mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:417/622)

Galaretkowiec na biszkopcie :) 116

Składniki: - 1 litr mleka - 6 łyżeczek żelatyny - 3 różne galaretki - słodzik Na biszkopt: - 4 jajka - 4 czubate łyżki mąki - 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3 łyżki cukru   1. Każdą z galaretek rozpuszczamy w 400 ml wody. 2. Pieczemy biszkopt. Najpierw ubijamy białka, następnie pozostałe składniki i łączymy je razem. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia(...)nagrzanym piekarniku na 180 stopniach ok. 25 minut. Po upieczeniu leciutko uchylamy drzwiczki od piekarnika i pozostawiamy w nim biszkopt do wystygnięcia. 3. Kiedy galaretki zaczynają tężeć, podgrzewamy szklankę mleka, rozpuszczamy w niej żelatynę i słodzik. Mieszamy z pozostałym mlekiem. I wstawiamy do lodówki. 4. Gdy galaretka jest już gotowa kroimy ją w kostki. Biszkopt mocno nasączamy mlekiem, alkoholem

Zdrowie na języku :P
Ciasto Oczy Carycy 200

oleju rzepakowego 4 kopiaste łyżki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto jasne: 6 białek szczypta soli 1 kopiasta szkl cukru 1 łyżka octu 1/3 szkl oleju rzepakowego 1 szkl mąki ziemniaczanej Poncz: 1/2 szkl owocowej słodzonej herbaty, przestudzonej Krem budyniowy: 500 ml mleka 50 g mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru kilka kropel aromatu waniliowego(...)Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 50 ml mleka 2 łyżeczki cukru pudru 1 łyżeczka masła Dodatkowo: ok. 150 g okrągłych biszkopcików garść wiórek kokosowych do posypania ciasta Przygotowanie: Ciasto ciemne:  Tak jak w przypadku ciasta jasnego wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać do miski, wymieszać. Żółtka i całe jajka ubić

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto marchewkowe z bakaliami 197

szklanki cukru 180g margaryny lub masła 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 płaskie łyżeczki sody 2 łyżeczki cukru waniliowego 500g marchewki bardzo drobno startej 2 ½ szklanki mąki Ok. 130g orzechów włoskich Ok. 100g rodzynek Skórka otarta z pomarańczy lub kandyzowana Lukier: ¾ szklanki cukru pudru 2 – 3 łyżki wody lub mleka Polewa na kreseczki (można zrobić, ale nie trzeba(...)łyżka masła 1 łyżka wody lub mleka Do dekoracji np.: Połówki orzechów włoskich ok. 26 szt. Tłuszcz rozpuszczamy i pozostawiamy na chwilę do przestygnięcia. Jajka ucieramy (mikserem lub drewnianą łyżką) z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy przestudzony tłuszcz i marchewkę. Dobrze mieszamy, po czym dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Na koniec dodajemy połamane

Smakowy Raj
Torcik kokosowo – malinowy 150

ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 3 łyżki kakao 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mus malinowy: 400g świeżych malin 2 galaretki malinowe 1/2   szklanki wody Masa kokosowa: 0,5l śmietany 36% 200g czekolady białej 500g białego sera z wiaderku 3 łyżeczki żelatyny 10 łyżek mleka kokosowego 1/2 szklanki wiórków kokosowych 125ml likieru kokosowego Poncz: 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej(...)cukier błyszczący różowy cukierki perełki różowe wiórki kokosowe listki czekoladowe Wykonanie: 1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka, olej, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Dokładnie wymieszać i przełożyć do okrągłej tortownicy o średnicy 26cm. Piec w piekarniku nagrzanym do 170stopni C około 25 minut. 2. Mus malinowy: Maliny przełożyć

Szalona Kuchnia Eweliny
Soczewica w sosie pomidorowo-kokosowym 226

ząbki czosnku 1 szklanka czerwonej soczewicy 1 duża cebula 1 i ½ szklanki passaty (przecieru pomidorowego) (375 ml) ½ szklanki mleka kokosowego (125 ml) po 1 łyżeczce: sproszkowanego imbiru, curry, mielonego kminu rzymskiego (kuminu), mielonej kolendry, kurkumy po ½ łyżeczki: chili w proszku, garam masali (opcjonalnie) cukier sól morska świeżo mielony pieprz świeża natka pietruszki lub kolendry do posypania listonic_type='fooddrink';listonic(...)gotującego się bulionu. Gotujemy do miękkości – około 15 minut (to zależy od ziaren) – soczewica powinna wchłonąć niemal cały płyn. Gdy soczewica będzie miękka wlewamy passatę i mleko kokosowe. Solimy (dość porządnie) i pieprzymy do smaku. Dodajemy szczyptę cukru. Dodajemy wszystkie pozostałe przyprawy. Gotujemy przez ok. 5 minut, aż wszystkie smaki się przegryzą. Podajemy posypane natką pietruszki lub kolendry

Poezja smaku
Patison smażony w cieście 154

krążki nadziewane mięsem ** Kotlety rybne siekane   Składniki: 1 patison (ok. 0,8-1 kg) 2 jajka 1 szkl. wody lub mleka (ok. 200 ml) 1 szkl. mąki pszennej (ok. 150 g) przyprawy: sól, pieprz ziołowy, papryka w proszku olej do smażenia   Obranego patisona pokrój na cienkie plastry (grubość ok. 1 cm) . Jeśli nasiona w środku są twarde, wykrój

