mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:424/622)

prawdziwy biszkopt z kakao 180

przygotowania tego ciasta nie potrzeba ani sody ani proszku do pieczenia. Ciasto to pięknie wyrasta dzięki pianie z białek jaj. Można użyć mąki kukurydzianej do uzyskania wypieku bezglutenowego. Nie zawiera mleka. Biszkopt jest idealną bazą do tortów. Dziś prezentuję biszkopt z dodatkiem kakao. Składniki : 8 jajek 150 g mąki tortowej lub kukurydzianej. 2 łyżki kakao szczypta soli szklanka cukru

w kuchni i w ogrodzie
Prawdziwy biszkopt z kakao 207

przygotowania tego ciasta nie potrzeba ani sody ani proszku do pieczenia. Ciasto to pięknie wyrasta dzięki pianie z białek jaj. Można użyć mąki kukurydzianej do uzyskania wypieku bezglutenowego. Nie zawiera mleka. Biszkopt jest idealną bazą do tortów. Dziś prezentuję biszkopt z dodatkiem kakao. Składniki : 8 jajek 150 g mąki tortowej lub kukurydzianej. 2 łyżki kakao szczypta soli szklanka cukru

prawdziwe jedzenie
Muffiny czekoladowe 191

masła • 150 g czekolady (dowolnej, mlecznej, białej lub gorzkiej ) • 300 g mąki • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej • 2 łyżki kakao • 1 szklanka cukru • 1 łyżka cukru wanilinowego • 2 duże jajka • 170 ml mleka ( lub kubeczek jogurtu naturalnego ) 1.Mieszamy składniki w dwóch miseczkach , ,,suche '' w troche mniejszej niż ,,mokre'' 2. Mieszamy wszystkie składniki tworząc jednolitą mase

ciemna strona patelni
Muffiny w kropki :) 188

Składniki suche: 1 i 3/4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody 10 łyżeczek kropelek czekoladowych 2 łyżeczki kropelek czekoladowych do dekoracji Składniki mokre: 1 jajko 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju Przepis: Składniki suche łączymy ze sobą i tak samo robimy w przypadku składników mokrych. Następnie składniki mokre dodajemy do suchych

Emcia Pichci
Tort Pinacolada z bezą kokosową! 179

dodajemy cukier ubijamy na sztywno, dodajemy po jednym żółtku (wymieszane z octem), delikatnie mieszamy, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Pieczemy 45-50 minut w temp 180 stopni C. Krem nr 1: - 2 budynie śmietankowe z cukrem - 2 szklanki mleka - 200 g margaryny Po przygotowaniu budyniu ucieramy na puch z margaryną. Najpierw ucieramy samą margarynę minimum 10 minut, potem

SMYKWKUCHNI
Sernik kokosowy z polewą krówkową 210

kokosu 3/4 szklanki cukru lub ksylitolu 4 jajka (osobno białka i żółtka) 3 łyżki budyniu śmietankowego w proszku lub mąki ziemniaczanej spód: 180 g ciastek owsianych 1 łyżka kakao 90 g roztopionego masła polewa: 200 g krówek 4 łyżki mleka (lub więcej) ewentualnie płatki kokosowe do dekoracji Przygotowanie: SPÓD: Masło rozpuścić i lekko przestudzić. Ciastka i kakao zmiksować w blenderze

Ze smakiem i z pasją
MUFFINKI SNICKERS 1414

szybkie w przygotowaniu i pieczeniu:) Przepis jest na 12 muffinek. Składniki suche: -cukier waniliowy -szczypta soli -2 łyżeczki proszku do pieczenia -90g ksylitolu -225g mąki orkiszowej Składniki suche wymieszać w jednej misce. Składniki mokre: -1 jajko -150ml mleka -50ml oleju kokosowego(lub zwykłego) + 2 snickersy pokrojone na małe kawałki Składniki mokre wymieszać w drugiej misce. Następnie

Smaczne Zdrowe
Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i kurczakiem 533

kaszy jaglanej - 2 średniej wielkości marchwie - cebula - ząbek czosnku - ok. 1/2 szklanki mleka - czubata łyżka serka kremowego  - 1-2 łyżki oleju - 3 łyżki kukurydzy konserwowej  - przyprawy : 2 łyżeczki mieszanki curry, pół łyżeczki ostrej papryki, porządna szczypta chilli, pieprzu i czosnku w proszku, sól  - garść tartego sera - sok z cytryny do skropienia i natka pietruszki Przygotowanie: Kaszę jaglaną(...)Połączyć w misce z miąższem z cukinii. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć cebulę z czosnkiem, potem dorzucić pozostałe warzywa (marchew, miąższ, kukurydzę), posolić, podlać mlekiem. Po chwili na patelnię wrzucić mięso, szybko podsmażyć, przyprawić curry, papryką, chilli, pieprzem i czosnkiem, Pod koniec dodać ugotowaną kaszę, serek kremowy, skropić sokiem z cytryny. Całość dokładnie przemieszać

Kuchnia Ellie
Sernik z mleczkiem kokosowym na tartym cieście. 187

cukru pudru 15 dag masła lub margaryny 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki ciemnego kakao Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny 1 puszka mleczka kokosowego Dodatkowo: mąka

Izabelawkuchni
Ciasto orzechowo - jabłkowe 266

śmietany (u mnie 24%) 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1,5 - 2kg jabłek 2 galaretki cytrynowe (u mnie 8 łyżek kaszy manny) cynamon 1,5 łyżeczki (jeśli ktoś lubi, bo jest on niekonieczny) Masa orzechowa: 20 dag posiekanych orzechów 15 dag cukru 3 łyżki miodu 3 łyżki mleka 15 dag masła Przygotowanie: 1. Zagniatamy składniki

charlotte gotuje
Ciasto orzechowe 208

żółtka, miksujemy, na koniec dodajemy przesiane mąki z kakao i proszkiem do pieczenia, ciasto wylewamy do formy (25x30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni, pieczemy ok. 35 minut (do suchego patyczka), ostudzony biszkopt przekroić na dwie części. KREM BUDYNIOWY: • 0,5 l mleka • 1 cukier waniliowy • łyżeczka ekstraktu waniliowego • 5 żółtek • 1,5 łyżki(...)trzepaczką, pozostałe mleko zagotować z cukrami i ekstraktem waniliowym, dodać mieszankę jajeczną i energicznie mieszając ugotować budyń, odstawić do wystudzenia. Margarynę lub masło utrzeć na puszystą masę, ciągle miksując dodawać po łyżce zimnego budyniu. WARSTWA ORZECHOWA: • 2 szkl. orzechów włoskich • 1, łyżki płynnego miodu • 1/2 szkl. cukru • 5 białek • łyżka mąki pszennej • łyżka mąki ziemniaczanej • łyżeczka proszku do pieczenia Białka

KUCHNIA POLSKA
Jak zrobić idealne ciasto na PIZZE 108

ciasto: Grochem o garnek . Mąka – najlepiej pszenna/orkiszowa chlebowa, typ 650 lub 720, w mące liczy się zawartość białka, im wyższa, lepiej Woda lub mleko najlepiej lekko ciepłe (około 40 st.), ale nie za gorące. Mleko sprawi, że pizza będzie dłużej świeża. Drożdże – mogą być świeże lub instant, generalnie stosujemy następujący przelicznik na 1 kg mąki dajemy(...)Zaczyn – robimy go tylko gdy używamy drożdży świeżych, w przypadku tych suszonych/instant wystarczy proszek wymieszać z mąką. Przypadku drożdży zwykłych zaczyn jest potrzebny, pozwoli nam stwierdzić czy drożdże są żywe – aktywne. Jak zrobić zaczyn? To bardzo proste mieszamy 2-3 łyżki mąki, mleka i drożdże. Mieszamy wszystko ze sobą, zakrywamy ściereczką i odstawimy w ciepłe miejsce

moj przepis na
Jak zrobić idealne ciasto na PIZZE 256

najlepiej pszenna/orkiszowa chlebowa, typ 650 lub 720, w mące liczy się zawartość białka, im wyższa, lepiej Woda lub mleko najlepiej lekko ciepłe (około 40 st.), ale nie za gorące. Mleko sprawi, że pizza będzie dłużej świeża. Drożdże – mogą być świeże lub instant, generalnie stosujemy następujący przelicznik na 1 kg mąki dajemy 25 g drożdży świeżych(...)Zaczyn – robimy go tylko gdy używamy drożdży świeżych, w przypadku tych suszonych/instant wystarczy proszek wymieszać z mąką. Przypadku drożdży zwykłych zaczyn jest potrzebny, pozwoli nam stwierdzić czy drożdże są żywe – aktywne. Jak zrobić zaczyn? To bardzo proste mieszamy 2-3 łyżki mąki, mleka i drożdże. Mieszamy wszystko ze sobą, zakrywamy ściereczką i odstawimy w ciepłe miejsce

moj przepis na
Kruche ciasto ze śliwkami i bezą 557

cytryny Dodatkowo: 1 budyń śmietankowy (+2 łyżki cukru opcjonalnie) 500ml mleka ok. 300-350g śliwek węgierek 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej (do oprószenia śliwek) Kruche ciasto ze śliwkami i bezą – Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180C. Mąkę przesiać przez sitko do miski, dodać cukier, sól i proszek do pieczenia, wymieszać łyżką. Schłodzone masło posiekać w kostkę, dodać do mąki

Kulinarne Przeboje
Tort Karmelove - z miłości do solonego karmelu 175

laska wanilii 2 żółtka 200 ml mleka 50 g cukru 20 g mąki ziemniaczanej 20 g mąki pszennej 75 g masła w temperaturze pokojowej Makaroniki: 30 g + 30 g białek 75 g mielonych migdałów 75 g cukru pudru  75 g + 15 g cukru kryształ  25 ml wody kakao lub barwniki w proszku Dekoracja: makaroniki popcorn draże śmietankowe pralina(...)przerywając miksowania. Krem wstaw na kwadrans do lodówki, a następnie zmiksuj ponownie. Gotowy krem powinien być gęsty na tyle, by móc się rozsmarowywać. Krem waniliowy W rondlu podgrzej mleko wraz z przeciętą na pół laską wanilii. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Następnie dodaj obie mąki i zmiksuj ponownie do gładkości. Rondel ściągnij z ognia, wyjmij laskę wanilii

Food Square