muffiny - 9033 przepisów (strona:169/603)

Paszteciki z wieprzowiną 194

jest bardziej elastyczne. To ze smalcem nie było tak elastyczne i przynam szczerze trochę miałam zabawy i frustracji na etapie wałkowania i wyklejania foremki (użyłam klasycznej, metalowej foremki na muffinki). Byłam przekonana, że tak kruche ciasto będzie się potem rozpadało po upieczeniu – ale na szczęście nie- nie przyklejało się do foremki, i nie rozpadało. Oczywiście jak nie chce(...)sól, pieprz CIASTO 3 i ¼ szklanki mąki ¼ łyżeczki soli 200 g smalcu 3 łyżki mleka z łyżki wody Instructions Do pieczenia babeczek można wykorzystać metalową formę na muffinki. Łopatkę trzeba albo bardzo grubo zmielić albo posiekać w drobną kostkę, boczek posiekać na kawałeczki, anchois rozgnieść. Wszystkie składniki nadzienia wymieszać i odstawić. W garnku zagrzać mleko z wodą, dodać

Cooking for Emily
MUFFINKI Z CZEKOLADA 106

Dzisiaj Moja Książka Kucharska przedstawia przepis na MUFFINKI Z CZEKOLADĄ - takie małe co nie co na słodko, idealne na podwieczorek, na przyjęcie i w sam raz na piknik. W środku są bardzo puszyste, z kawałkami czekolady, która cudownie rozpuszcza się w ustach. Uwaga! Bardzo szybko znikają z talerza :)  Przepis na te muffinki podpatrzyłam na stronie kotlet.tv

Moja Książka Kucharska
Keks 277

Moja babcia na keks mówiła cwibak i zawsze robiła nam go na wszystkie wakacyjne wyjazdy – można było spakować go na podróż i zjeść w ciągu

Ciastkozercy
Muffiny migdałowe z kulą śnieżną 298

dodać 3/4 szklanki a potem ewentualnie resztę) i olej. 3. Mokre składniki łączymy z suchymi i dokładnie mieszamy. 4. Ciasto przekładamy do mniej więcej 15-stu papierowych foremek na muffinki. 5. Pieczemy około 25 minut w 190 stopniach. Studzimy. 6. Śmietankę gotujemy. Wrzucamy białą czekoladę i dokładnie mieszamy. Kiedy się rozpuści zostawiamy aż wystygnie a następnie chowamy do lodówki(...)Kiedy dobrze wyschną, odcinamy końcówkę i usuwamy delikatnie pozostałości. 16. Żelatynowe kule są dość giętkie ale nie pękają, można spokojnie wyrównać je od środka palcami. Nożyczkami obcinamy nierówności. 17. Muffinki smarujemy kremem, na środku układamy po jednej wisience. Zakrywamy śnieżną kulą. Smacznego życzy Kategoria: Ciasteczka , Przepisy , Słodkości i desery Tagged: bita śmietana , cukier kokosowy , czekolada , dla dzieci , Gellwe , kinderbal , muffiny

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Muffinki cebulowe. 159

Znalazłem gdzieś w sieci amerykański przepis na słodkie muffiny cebulowe. Pół szklanki cukru! Niewiarygodne, prawda? Takie mocne doświadczenia nie są mi w tej chwili potrzebne, zatem przystąpiłem do produkcji własnych cebulowych muffinek, w których czuć co prawda lekką słodką nutę, ale zdecydowanie należą do kategorii słonych przekąsek. Można je potraktować jako rodzaj bułeczek, a można również podać jako trochę mniej(...)oczywisty dodatek do dań typu gulaszowego lub pieczeni z sosem - zdecydowanie mają szansę sprawdzić się w tej roli. Moje muffiny są dosyć ciemnej karnacji ponieważ użyłem do nich mąki pełnoziarnistej i cukru muscovado. Myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie, by wykorzystać jaśniejsze rodzaje mąki i cukru. Polecam. Składniki (na 6 muffinek):  200 ml mąki pełnoziarnistej (lub zwykłej pszennej

zadanie-gotowanie
Muffinki czekoladowe 234

Świetna propozycja na mały słodki i bardzo czekoladowy deser. Muffinki są bardzo puszyste i wilgotne, z drobinkami czekolady w środku. Aby były jeszcze bardziej czekoladowe można polać polewą czekoladową. Szybko się robi i szybko znikają. składniki: 200 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 100 g masła 2 jajka 1 szklanka śmietany(...)wymieszać składniki mokre czyli śmietanę, jajka i roztopione masło. Zawartość obu misek wymieszać. Czekoladę posiekać na małe kawałki i dodać do masy. Ponownie wymieszać. Masę przełożyć do foremki na muffinki, u mnie foremka silikonowa, którą dodatkowo wyłożyłam papierowymi papilotkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i piec do suchego patyczka ok 30 minut, funkcja góra dół. Po wystudzeniu można

