muffin - 5491 przepisów (strona:192/367)

Zupa krem z cukinii i awokado 122

również wykorzystać na kilka innych sposobów. Na blogu znajdziesz m.in. aromatyczne curry z cukinią i ciecierzycą . Poza tym z cukinii można również przygotować coś SŁODKIEGO! Ciasto z cukinią i muffiny z cukinii są naprawdę rewelacyjne. Artykuł Zupa krem z cukinii i awokado pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy

Blendman
Muffiny czekoladowe z marmoladą 121

Rozpływające się w ustach, pulchne i delikatne. Idealna propozycja dla niezapowiedzianych gości i dla naszych dzieci. Artykuł Muffiny czekoladowe z marmoladą pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Czekoladowe muffiny z bananami 93

również i na końcu wszystko razem + banany i czekoladę. Ciastem napełnić papilotki i piec 20-25 minut w 200 stopniach, grzanie góra – dół. Autor przepisu: Ewelina Artykuł Czekoladowe muffiny z bananami pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
BABECZKI WIELKANOCNE 132

Ucierane, cytrynowe ciasto. Lekki, śmietankowy krem. Urocze, świąteczne dekoracje. To właśnie nasze BABECZKI WIELKANOCNE! Znikają z talerzy w mgnieniu oka! Artykuł BABECZKI WIELKANOCNE pochodzi z serwisu

COOKMAGAZINE
Zawijane babeczki drożdżowe z jabłkiem i migdałową kruszonką 108

rozkładamy przygotowane i ostudzone nadzienie. Ciasto zwijamy wzdłuż dłuższej krawędzi w długi wałek, lekko dociskając. Wałek kroimy na 12 krążków i umieszczamy je w papilotkach w formie do muffinów. KRUSZONKA: Wszystkie składniki na kruszonkę umieszczamy w miseczce i rozcieramy w placach. Posypujemy nią babeczki. Wkładamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i pieczemy 35 minut. Smacznego! Artykuł Zawijane babeczki drożdżowe

Be Fit Be Strong
Glam shine wśród wypieków – Tarta z białą czekoladą z malinami na migdałowym spodzie – obłędna, różowa i super prosta 153

domowymi ciastami jest ten mankament, że chociażby nie wiadomo jak piękne i pyszne były, moje dzieci obchodzą je szerokim łukiem, oprócz oczywiście kilku moich perełek, typu wszelakiego rodzaju muffiny , andruciaki, ciasteczka , babeczki itp. czyli wszystkie smakołyki, które można porwać ze stołu i pogonić w głąb domu i nikt nie krzyknie – weź sobie talerzyk i łyżeczkę!W przypadku tarty

W Kawiarence
Muffinki kokosowe - miękkie i puszyste 117

znalezionym dość dawno przepisie. Autor zapomniany, w związku z czym nie oddam mu  należnych wyrazów wdzięczności. Zmieniłam jednakże sposób przygotowania ciasta.  Chciałam uniknąć tego,  czego w muffinach nie lubię najbardziej - ich gąbkowatej struktury. Efekt zamierzony osiągniety - moje babeczki smakują niczym rozpulchnione,  miękkie, robione na bazie białek kokosanki. Migdał w środku przywołuje skojarzenie ze słodka pralinką, zajadaną

Kronika Piekarnika
Sernik limonkowy oraz fotorelacja z otwarcia Kawiarni STÓŁ 119

lokalu napijecie się przepysznej kawy z ekspresu ciśnieniowego lub przelewowego. Dostaniecie również przepyszną Szarlotkę z pianką, Sernik limonkowy, przepis mojego autorstwa, Tort Pavlova, Ciasto Marchewkowe, Bezglutenowe ciasto czekoladowe czy Muffiny gruszkowo-imbirowe. Hitem kawiarni są malutkie babeczki Pastel de natas, które delikatnie przypominają w smaku Creme Brulee. Niebawem będzie również możliwość napicia się dobrego wina czy piwa. Kawiarnia otwarta jest

moj przepis na
Francuskie koszyczki 122

obrane, starte na tarce o dużych oczkach marchewki i pokrojoną w paseczki paprykę. 3.    Ciasto francuskie rozkładamy i wycinamy najlepiej dużym kubkiem koła, układamy w formie do muffin. 4.    W środku ciasta umieszczamy po łyżce mięsa. 5.    Na wierzch wykładamy warzywa i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem

Kulinarna Chwila
Muffinki kakaowe z kremem z białej czekolady 103

Następnie dodajemy powidła. Obroty miksera zmniejszamy do minimum, dodajemy mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia. Mieszamy krótko, tylko do połączenia. Powstałym ciastem napełniamy wyłożoną papilotkami formę na muffiny. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 minut. Studzimy. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody, mieszamy. Odstawiamy do napęcznienia. Śmietankę podgrzewamy. Tuż przed momentem wrzenia zdejmujemy

Smaki Na Talerzu
Mini serniczki dla alergika 117

aromatu kilka kropli 2 łyżki karobu Kaszę ugotować na sypko, daktyle i rodzynki namoczyć we wrzątku, wszystkie składniki wrzucić do malaksera, zmielić na jednolitą masę. Przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Wstawić do nagrzanego do 150 st. piekarnika. Piec około 30-40 min. Wyjąć ostudzić na kratce, przełożyć do lodówki na 3-4 godziny, podawać. * robiłam też wersję inną

moj przepis na
Sernik limonkowy oraz fotorelacja z otwarcia Kawiarni STÓŁ 140

lokalu napijecie się przepysznej kawy z ekspresu ciśnieniowego lub przelewowego. Dostaniecie również przepyszną Szarlotkę z pianką, Sernik limonkowy, przepis mojego autorstwa, Tort Pavlova, Ciasto Marchewkowe, Bezglutenowe ciasto czekoladowe czy Muffiny gruszkowo-imbirowe. Hitem kawiarni są malutkie babeczki Pastel de natas, które delikatnie przypominają w smaku Creme Brulee. Niebawem będzie również możliwość napicia się dobrego wina czy piwa. Kawiarnia otwarta jest

moj przepis na
Orzechowo-kakaowe muffinki 130

syropu daktylowego lub klonowego, posiekane orzeszki ziemne olej kokosowy lub roślinny do wysmarowania foremek i mąką ryżowa do wysypania. Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na jednolite ciasto. Foremki na muffiny posmarować olejem, oprószyć mąką ryżową, każdą napełnić ciastem na 2/3 wysokości.  Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 23-25 minut w temp 170stC (termoobieg). Mini babeczki pieczemy 20 minut

Obiad gotowy
Domowa granola – fit śniadanie 143

blaszce. Wstaw do piekarnika i zapiekaj około 30 minut albo aż wierzch granoli ładnie się przypiecze (bądź czujna – granolę łatwo przypalić). Podawaj z ulubionymi owocami i jogurtem. Smacznego! Muffiny z czerstwych bułek. Artykuł Domowa granola – fit śniadanie pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Muffinki z krówkami. 143

wsypać do miski i wymieszać.  Dodać mleko, jajko i roztopione, przestudzone masło.  Wszystko wymieszać łyżką, tak żeby składniki się połączyły. Tak przygotowane ciasto, przełożyć do foremki na muffiny wyłożonej papilotkami.  Do środka każdej babeczki, włożyć pół krówki. Przykryć ciastem,  żeby krówka była w środku.  Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, około 30 minut

Agusiowe smakołyki