrzewałam, że słodkie muffinki będą takie dobre z serkiem Almette. Zrobiłam mini test w domu i zasmakowało większości domowników. Polecam, wypróbujcie. -TRUDNOŚĆ: średnie      -CZAS: 30-60 min      - PORCJE: 6-8   Muffinki z serowym nadzieniem CIASTO 50 dag mąki 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki oleju 2 jajka 1 cukier wanilinowy(...)przez sito mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Następnie dodajemy do tego wymieszane mleko z olejem. Miksujemy. Dodajemy następnie cukier wanilinowy i jajka. Wszystko dokładnie mieszamy. Do papilotek na muffinki wlewamy po pół łyżki ciasta. Następnie dodajemy farsz i przykrywamy jeszcze połową łyżki ciast. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. i pieczemy przez ok. 30 minut. Po upieczeniu wyjąć

Gotuję Testuję
Dyniowe babeczki z jabłkiem 158

puree z dyni i pozosta\u0142ymi mokrymi sk\u0142adnikami.","Mieszamy suche sk\u0142adniki i dodajemy do mokrych mieszaj\u0105c do uzyskania jednolitej masy.","Mase przek\u0142adamy do kokilek na muffiny. Pieczemy ok. 30 minut w 180 st. C."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Dynioe babeczki Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 12 babeczek Porcje 12 babeczek Składniki(...)drobnych oczkach. Mieszamy z puree z dyni i pozostałymi mokrymi składnikami. Mieszamy suche składniki i dodajemy do mokrych mieszając do uzyskania jednolitej masy. Mase przekładamy do kokilek na muffiny. Pieczemy ok. 30 minut w 180 st. C. Inne informacje Dodając do masy ok. 50-100 g drażetek czekoladowych uzyskamy wyjątkowo czekoladowe muffiny dyniowo-jabłkowe

Kucharzyca
O zasadzie ograniczonego zaufania. I muffiny z porzeczkami 224

Można na tym oczywiście poprzestać. Ja moje udekorowałam marcepanowymi serduszkami, bo były jednym z elementów słodkiego stołu na chrzciny malutkiej Astrid. Dzięki tej prostej dekoracji prezentują się naprawdę uroczo. Muffiny z czarnymi porzeczkami i marcepanem Składniki: (na 24 sztuki) 500 g mąki pszennej 200 g cukru 4 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 500 ml maślanki 150 ml oleju(...)roztrzepać, dodać maślankę, olej i ekstrakt. Połączyć. Mokre składniki dodać do suchych, wymieszać tylko do połączenia.  Na końcu dodać porzeczki, delikatnie wymieszać łyżką. Masę przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Pic w 180 st. C. przez 20-25 minut. Ostudzić. Część marcepanu zafarbować na różowo. Zagnieść razem białą i różową część, oby powstał marmurkowy wzór. Wycinać serduszka, układać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Świąteczne muffiny z żurawiną 156

Ciepło korzennych goździków, aromat pomarańczy, cierpko- słodki smak żurawin i delikatność białej czekolady sprawiają, że cała słodkość Świąt zostaje zamknięta w niewielkiej, mieszczącej się w dłoni, miękkiej i wilgotnej muffinie :) Ogromnie Wam polecam, bo kiedy za oknem mroźno, dobrze rozgrzać się ciepłą kawą i zagryźć ją aromatyczną i słodziutką muffinką :) Niech będzie ciepło i słodko zimą w naszych kuchniach(...)Pomarańczowe muffiny z żurawiną i białą czekoladą Potrzebujesz: 2 szkl. mąki 1/2 szkl. cukru 1 szkl. mleka 2 jajka 1 łyżeczką proszku do pieczenia szczyptę soli 6 łyżek oleju 3 łyżeczki pomarańczowego pyłku [<- klik po przepis] lub kilka kropelek aromatu pomarańczowego 50g suszonej żurawiny 100g białej czekolady 1/2 łyżeczki mielonych goździków Sposób przyrządzenia: 1. Jajka utrzyj z cukrem, dodaj

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Jogurtowe muffiny z truskawkami na majowe burze 178

grube krople deszczu. Właśnie ten moment lubię najbardziej! Lubię też wtedy usiąść na działkowym tarasie, na balkonie, lub w oknie i zagryźć burzę czymś słodkim :) Na przykład tymi pysznymi muffinami jogurtowymi wypełnionymi po brzegi kawałkami truskawek. O tak, one spełniają swoje zadanie znakomicie :D Są mięciutkie, wilgotne i puchate. No i słodkie! Są pysznie słodkie i bardzo, bardzo truskawkowe! Lato(...)gębie! :D Niezależnie od tego, czy za Waszymi oknami żar się leje, czy leje się deszcz to warto ich spróbować. Są absolutnie wyśmienite! Jogurtowe muffiny z truskawkami Potrzebujesz: 300g mąki pszennej 120g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli 2 jaja 250ml jogurtu naturalnego 100ml oleju  200g truskawek Sposób przyrządzenia: 1. W misce wymieszaj

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Bezglutenowe muffiny o smaku karaibskich wakacji 163

dobry początek? :) Pełne słońca i wszystkiego co kojarzy się z najbardziej esencjonalną egzotyką. W tym soczyste mango i aromatyczny kokos :D Właśnie te dwa smaki dominują w przedstawianych dzisiaj muffinach! Przenikają się ze sobą między puszystymi warstwami muffinowego ciasta. Są super! W dodatku bez glutenu, dlatego nawet alergicy mogą zanurzyć zęby w słodkim smaku Karaibów :) Moja siostra, która zalicza się(...)takowych, pochłonęła 3/4 całego wypieku - to chyba dobra rekomendacja? :D Spróbujcie! Bezglutenowe muffiny kokosowe z musem mango Potrzebujesz: Mus: 200g miąższu mango 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżki cukru 6-7 listków mięty cytrynowej (opcjonalnie) 1 żółtko Ciasto na muffiny: 1 szklanka mąki kukurydzianej 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mleka w proszku 1/4 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżeczki cukru

Kuchnia w Słońcu Skąpana