muffiny - 9030 przepisów (strona:239/602)

Ciasto cukiniowe 175

postaci ciasta cukiniowego…:) Ciasto cukiniowe jest bardzo wilgotne i w smaku przypomina piernik. Dla mnie rewelacja! W dodatku bardzo proste do przygotowania. Z cukiniowych wypieków przygotowałam również muffinki czekoladowe i muffinki wytrawne -które wkrótce pojawią się na blogu- jednak to ciasto cukiniowe w tej chwili jest moim Nunber 1 ! Zapraszam do wypróbowania! Ciasto cukiniowe Składniki na 2 chlebki: (wszystkie

UgotujmyTo.pl
Muffinki z parówkami 232

lekko lejące. Jeżeli będzie zbyt gęste, można dodać jeszcze odrobinę maślanki. Formę do muffinek dokładnie wysmarować tłuszczem. Ciasto wlać do foremek, do wysokości 3/4. Następnie w środku każdej muffinki umieść kawałek parówki. Piecz 10-15 minut, do osiągnięcia złotego koloru. Po upieczeniu odstawić muffinki na 5 minut do ostygnięcia. Źródło:  notoryczna.wordpress.com linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin

Świat Domowej Kuchni
Babeczki z choinkami 313

Babeczki z choinkami to świąteczna propozycja z zeszłego roku ( można zobaczyć ją tu ). Dziś możecie prześledzić na filmie jak powstaje krok po kroku. Potrzebne będą: Babeczki

Ciastkozercy
Pierniczki na kubek 191

U mnie sezon na pierniki rozpoczął się już na początku grudnia i ciągle trwa :) Tak jak przy wielkanocnych mazurkach umawiamy się z rodziną i przyjaciółmi na

Ciastkozercy
Angry Birds - edycja świąteczna 167

  Jeśli spodobały się Wam babeczki Angry Birds, które już kiedyś pojawiły się na blogu, przedstawiam Wam świąteczną edycję Baardzo Złych Ptaków :) Dziś Czerwony, następne czekają

Ciastkozercy
Kokosowe bałwanki 281

W tym roku obiecałam dostarczyć trochę słodyczy na kiermasz świąteczny w podstawówce, jeden z pomysłów, który na pewno tam trafi to dzisiejsze kokosowe bałwanki. Do ich

Ciastkozercy
Krótki poradnik lukrowania 300

U mnie w domu świąteczne pierniki miały być przede wszystkim dobre, dlatego oprócz lukru (takiego jak ten tu ) przyklejaliśmy na nie mnóstwo bakalii, małych cukrowych koralików

Ciastkozercy
Idealnie czekoladowe muffinki 144

serii piekę w weekend. Idealne połączenie gorzkiej czekolady i kokosu. Kilka razy koleżanka wracając z pracy w kawiarence przynosiła ze sobą muffinki, a raczej ze względu na wielkość powinnam napisać muffiny. Były tak czekoladowe i rozpływające się w ustach, że postanowiłam je odtworzyć, a ten przepis to wynik moich poszukiwań, które dalej trwają :). Na blogu jest już przepis na najprostsze(...)muffinki , który warto mieć pod ręką gdy goście w drodze. Tutaj jest trochę więcej zabawy z przesiewaniem mąki no i mleczko kokosowe nie zawsze mamy pod ręką, ale smak, wygląd, zapach no i czekolada... Składniki: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 2 łyżki kakao 1 gorzka czekolada

NA MOIM TALERZU
Czapeczki Mikołaja 181

Dzisiejsza propozycja to prosta i śliczna słodka przekąska na Mikołaja, która na pewno spodoba się wszystkim dzieciom. Malutkie czekoladowe lizaki w kształcie czapeczek Mikołaja z cukiereczkami

Ciastkozercy
Jajka w chlebowych kokilach 125

wykorzystać kromek pieczywa tostowego jako jadalnej "kokili". Inspiracją do tego było francuskie danie o wdzięcznej nazwie Croque Madame . Wyszło znakomicie. Co więcej, danie można wykonać w formach na muffiny, wykonując za jednym zamachem 12 porcji dla całej rodziny. Czas na zapiekanie można wykorzystać zaś na poranne przygotowania do wyjścia. Ekspresowe śniadanie dla każdego. Polecam! Składniki (na 4 porcje): 4 kromki(...)sól morska 4 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany świeży szczypiorek do posypania starty parmezan lub Grana Padano do posypania Przygotowanie: Nastawić piekarnik na 200 °C.  Kokile lub formy na muffiny posmarować masłem. Chleb również posmarować (z 1 strony). Każdą kromkę umieścić w osobnej kokili lub otworze, stroną z masłem do góry, robiąc miejsce na jajko na środku. Chleb zapiec

