Mąkę, mleko i jajka powinien mieć każdy w swojej lodówce! Te 3 podstawowe składniki w połączeniu z ulubionymi warzywami bądź mięsem przemienią się w pyszne przystawki
Kitchens AlphabetDalsza część karnawałowych zakąsek. Dziś babeczki wytrawne. Latem robiłam z cukinią a teraz spróbowałam z brokułami. Do tego postanowiłam zrobić salsę z pomidorami
Bon Appetit MałgorzatyPierwszy raz z potrawami z książki zapoznałam się na blogu: From movie to the kitchen. Teraz czas na mnie :)Potrawa pochodzi z siedmioczęściowej sagi
Bon Appetit MałgorzatyBabeczki te wykonałam na imprezę kulinarną w OpoluŻarłostacja 2 - wydanie jesienne. około 50 muffinek rozeszło się w 20 minut! I zostały tylko miłe wspomnienia
Bon Appetit MałgorzatyBezglutenowe babeczki piernikowe są modyfikacją naszych ulubionych muffinek z batata. Aby były bardziej piernikowo-świąteczne dodałyśmy do nich przyprawy korzenne i karob. Dzieci chciały koniecznie
głodny alergikBabeczki w renifery to przebój świąteczny dla dzieci. Dla małych łasuchów będą idealnym dodatkiem na święta, szczególnie, że maluchy nie przepadają za makowcami, sernikami, czy piernikiem
Bernika - moj kulinarny pamietnikŚwięta to taki czas, który kojarzy mi się z zapachem pomarańczy i cynamonu. Nie wiem jak Wam, ale te dwie nuty zapachowe wykołują u mnie obrazy
Kolizje SmakówZawsze przed świętami robię pierniczki, dekorując je lukrem. Dzisiaj dekorowałam serduszka i gwiazdki w kolorach bloga, wkrótce Wam je pokażę :) Lubię też ciastka ozdobione orzechami, dlatego
Czerwień i błękitJeśli lubicie cukinię to na pewno skorzystacie z tego przepisu na muffiny czekoladowe, bo wyszły wilgotne i puszyste. Przepis na te czekoladowe muffiny z cukinią znalazłam
UgotujmyTo.plHALLOWEENOWE BABECZKI CZEKOLADOWEJedne z najpyszniejszych czekoladowych babeczek jakie jadłam. Pochodzą z niezawodnego przepisu Nigelli Lawson. Niezwykle szybkie w przygotowaniu, wilgotne i mięciutkie. W środku nadziane pyszną
Słodko-Słony Świat IlonySkładniki na 12 babeczek:250 g mąki 150 g miękkiej margaryny szczypta soli 3 łyżki cukru pudru 1 jajko 1 łyżka zimnego mleka Dodatkowo:60 dag
Świat CiastaSkładniki na 12 szt.: 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru pudru 2 i 3/4 szklanki mąki 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru
Świat CiastaSkładniki na 12 sztuk:150 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3 jajka165 g cukru 90 ml oleju łyżeczka
Świat CiastaSkładniki na 9 babeczek: 110 g masła80 g drobnego cukru110 g mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia2 jajka3 łyżki mleka1 łyżeczka ekstraktu z waniliiDodatkowo:100 g
Świat CiastaSkładniki na spody do babeczek: 300 g mąki pszennej 150 g masła (schłodzonego) 3 żółtka 65 g cukru pudru cukier waniliowy
Świat Ciasta