koniecznie muszę mieć takie babeczkowe sówki u siebie! ;-) Składniki Ciasto muffinkowe Mąka tortowa 300g Cukier 3/4 szklanki Proszek do pieczenia 1,5 łyżecz The post Babeczki sowy – muffiny sowy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojemuffinkowe Masło 125g, miękkiego Cukier 3/4 szklanki Ekstrakt z wanilii 2 łyżeczki Jajko 2 jajka Mąka 1 i 1/2 szklanki Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Mleko 3/4 The post Muffiny waniliowe z delicjami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojemogą być mrożone) Mąka tortowa 300g Proszek do pieczenia 1,5 płaskiej łyżeczki Soda oczyszczona pół łyżeczki Cynamon 1 łyżeczka Ekstrakt cytrynowy 1 łyżeczka Jajko 1 j The post Muffiny malinowe z ‘oczami’ na Halloween appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeCiepłe lody większości osób kojarzą się z tzw. murzynkami ;-) Poniżej macie jednak nieco inną wersję, gdyż są to ciepłe lody babeczkowe , w których główną rolę odrywają muffiny ;-) Składniki Masło 125g miekkiego masła Cukier 3/4 szklanki Ekstrakt The post Ciepłe lody waniliowe (lody muffinkowe) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeMuffiny red velvet – czerwone babeczki idealne na Walentynki ;-) Składniki Babeczki Mąka pszenna tortowa 2,5 szklanki Cukier 1,5 szklanki Jajka 2 sztuki, duże Olej słonecznikowy 1,5 szklanki Maślanka truskawkowa 1 szklanka Ek The post Babeczki red velvet appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeoleju * 1 szklanka maślanki lub jogurtu naturalnego * 2 jajka * 1 tabliczka czekolady Wszystkie składniki wymieszałam za pomocą miksera. Czekoladę pokruszyłam i dodałam do ciasta. Nakładałam ciasto do foremek na muffiny do 3/4 ich wysokości. Piekłam 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Z tej porcji wyszło mi 16 muffinek. Smacznego! Lidka
Pieprzyć z FantazjąMoje ciasto piekłam godzinę. W zależności od piekarnika może się zdarzyć, iż będziecie musieli piec ciasto kilka minut dłużej. Lubisz banany? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Muffiny bananowe z chia . The post Bezglutenowe ciasto bananowe appeared first on MeCooks
mecooksjeśli używamy mrożony groszek to zalać go wcześniej wrzątkiem i odcedzić Warzywa wrzucić do masy jajecznej, wkruszyć ser feta i doprawić przyprawami Wymieszać i przekładać masę do foremek na muffiny (polecam silikonowe, dzięki którym nie ma problemu z wyjęciem babeczek) Piec 20-30 minut aż masa będzie ścięta i lekko przyrumieniona
HealthyCreationszrobić.Robiłam ją już kilka razy i praktycznie od tamtej pory nie używam papieru do pieczenia a taka pasta nadaje się do smarowania wszelkiego rodzaju blaszek, foremek na mufinki itp. Zawsze zapomniałam pstryknąć fotki aż w końcu wczoraj piekłam bułeczki i przypomniało mi się, że nie pokazałam wam tej magicznej pasty.Robiłam z dodatkiem masła klarowanego,a tym razem użyłam
Moje domowe kucharzenieJakiś czas temu robiłam muffiny z dodatkiem jagód i zupełnie zapomniałam o tym, żeby podzielić się z Wami przepisem. No ale spokojnie, kolejny wakacyjny weekend zaraz się zaczyna, jagódki jeszcze są, więc można działać. W każdym razie moje dziecko było zachwycone tymi babeczkami, a to chyba najlepsza rekomendacja ;) Składniki na ok. 9 dużych lub 12 małych muffinek: 250 g mąki
Simply Foodkoniec dodajmy borówki i odstawiamy na 10/15 min. W tym czasie przygotowywujemy formę do pieczenia muffinków. Wykładamy ją najlepiej sylikonowymi foremkami, jeśli nie macie sylikonowych polecam zakupić do papierowych mufinki moga delikatnie przywierać. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Wlewamy masę do muffinek i wstawiamy do piekarnika
Keto - Meto Przepisystraganach w przystępnej cenie, by móc zakupić większe ilości?! Z owocami lata znajdziecie na blogu cale mnóstwo pysznych przepisów! Słodkie drożdżówki, ciasta ucierane, ciasta biszkoptowe, przeróżne torty, muffiny i tartaletki. Dziś zapraszam Was na przepyszną, kruchą tartę z lekkim, jogurtowym kremem i owocami. Ja sięgnęłam po maliny, czereśnie i truskawki – Wy śmiało możecie zrobić swoją ulubioną wersję! Polecam
Ostra na SłodkoMufinki kokosowe z rodzynkami dziś polecają się do kawy. Inspirowałam się przepisem znalezionym na stronie przyslijprzepis.pl, od razu wpadły mi w oko. Udoskonaliłam je wiórkami kokosowymi i bakaliami, suszonymi rodzynkami. Takie muffiny, wręcz na raz, na dwa kęsy, do kawy sprawdzą się idealnie. Można je udekorować polewą lub lukrem, są pyszne i bardzo proste, uwierzcie, zróbcie! Muffinki kokosowe z rodzynkami
Zasmakuj KuchniSkoro już jesteśmy w tematyce śniadaniowej dzisiaj przepis na delikatne placuszki na kefirze. Tak jak w poprzednim przepisie na muffiny potrzebna nam tylko miska, widelec i kilka składników. Zrobimy je w mniej niż 30 minut zatem do dzieła! ;) PLACKI NA KEFIRZE Składniki: 2 jajka 200 g kefiru 150 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru
Bon appetit mon amie