muffin - 5491 przepisów (strona:196/367)

Zawijane babeczki drożdżowe z jabłkiem i migdałową kruszonką 151

rozkładamy przygotowane i ostudzone nadzienie. Ciasto zwijamy wzdłuż dłuższej krawędzi w długi wałek, lekko dociskając. Wałek kroimy na 12 krążków i umieszczamy je w papilotkach w formie do muffinów. KRUSZONKA: Wszystkie składniki na kruszonkę umieszczamy w miseczce i rozcieramy w placach. Posypujemy nią babeczki. Wkładamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i pieczemy 35 minut. Smacznego! Artykuł Zawijane babeczki drożdżowe

Be Fit Be Strong
Sos z fetą (dip) 134

wymieszaniu sos jest gotowy.   Jeśli lubisz, dodaj też świeże lub suszone zioła, np. bazylię, zioła prowansalskie.     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomysły na śniadanie… Jajka faszerowane pieczarkami Muffiny śniadaniowe Pasta twarożkowo-czosnkowa Tosty z opiekacza Omlet z cebulą i boczkiem

Kulinarny S.O.S.
Domowa granola – fit śniadanie 132

blaszce. Wstaw do piekarnika i zapiekaj około 30 minut albo aż wierzch granoli ładnie się przypiecze (bądź czujna – granolę łatwo przypalić). Podawaj z ulubionymi owocami i jogurtem. Smacznego! Muffiny z czerstwych bułek. Artykuł Domowa granola – fit śniadanie pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Muffiny z jagodami i płatkami migdałowymi. 144

Weekend już zbliża się wielkimi krokami. A jak weekend no to przydałoby się coś słodkiego. Tm razem padło na pyszne muffiny, a że jagód mam pod dostatkiem z ubiegłego roku, mogę poszaleć w kuchni.  Składniki; 2 szklanki mąki pszennej 150 g masła lub margaryny 3/4 szklanki trzcinowego cukru   Skworcu niepełna szklanka mleka (170 ml) 2 jajka 2 łyżeczki

Radość kipiąca uśmiechem.
Muffinki Jogurtowe Z Mrożonymi Owocami 167

Pyszny i prosty przepis na wilgotne muffinki zawsze się przyda, w każdym domu, zwłaszcza jak możemy w tych muffinach ulokować jakąś cześć naszych zamrożonych zeszłorocznych owoców ;) Składniki na 8-10 muffinek: 150 g mąki pszennej 1/2 płaskiej łyżeczki sody 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 50 g masła roztopionego 1/2 szkl gęstego jogurtu naturalnego 2 jajka

Gotowanie...to proste !
Muffiny z czosnkiem niedźwiedzim i fetą 127

wytrawnej wersji smakują znakomicie! Są mięciutkie, delikatne i pyszne. Delikatna i świeża nuta czosnku niedźwiedziego, przełamana kruchą i miękką fetą. Idealne na śniadanie, świetne na przekąskę […] Artykuł Muffiny z czosnkiem niedźwiedzim i fetą pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Torcik bezglutenowy (owsiany) z budyniem / Gluten Free Layer Cake 146

with dry, mixing just to combine. Add few tbsp of milk or yogurt, if the batter is too thick and dry (I usually do, it should look like traditional muffin batter). Place the batter into the spingform pan (25 cm) press chunks of chocolate. Bake for about 15-20 minutes in 180C. Prepare the pudding according to package instructions

Lekcje w kuchni
Drożdżowe bułeczki z budyniem 154

borówkami amerykańskimi Drożdżówki z agrestem i kruszonką Drożdżowe ślimaczki z rabarbarem Drożdżowe bułeczki z karmelizowanym rabarbarem Szwedzkie bułeczki kardamonowe Bułeczki cynamonowe Bułeczki czekoladowo-cynamonowe Rogaliki z jabłkami Drożdżowe muffiny zawijane z jabłkiem i cynamonem Jagodzianki do odrywania Drożdżowe bułeczki ze śliwkami Drożdżowe bułeczki z malinami i kajmakiem Drożdżówki z owocami i kruszonką Drożdżowe bułeczki z budyniem Drożdżowe bułeczki

Kulinarne przygody Gatity
Muffiny śniadaniowe 172

Takie muffiny wspaniale urozmaicą codzienne śniadanie Wymagają niewiele pracy – trzeba jedynie wymieszać jajka, przelać do foremek, wrzucić ulubione dodatki i upiec. Mogą być w wersji wegetariańskiej lub mięsnej z wędliną. Te na zdjęciu są z szynką i papryką, ale można dodać też szczypiorek, cebulę, żółty ser lub pieczarki. Są bezpieczne dla osób odchudzających się oraz mających nietolerancję lub alergię

Kulinarne S.O.S.
Muffiny śniadaniowe 172

Takie muffiny wspaniale urozmaicą codzienne śniadanie Wymagają niewiele pracy – trzeba jedynie wymieszać jajka, przelać do foremek, wrzucić ulubione dodatki i upiec. Mogą być w wersji wegetariańskiej lub mięsnej z wędliną. Te na zdjęciu są z szynką i papryką, ale można dodać też szczypiorek, cebulę, żółty ser lub pieczarki. Są bezpieczne dla osób odchudzających się oraz mających nietolerancję lub alergię

Kulinarny S.O.S.
Muffinki marchewkowe 149

proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Dodajemy do masy, zmniejszając do minimum obroty miksera. Na sam koniec dodajemy startą marchewkę oraz bakalie. Masę przekładamy do wyłożonej papilotkami formy na muffiny. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 195 stopni na około 20-30 minut (do suchego patyczka) I jeszcze zdjęcia zrobione telefonem

Smaki Na Talerzu
Babeczki i Muffinki 130

babeczka dyniowa [ See image gallery at smartbake.pl ] Muffiny dyniowe photo [ See image gallery at smartbake.pl ] babeczka czekoladowa [ See image gallery at smartbake.pl ] Muffinka czekoladowa [ See image gallery at smartbake.pl ] Artykuł Babeczki i Muffinki pochodzi z serwisu SmartBake

SmartBake.pl
Babeczki czekoladowe – najlepszy przepis. 134

właściwie są te babeczki (cupcake) i czym różnią się one od muffinek to zapraszam Cię do zapoznania się z artykułem Czym się różnią – cup cake, babeczka i muffin. Jeśli spodobał Ci się poniższy przepis zachęcam Cię do zapisania się, do naszego newslettera , a na pewno nie ominie Cię żaden nowy wpis.   Proszę również o współdzielenie przepisu z innymi

SmartBake.pl
Owsiane ciasto czekoladowe (FIT) / Healthy Oat Flour Chocolate Bread 115

grated carrot. Combine wet with dry, mixing just to combine. Add few tbsp of milk, if the batter is to thick (I usually do, it should look like traditional muffin batter). Place half of the batter into the bread pan (23x13), press chunks of chocolate, cover with remaining batter and add some chocolate on top. Bake for about 35 minutes

Lekcje w kuchni
Waniliowe muffinki z czekoladą 148

dodajemy), całość mieszamy łyżką lub szpatułką tylko chwilkę, do momentu połączenia się składników. Po jednej łyżce ciasta wkładamy do papilotek, na środku układamy kostkę czekolady, przykrywamy kolejną łyżką ciasta. Muffiny pieczemy przez 25 minut, wyłączamy piekarnik, uchylamy jego drzwiczki, pozostawiając babeczki jeszcze chwilę w piekarniku, wyciągamy je z formy i studzimy na kratce. Artykuł Waniliowe muffinki z czekoladą pochodzi

KulinarneImpresje.pl