Monia miesza i gotuje
Goździki, rajstopy i muffiny cytrynowe 162

Mufinki są bardzo łatwe do przygotowania -jak to mufinki..... a że uwielbiam połączenie cytryny i maku wiec taki właśnie mają smak. Pomysł zaczerpnięty z blogu "Moje Wypieki": Ciasto na muffiny 150ml. oleju rzepakowego 230g mąki 1/2 łyżeczki sody 190g cukru pudru 1 duże jajko 150 ml mleka  sok i skórka otarta z jednej dużej cytryny 3 łyżki maku Krem(...)curd * 1/3 lub 1/2 opakowania  serka quark (całe opakowanie to 250g) równie dobrze może być zmielony twaróg, mascarpone lub temu podobne  zamieszałam posmakowałam i było ok :) Wykonanie muffin Wszystkie sypkie produkty wymieszać w misce. W osobnym pojemniku roztrzepać jajko i resztę 'mokrych' składników razem z cytryna i skórka. Sypkie i mokre połączyć razem, zamieszać krótko (mogą być grudki

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Muffinki z figami i migdałami (vegan) 157

figi wymieszać w jednej misce. W drugiej wymieszać olej, wodę i ekstrakt. Mokre składniki wlać do suchych i wymieszać szybko i niedokładnie. Przełożyć masę do sztywnych, papierowych foremek na muffiny lub do formy na muffiny wyłożonej papilotkami do 3/4 wysokości. Piec 20-25 min. w 180 st. C. źródło: Easy Muffins

Słodkie inspiracje
Babeczki/Muffinki czekoladowo - kawowe. 103

trwa, ciasto zapewne już dawno zjedzone, prawda? Niebawem moga niespodziewani goście wpaść, więc co im podacie do kawy? Nie macie pomysłu? Zapraszam Was do zapoznania się z przepisem na Muffinki czekoladowo-kawowe. Babeczki/ muffinki czekoladowo - kawowe Składniki: 2 szkl. mąki 3/4 szklanki cukru 100 g mlecznej czekolady 1 jajko 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżeczki proszku do pieczenia

My World by Dagmara Rek
Mazurek z kajmakiem 399

Kto widział moje zeszłoroczne mazurki, ten wie, że u mnie w domu daleko im było do tych tradycyjnych (kto nie, tego zapraszam tu i tu ). Moja

Ciastkozercy
Muffinki z krówkami 189

Polecam puszyste muffinki. Takie zwykłe proste ale z niespodzianką w środku w postaci krówki. Małe słodkości szybko znikały więc nawet ich nie dekorowałam. składniki: 2 szklanki mąki szczypta soli 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 2 jajka 1/2 szklanki oleju rzepakowego ok 12 cukierków krówek (jeden cukierek na jedna muffinkę) Składniki przygotować wcześniej aby były(...)temperaturze pokojowej. W jednej misce wymieszać składniki suche a w drugiej misce wymieszać składniki mokre. Następnie połączyć zawartość obu misek. Przygotować foremkę na muffinki, u mnie silikonowa. Do każdej foremki na muffinkę nałożyć 2 łyżki ciasta i włożyć jedną krówkę. Następnie foremki uzupełnić ciastem do wysokości 3/4 foremki. Krówki można tez pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z ciastem. Foremkę

Monia miesza i gotuje
Zdrowe muffiny jabłkowo-marchewkowe 190

mojprzepisna.pl | Zdrowe muffiny jabłkowo-marchewkowe Zdrowe bo z warzywami, z mąki pełnoziarnistej, z płatkami jaglanymi muffiny. Szybko się je robi i szybko znikają. Nie zawierają nabiału

moj przepis na
Murzynek z masą śmietanową z polewą z białej czekolady 260

mojprzepisna.pl | Murzynek z masą śmietanową z polewą z białej czekolady Może to zabrzmi dziwnie, ale jeszcze nigdy nie piekłam murzynka, to jest mój pierwszy :). Ciasto jest

moj przepis na
Łaciata chałka maślana 247

mojprzepisna.pl | Łaciata chałka maślana Banalnie prosta chałka, szybko i łatwo się ją robi, wystarczy wszystkie składniki przełożyć do miski, wyrobić i prawie gotowe. Super smakuje dużym

moj przepis na
Karpatka 512

Karpatka należy do tych ciast, które kiedyś najczęściej zdarzało mi się piec z pudełka. Dziś zupełnie nie rozumiem dlaczego, bo przecież ciasto na karpatkę to zaledwie

Ciastkozercy