Food Square
muffinki cynamonowe z jabłkami 101

misce mieszamy trzepaczką cukier, miód, jogurt, olej i jaja. Mieszamy mokre składniki z suchymi, dodajemy pokrojone jabłko i ziarna słonecznika. Nie mieszamy zbyt długo, ponieważ grudkowate ciasto daje lżejsze muffinki. Łyżką przekładamy masę do papierowych foremek i wstawiamy formę do nagrzanego piekarninika. Pieczemy około 20 minut, aż wyrosną i nabiorą złotego koloru. Wyjmujemy formę z piekarnika i odstawiamy(...)minut. Potem ostrożnie wyjmujemy muffinki i układamy na metalowej kratce do studzenia ciasta. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

Smakowity Blog Kulinarny
Słodko-kwaśne pieczenie resztkowe 190

Już kiedy piekłam tartaletki z agrestem wymyśliłam, że z resztą owoców upiekę muffinki. Szybkie, proste, a nic się nie zmarnuje. Chcąc uzupełnić zapas agrestu wybrałam się do sklepu, a tam... Wszystko, tylko nie agrest. I nie porzeczki, bo na nie też miałam chrapkę. I co biedna miałam zrobić...? Kupiłam... A właściwie to nie powiem, co kupiłam. Coś, czego zupełnie(...)dość gęstą, ale to nic nie szkodzi - rosną wzorcowo), od siebie dorzuciłam marcepan - i są - moje słodkie maleństwa. Ciężko się od nich oderwać, szczególnie, gdy są jeszcze ciepłe... Marcepanowe muffinki z agrestem na creme fraiche Składniki: (na 9 sztuk) suche: 170 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 35 g cukru 80 g marcepanu mokre

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Imbir z gruszką w najprostszej formie 154

naprawdę zajęta, nie miałam czasu ani siły na żadne skomplikowane wypieki. Sięgnęłam więc po najlepszą książkę o muffinach, jaką mam: 1 mix, 100 muffins Susanny Tee. Szybko znalazłam inspirację - muffinki imbirowe. Mmm... Uwielbiam imbir. Jego charakterystyczną ostrość, lekko cytrynowy posmak świeżego, słodkość kandyzowanego. Do tego przepisu użyłam tego drugiego, drobno posiekanego, oraz imbiru w proszku. Od siebie dodałam gruszki, które(...)imbirem tworzą niezwykle zgrany duet. Muffiny wyszły obłędne - idealnie zrównoważone słodko-ostre smaki, soczyste owoce idealnie zgrały się z muffinkowym ciastem. Zniknęły błyskawicznie! Podwójnie imbirowe muffinki z gruszkami Składniki: (na 12 sztuk) suche: 340 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/8 łyżeczki soli 80 g jasnego brązowego cukru 2 łyżeczki imbiru 1 łyżeczka cynamonu mokre: 2 jajka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wiosna, wiosna, wiosna, ach to ty! I wiosenne serniczki 139

grubości. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Suszyć w 100 st. C. przez 2 godziny, w połowie suszenia obrócić. Jeszcze plastyczne plastry przełożyć do formy na muffiny, żeby uformować płatki. Suszyć w 100 st. C. przez 30-60 minut, aż przestaną być miękkie. Ostudzić w piekarniku. Przechowywać w szczelnie zamkniętej puszce do 3 dni (potem mogą zacząć łapać(...)wilgoć). Ciastka pokruszyć, wymieszać z wiórkami i rozpuszczonym i przestudzonym masłem.  Formę na muffiny dokładnie wysmarować masłem lub wyłożyć papilotkami. Równomiernie wyłożyć masę ciasteczkową, dobrze ugnieść na dnie.  Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Serek zmiksować z mlekiem kokosowym i połową cukru. Białka ubić na sztywną pianę, po koniec partiami dodając pozostały cukier. Delikatnie wmieszać łyżką

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania