muffiny - 9030 przepisów (strona:415/602)

Mufinki z "robakami" 134

Pyszne mufinki...proste do zrobienia..u mnie z okazji  Ciasta na niedzielę  i pieczenia Halloeweenoych słodkości..w środek włożyłam żelki w kształcie dżdżownic..polecam..nawet inne żelki..żelki wkładamy do ciepłych babeczek ,które rozpuszczą się pod wpływem ciepła..Pomysł podpatrzony gdzieś w necie.. 2 szkl. mąki  1 szkl.mleka  1/3 szkl. oleju  3/4 szkl. cukru

Moje domowe kucharzenie
muffinki pieczarkowe z fetą na ostro... 207

kosteczkę teraz wszystko "byle jak" wymieszać na gęste ciasto nakładać prawie do pełna do foremek silikonowych 7x4 cm piec z 25 minut w 200C do suchego patyczka takie muffinki lubimy z barszczykiem do picia na kolację.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
muffinki ze śliwkami,masą krówkową i śmietaną... 181

krówkowej i po 1 śliwce bez pestek resztę ciasta rozłożyć do foremek i piec w 200C około 25 minut śmietanę 30% ubić ze śmietanfixem i szprycką nałożyć na wystudzone muffinki posypać zmieloną czekoladą...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
muffinki cebulowe do barszczu... 147

razy rózgą zamieszać ciasto powinno być nie za gęste, nałożyć do pełna do foremek silikonowych piec w 200C około 30 minut, można wyjmować ciepłe na talerz my takie cebulowe muffinki lubimy wystudzone ale podane z gorącym czerwonym barszczem do picia ..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Maślane muffinki z borówkami 219

zaczęłam piec, gotować, smażyć i jak się okazało wcale nie mam do tego dwóch lewych rąk. W związku z powyższym pierwszym przepisem, którym chciałam się z Wami podzielić są muffinki z borówkami. Do tego przepisu możemy użyć świeżych jak i mrożonych owoców i niekoniecznie muszą to być borówki. Uważam, że powinniśmy wykorzystywać owoce, na które aktualnie jest sezon. Wszystkim serdecznie

Animelka Blog
Muffinki z czekoladą 161

wczoraj też tak było…i tak powstały klasyczne muffinki z kawałkami czekolady. Nie ukrywam, jestem czekoladoholikiem;) Są bardzo szybkie, więc nadają się na kryzysowe chwile, kiedy brakuje czegoś słodkiego…Muffiny mają piękny zapach,są wilgotne...a w środku kryją kawałki czekolady....mniamm.. Składniki: 2 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 kostki masła

Anioły w kuchni
Drożdżówki z dżemem 158

cieście nie było żadnych grudek. Wszystko dokładnie połączyć. Powinno powstać zwarte, lekko lepkie, lśniące ciasto.Przykryć i odstawić na 1 i 1/2 godziny do wyrośnięcia. Przygotować blaszkę na muffinki, smarując masłem lub margaryną i obsypując mąką.Jak ciasto podwoi swoją objętość, odrywać po kawałku ciasta.Każdy kawałek ciasta rozwałkować, posmarować dżemem i zwinąć roladki.Pokroić na 3 części i ustawiać

Moje domowe kucharzenie
Muffinki z jabłkami i węgierkami 162

nałożyć do papilotek i wcisnąć kawałki jabłka. Wierzch posypać cynamonem wymieszanym z cukrem. Piec 20 min w temperaturze 190 stop. do zrumienienia. Bardzo szybki wypiek, miękki i wilgotny. Jesienne muffiny z węgierkami. Składniki. 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku 170 g cukru 1 łyżeczka  miodu lipowego 120 ml śmietany 18% 2 jajka 30 dag śliwek węgierek 1 łyżka

Kulinarny karnet Christophera
Babeczki daktylowe z karmelową polewą (bez glutenu, mleka) 198

cudownie pachnące cynamonem muffinki z dodatkiem daktyli najlepiej smakują na ciepło, polane krówkową  polewą . Przepyszne :) Składniki: daktyle bez pestek 250 g wrząca woda 1 szklanka proszek do pieczenia bezglutenowy 3 łyżeczki margaryna bezmleczna lub masło mąka bezglutenowa mix uniwersalny 100 g 2 szklanki brązowy cukier 100 g jajka cynamon mielony kakao (lub karob mielony) esencja waniliowa 2 szt kurzych

głodny alergik
Rajskie muffiny z wiśniami 132

dokładnie mieszamy. Gdy powstanie w miarę jednolita masa dodajemy owoce. Dajemy do foremek trochę ciasta na spód. Układamy 2 wiśnie, znów dajemy ciasto i znów wiśnie. Całość przykrywamy ciastem. Muffinki pieczemy 20 minut w 200*C. Gotowe obficie oprószamy cukrem pudrem

Apetyczna babeczka
Muffinki z masłem orzechowym 129

Muffiny z masłem orzechowym w smaku są bardzo dobre, jednak dla mnie trochę za suche. Smak masła orzechowego jest dość wyraźny.  Idealnie prezentują się z gorącym kakao. Składniki: 1,5 szklanki mąki, 150 g masła orzechowego, 50 g orzechów włoskich, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru, 3 łyżki oleju, 0,5 litra maślanki. Przygotowanie

Aga w kuchni
Czekoladowe jajka w wydmuszkach 115

czekoladą. Szprycą wlewamy ciasto do wydmuszek. Ja zrobiłam sobie szprycę papierową (jak ktoś nie wie jak ją zrobić to zapraszam tutaj ). Napełniamy do 3/4 objętości.Pieczemy w blaszce na muffinki (dobrze jest pod spód położyć kawałek foli aluminiowej, by się nie przewracały). Pieczemy w 180 stopniach ok. 20 minut. Jak zrobić wydmuszki?   Jajka dokładnie trzeba umyć w bardzo ciepłej

Aga w kuchni
Mięsa 197

szpinakiem i fetą Kotlety w orzechowej panierce Kotlety w płatkach kukurydzianych Kotlety z marchewką i ryżem   Kurczak w 5 smakach Miodowe skrzydełka Mix warzyw podany z ryżem Muffinki z kurczaka Pieczeń z makaronem Pieczona kaczka, faszerowana jabłkami z miodem Pieczone żeberka Pieczony schab z kaszą gryczaną Polędwiczki wieprzowe Polędwiczki w sosie szałwiowym Rolada z grzybami i kurczakiem Roladki

Aga w kuchni
Boże Narodzenie 246

Babka korzenna Babka z gwiazdką Choinki pistacjowe Dekoracja pierniczków Łaciaty sernik Makowiec Makowiec zawijany Mini serniczki Muffinki piernikowe Piernik na święta Piernik świąteczny   Piernik świąteczny 2 Pierniczki Pierniczki- czerwone serca Pierniczki - mikołaje Popękane czekoladowe ciasteczka Puszysty sernik Rudolfy Sernik na święta Sernik z mango Vanillekipferl - waniliowo orzechowe księżyce Zimtsterne - cynamonowe ciasteczka Bigos Kapusta z grzybami Łosoś i pstrąg

Aga w kuchni
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 256

przepis z bloga Red and Pale Słone wypieki: Focaccia  - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Focaccia z pomidorami, olliwkami i mozzarellą  - mikimama z bloga Czerwień i błękit Muffiny serowe z salami, papryką i oliwkami  - mikimama z bloga Czerwień i błękit Przystawki: Konfitura z czerwonej cebuli  - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka

Chilli Czosnek i Oliwa