mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:490/622)

Kokosowo - Owsiane Ciasteczka Na Białkach 135

mlekiem i większą połową cukru z 3/4 szklanki (resztę cukru zostawiamy do białek). Do rozpuszczonego masła dodajemy wiórki kokosowe. Odstawiamy do przestygnięcia. 2. Płatki owsiane podprażamy na suchej patelni i również odstawiamy do przestygnięcia. 3. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, pod koniec wsypując resztę cukru i jeszcze chwilkę ubijamy. Następnie dodajemy 4 łyżki budyniu w proszku i króciutko

Gotowanie...to proste !
Domowy kisiel marchewkowo-pomarańczowy 166

deficyt mleka zostałam dziś przymuszona do narażającej moje zdrowie i życie, ciężkiej podróży do najbliższego sklepu. Aby podnieść się na duchu podczas przedzierania się przez ścianę deszczu, zaczęłam myśleć jak ogrzać się po powrocie do mojej ciepłej studenckiej jaskini... Tak oto powstał lepki, otulający mnie od środka kisiel o aromacie cynamonu i imbiru... Nigdy nie rozumiałam fenomenu "kubkowych" proszków

Gawron w rosole
Wieniec bezowy, wielkanocna Pavlova. 134

proszku (barwniki kupuje w frisco.pl ), tak by całość miała żółty Wielkanocny kolor. Zachęcam do zrobienia, z pewnością pozostawi wspaniałe wrażenie na gościach a do kawy będzie jak znalazł. Składniki: 4 schłodzone białka plus szczypta soli 200 g cukru pudru płaska łyżeczka octu spożywczego płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej czekoladowe jajka - 15 dag 50 g gorzkiej czekolady i łyżka mleka  odrobinka

Poezja Smaków - blog kulinarny
Sernik z pierniczkami 191

Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy dodając szczyptę soli, jak dobrze ubite wsypujemy po łyżce cukru, dalej ubijamy, następnie po jednym żółtku nie przestajemy ubijać.  Mąkę, budyń i proszek do pieczenia mieszamy za sobą i przesiewamy do masy jajecznej, wszystko razem delikatnie mieszamy.  Całość wylewamy na blaszkę (38x27) wyłożoną papierem do pieczenia.  Wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy(...)ostygnie przecinamy na pół.  Masa serowa: Przygotować odpowiedniej wielkości rondel, (wystarczy 2 i1/2 l) W dwóch łyżkach sera i 100 ml mleka rozpuścić budynie ,resztę sera i Kasię przełożyć do rondla, podgrzewać na małym ogniu, dodać jajka i cukier, jak już się wszystko ładnie połączy wlać rozmieszany budyń, mieszać często aby się nie przypaliło, od zagotowania z dwie minuty

Takie tam pichcenie
Ciasteczka cynamonowe 128

proszek do pieczenia. Całoś ć dobrze wyrabiam i utworzoną kulę wkładam do lodówki na minimum 30 minut.  Rozwałkowuję ciasto na gruboś ć ok. 2-3 milimetrów, wykrajam foremkami wybrane kształty, rozkładam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę ok. 10-12 minut w temp. ok. 170'C (grzałki góra-dół).    Smaczne, aromatyczne, wspaniale smakują z ciepłym mlekiem

Wielopokoleniowo
Ciasteczka cynamonowe 132

proszek do pieczenia. Całoś ć dobrze wyrabiam i utworzoną kulę wkładam do lodówki na minimum 30 minut.  Rozwałkowuję ciasto na gruboś ć ok. 2-3 milimetrów, wykrajam foremkami wybrane kształty, rozkładam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę ok. 10-12 minut w temp. ok. 170'C (grzałki góra-dół).    Smaczne, aromatyczne, wspaniale smakują z ciepłym mlekiem

Wielopokoleniowo
Krem z dyni hokkaido z imbirem i zielonym groszkiem 193

proszku, powrót do domu i zalanie jej wrzątkiem. Sami wiecie więc, co lepiej wybrać. ;) Nie ma jesieni bez herbaty z cytryną i potraw z dyni. Warto zacząć od czegoś lekkiego. ok. 0,5kg miąższu dyni hokkaido (najlepsza zaraz po piżmowej) 3 nieduże ziemniaki 1 spora cebula puszka groszku konserwowego ok. 3 szklanki bulionu warzywnego 1,5 szklanki mleka łyżeczka świeżo

Kuchenna Kontrrewolucya
Metrowiec 383

proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części do jednej dodajemy kakao, do drugiej porcji 2 łyżki mąki . Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni C. Dwie podłużne blaszki( keksówki ) wykładamy pergaminem w jedną blachę wlewamy jasne ciasto w drugie ciemne ciasto, pieczemy 20-25 minut (do tak zwanego suchego patyczka) Upieczone ciasta studzimy Masa budyniowa: 1,5 szklanki mleka 4 łyżki

kgwjanczewo
Muffinki migdałowe z nasionkami chia - bez mąki, cukru :) 126

mąki, proszku do pieczenia, tłuszczu. Ale zaryzykowałam :) I ryzyko się opłacało. I to bardzo! Jedne z najlepszych muffinek jakie jadłam, a do tego taaakie zdrowe! Mają oryginalny smak, lekkie, puszyste wnętrze i chrupiącą "skórkę" :D Są przepyszne. Koniecznie musicie je spróbować! Ja jestem zachwycona! Składniki: - 1,5 szklanki surowych migdałów lub mączki migdałowej (u mnie migdały) - 1/4 szklanki mleka migdałowego

