koledzy będą z niego śmiali. Kochanie!! Jak czytasz te słowa, to obiad w lodówce, a ja tęsknie muehehe. Ale jak historia naucza, każda cierpliwość ma swoje granice. Taka np. Kinga została świętą, bo Bolesław był wstydliwy, ileż można czekać. Zainteresowanych odsyłam do historii. Wracając do mojej ulubionej „puli genów”, mojego krytyka kulinarnego i mojej męskiej opoki gardzącej rurkami
ladykitchenRazem ze mną piekli: Justyna z Gotowanie i pieczenie Paweł z Marder & Marder manufacture Dorota z Mojego małego czarowania Iwona z Ivka w kuchni Kinga z Małych kulinariów Iza ze Smacznej pyzy Marzena z Zacisza kuchennego Monika z Niezapomnianych smaków Paulina z Buszującej w kuchni Małgosia ze Smaków
Kulinarne przygody Gatitymiseczkę z wodą. Jeśli posiadamy kamień do pieczenia nagrzewamy go w piekarniku. Chleb pieczemy około 60 minut. Studzimy na kratce. Zajrzyjcie również do: Kingi z Małych kulinariów Aliny z Ala piecze i gotuje Doroty z Mojego małego czarowania Lidii z FB Małgosi z Smaków Alzacji Pawła
Kulinarne przygody Gatityupieczeniu skrapiamy dodatkową oliwą i kroimy w kwadraty. Chlebek piekłyśmy wspólnie: Dobrawka z Bona apetita Paweł z Marder&Marder Factory Iza ze Smacznej pyzy Kinga z Małych kulinariów Marghe z Po prostu Marghe Marzena Zacisza kuchennego Paulina z Buszującej w kuchni Edyta z Przy kuchennym stole Karina
Kulinarne przygody Gatitypieczemy około 15 -17 minut. aż będą rumiane. Studzimy na kratce. Razem ze mną piekły: Dobrawka z Bona apetita Wiosenka z Eksplozji smaku Kinga z Małych kulinariów Ewelina z Przy kubku kawy Łucja z Fabryki kulinarnych inspiracji Magda z Z miłości do słodkości Marzena z Zacisza kuchennego Bernadeta
Kulinarne przygody Gatityoraz moje wrażenia z testu. Zestaw, który otrzymałam składa się z: 2 obręczy o średnicy 6 cm, 2 obręczy o średnicy 7,5 cm oraz 2 popychaczy. Producentem jest King Hoff. Mogą ich używać nie tylko dorośli, ale również dzieci, bo jest to naprawdę łatwe. Ilość elementów w zestawie jest wystarczająca, gdy nie szykujemy zbyt wielu porcji. Niestety
Pasja SmakuPÓŁFINAŁ KONKURSU GRILLUJ I GOTUJ Z CHARLIEM 14.06.2014 Warszawa Udział w pierwszym etapie konkursu „Grilluj i Gotuj z Charliem” w Osadzie Firleje. Należało przygotować na grillach gazowych Broil King przystawkę, danie główne i deser, pod czujnym okiem Charliego Daigneault. Zakwalifikowałam się do Wielkiego Finału, który odbędzie się we wrześniu. http://grillujgotuj.pl/aktualnosci,90,polfinaly-konkursu-grilluj-i-gotuj-z-charliem.html I WIELKIE MISTRZOSTWA W GRILLOWANIU
Moniki Smakołykimusem z czarnej porzeczki i dekorujemy świeżą jeżyną. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) Wciąż wspominam o obręczach do potraw. Dziś poniżej pokażę Wam, których ja konkretnie używam. Są to obręcze King Hoff ze sklepu Przyjemnegotowanie.pl
Blondynka GotujeTroszkę "przespałam" sierpień z blogowaniem, ale tak zajmuje mnie moje życie, że brakuje mi sił i czasu na pisanie. O przepis na placuszki prosiła Kinga, więc spełniam prośbę i dzielę się z wami recepturą.Do wykonania placuszków użyłam tym razem bezglutenowej maki ryżowej, ale oczywiście można użyć zwykłej pszennej.Czytaj więcej
Farmażonyprezentujący swoje arcydzieło (Tomas i Rui) Łosoś norweski w asyście wasabi oraz marynowany imbir. Całość prezentowała się imponująco. Nawet 10 osób nie podołało tym smakołykom ;) "Wiśniówką" na torcie był king- kong wśród krabów
bastalenakuchennej kratce. Bułki dodaję do Akcji "Na zakwasie i na drożdżach", tym razem prowadzi Łucja. Piekły ze mną : Małgosia z blogu Smaki Alzacji Kinga z blogu Małe kulinaria Dorota z blogu Moje małe czarowanie Marta z blogu Blue Hipopotam Łucja z blogu Fabryka kulinarnych inspiracji Alina z blogu Ala piecze
Moje domowe kucharzenieMoim zdaniem jest to najlepszy przepis na czerwoną kapustę. Podpatrzony od Kingi Paruzel, która przygotowała ją w finale Master Chefa. Kiedy raz ją spróbowałam na stałe zagościłam na moim stole. Jest to pewniak jeśli chodzi o wszelkie proszone obiady. Idealna do wszelkiego rodzaju mięs. Naprawdę polecam. Modra kapusta z winem i śliwkami suszonymi Składniki 1/3 główki czerwonej kapust
Mania Gotowaniagrillu gazowym Broil King.Na grillach węglowych bez przykrycia proponuję użyć foli aluminiowej i każdą pieczarkę delikatnie owinąć.Smacznego ;) Pieczarki które widzicie na zdjęciu grillowałem na grillu gazowym Broil King użyczonym półfinalistom przez firmę Agrimpex w konkursie GRILLUJ I GOTUJ Z CHARLIM
Mechanik grillujepołowy pomarańczy i sosu sojowego robię marynatę do której wkładam na minimum 1h łososia. Po odsączeniu doprawiam odrobinką soli i pieprzu i kładę na grilla.Jeśli posiadacie grilla BROIL KING ( tak jak ja mam czasowo okazję ) to łososia kładziemy bezpośrednio na ruszta skórą w dół na ok 8 minut w temp ok 200 stopni.Na zwykłym grillu zawijam łososia
Mechanik grillujeLKKT (Julia Jaśkowska, Jakub Pasztaleniec, Leon Szymczyk), 4. LKKT (Kacper Kański, Agata Medyńska, Mikołaj Szewczyk); kat. 10-13 lat: 1. Warszawa (Barbara Mroziewicz, Julia Wróbel, Natalia Niewiadomska), 2. LKKT (Kinga Mazurek, Paulina Tutka, Agata Kańczukowska, 3. Warszawa (Natalia Zielińska, Anna Zielińska, Ada Szczepanek; 4. TKKT (Klaudia Tor, Kornelia Kozyra, Natalia Madej); chłopcy: 1. Warszawa (Maciej Filipczyk, Rafał Sikora, Kamil
kolorowotorcikowo