Zdrowie na języku :P
Ciasto Poduszkowiec czyli murzynek z masą serową 443

łyżeczki proszku do pieczenia -0,5 szkl oleju -cukier waniliowy MASA SEROWA -750g sera białego półtłustego zmielonego  -1 budyń śmietankowy bez cukru 40g -2 jajka  -0,5 szkl cukru Blaszkę wykładamy papierem d pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywno,  dodajemy żółtka, cukier i wszystko chwilę miksujemy na mniejszych obrotach. Dodajemy mąkę, proszek(...)jasną masę.  Dodajemy stopniowo zmielony ser i wszystko miksujemy. Dodajemy budyń i miksujemy do połączenia. ***jeśli ser jest suchy i masa wyjdzie gęsta, można dodać do niej trochę mleka. Masę serową przekładamy d rękawa cukierniczego i wyciskamy ją na masę kakaową tworząc kratkę. Tak przygotowane ciasto pieczemy ok 40 minut w temp 180 stopni. (podczas pieczenia na powierzchni ciasta

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Arbuzowiec - ciasto 564

powodzeniem na blogu. Biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, a pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie połączyć z pianą , mieszając łyżką. Foremkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć(...)piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 30 minut do tzw suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu ciasto przekroić na dwa blaty. Masa budyniowa  1 l mleka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe z cukrem 200 g masła Budynie wymieszać ze szklanką mleka, a resztę mleka zagotować. Wlać rozmieszane budynie i mieszając zagotować budyń. Odstawić do wystudzenia nakrywając

O kuchni z uczuciem
Genialna tarta z brukselką (i syropem klonowym...) 162

proszku do pieczenia czubata łyżeczka suszonego tymianku cytrynowego (nasz!) 100g masła w temperaturze pokojowej 4-5 łyżek zimnej wody trochę masła i bułka tarta lub mąka do wysypania formy Na nadzienie 4 plasterki boczku 2 łyżki syropu klonowego 250g brukselki (nasze!) 1 większa/ 2 małe szalotki 1 łyżka masła 50g masła 2 łyżki mąki 100ml śmietanki kremówki 100ml mleka 100g

les mirabelles
MINI SERNICZKI Z OWOCAMI 346

proszek budyniowy i dokładnie wymieszać. Następnie dodać jajko i wymieszać do połączenia składników. Gotową masę wykładać do przygotowanej wcześniej formy do muffinek, wyłożonej papilotkami, z ciastkami, do wysokości papilotek Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec ok.30 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu. Wystudzone serniczki dekorujemy świeżymi owocami. Można je przykleić na skondensowane, słodzone mleko, kajmak

Smaczne Zdrowe
Afrykańczyk 178

proszkiem do pieczenia i ocet. Upiec placek w tem. 170 C przez ok. 20 minut. Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 2 galaretki dowolnego koloru 1 łyżka masła Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Masło rozgrzać, dodać jabłka, poddusić pod przykryciem, dodać suche galaretki, dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę dusić bez przykrycia. Krem: 6 żółtek 1/2 litra mleka

Apetyczna babeczka
KARPATKA AJERKONIAKOWA. I wieczorne rozmowy. 208

proszek i ucierałam do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Zestawiłam z palnika i ostudziłam. Następnie wbiłam jajka i dokładnie zmiksowałam. Powstałą masę podzieliłam na 2 części. Każdą z nich rozsmarowałam na blasze o wymiarach 23x32 cm. Blachy wyłożyłam folią aluminiowa i posypałam mąką. Piekłam przez 20 minut w 200 stopniach, następnie 10 minut w 150 stopniach. krem: 2 szklanki mleka szklanka

W kuchni Karmel-itki
Ciasto biszkoptowe z jagodami 255

Ciasto biszkoptowe z jagodami... Puszyty, słodki biszkopt. Kwaśne, soczyste jagody. Wierzch posypany cukrem pudrem. Proste, szybie i pyszne ciasto! Smacznego!   Składniki: 4 jaja; 1 szklanka

Gospodyni Miejska
Mąki roślinne – bezglutenowe. Mąki niechlebowe, rodzaje i zastosowanie mąk bezglutenowych 166

mąka często używana w kuchni wegańskiej. Dobra zarówno do wypieku pieczywa, raczej wytrawnych niż słodkich ciast, ciasteczek jak i do makaronu, naleśników czy pierogów. W kuchni Wschodu – do wytwarzania mleka sojowego i past (np. miso). W kuchni wegańskiej często używana jako zamiennik jaja kurzego ze względu na swoje lepiące właściwości. Z powodu mocnego smaku – polecana do mieszania z innymi mąkami(...)kilogram). Mąka sojowa ma cenę około 9 zł za 400g. MIESZANKI KTÓRE WARTO PRZYGOTOWAĆ W DOMU Mieszanka mąk bezglutenowych na naprawdę lekkie i puszyste pancakes – 1 łyżka proszku do pieczenia – 1/2 łyżki sody oczyszczonej – 1 szklanka mąki z brązowego ryżu – 3/4 szklanki mąki z białego ryżu – 1 szklanka mąki gryczanej – 1/4 szklanki żółtej mąki

Karo in the Kitchen