Kulinarny S.O.S.
PANCAKES PROTEINOWE 122

SKŁADNIKI: (2 porcje - 8 szt.) - jaja - 2 szt. - mleko 1,5% - (70 g) - odżywka białkowa - (50 g) - mąka pszenna - (40 g) - masło orzechowe - (20 g) - proszek do pieczenie - 1/2 łyżeczki WYKONANIE: Wszystkie składniki zblendować. Masę podzielić na równe części. (2 porcje) Smażyć naleśniki z obu stron, pod przykryciem. Wychodzi po 4 szt. na porcję. WARTOŚCI ODŻYWCZE: 1 porcja

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Piernik delicjusz 150

soli 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 łyżki przyprawy do piernika 1 budyń czekoladowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Budyń: 2 budynie waniliowe bez cukru 30 g masła 5 łyżek cukru 3 szkl mleka Masa orzechowa: 250 ml mleka 3/4 szkl cukru 200 g zmielonych orzechów włoskich 300 g miękkiego masła mały słoik powideł śliwkowych

Smakołyki Asi
Panna cotta z musem owocowym 78

nieco uprościłam i nadałam deserowi więcej wdzięku umieszczając go w kieliszkach :) Składniki (na 3 duże kieliszki) : 3 łyżeczki żelatyny w proszku 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 250 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 250 ml pełnego mleka 80 g cukru owoce świeże lub mrożone Wykonanie : Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody i odstawić na 5 minut. Do rondelka

cucinare
Ciasto czekoladowe 90

posypać tartymi orzechami lub innymi bakaliami. POLECAM ciasto czekoladowe! SKŁADNIKI: 350 g mąki pszennej 3 łyżki dobrego gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 200 g cukru trzcinowego 2 jaja roztrzepane widelcem 1 szklanka mleka kilka kropel aromatu pomarańczowego 250 g dżemu malinowego lub powideł 90 g oleju rzepakowego szczypta soli Szklanka u mnie ma pojemność

Zasmakuj Kuchni
Fit muffinki z borówkami i kruszonką 133

miękkie. Idealnie sprawdzą się na szybką przekąskę lub śniadanie.  Składniki (12 muffinek): 1 duży dojrzały banan 1 jajko 1/2 szklanki mleka roślinnego 1 szklanka mąki pełnoziarnistej 1/2 szklanki mąki owsianej 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 i 1/2 szklanki borówek Kruszonka: 3 łyżki płatków owsianych 2 garście posiekanych orzechów włoskich 1 łyżka płynnego miodu

Healthy food explorer
Twarogowa baba nadziana truskawkami 143

pomysł nie tyle na deser, co na zdrową przekąskę. 250 g twarogu 140 g mąki 30 g płatków grczanych 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 jajko 2 łyżki oleju rzepakowego 200 g (niepełna szklanka) mleka 60 g erytrolu lub innego słodziwa 150-200 g truskawek Łączymy ze sobą suche składniki. Miksujemy twaróg, jajko i mleko. Masę

Kucharzyca
Świąteczne muffiny z kajmakiem 104

pomysł na ozdobienie świątecznego stołu - bo wypieki są jego ozdobą. Potrzebujemy: 340 g mąki pszennej 160 g cukru  1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1/3 łyżeczki soli 1 jajko 80 g roztopionego masła 160 g mleka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 12 łyżeczek kajmaku Do dekoracji: cukier puder białe czekolady ozdoby cukrowe Muffiny muszą być robione szybko

MamaOskarka
kardamonowe muffiny z masłem orzechowym 131

wszystkie muffiny tak i te przygotowuje się bardzo szybko i prosto. składniki: suche: 250 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka kardamonu mielonego mokre: 2 jajka 120 g cukru 1/2 szkl oleju 3/4 szkl mleka 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii ponadto: masło orzechowe dżem z czarnej porzeczki nutella Jajka roztrzepać z dodatkiem cukru, dodać pozostałe "mokre" składniki

6niebo
BROKUŁ W CIEŚCIE 544

SKŁADNIKI : 1 spory brokuł 250 g mąki pszennej 200 ml mleka  2 jajka sok z 1/2 cytryny sól, pieprz, słodka papryka do smaku 1/2 łyżeczki kurkumy szczypta proszku do pieczenia  olej do smażenia

Kulinarne Fantazje Marioli
Muffinki z truskawkami 109

wierzchu babeczek. Składniki: • kilkanaście truskawek Suche składniki • 2 szklanki mąki • 1/2 szklanki cukru • 1 cukier waniliowy • 2 lekko czubate łyżeczki proszku do pieczenia • 1/2 łyżeczki soli • otarta skórka z 1 cytryny Mokre składniki • 2 jajka • 1 szklanka mleka • 100 g stopionego masła Wykonanie: • Wymieszać osobno składniki mokre i składniki suche, po czym połączyć je razem

To co kocham
Bezglutenowe ciasto kakaowe z orzechami 233

domyślił ponieważ w smaku jest naprawdę bardzo dobre. Składniki: - 100g mąki ryżowej - 80g mąki gryczanej - 60g skrobi kukurydzianej - 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia - 85g kakao gorzkiego - 110g ksylitolu lub cukru brązowego - 100g oleju - 2 jajka - 250 g mleka Polewa: - gorzka czekolada - 100g orzechów włoskich Sposób przygotowania: Wszystkie składniki przekładamy do miski i miksujemy do momentu uzyskania gładkiej i jednolitej

Pan i Pani Smith w kuchni
Czekoladowo-brzoskwiniowe ciasto z pianką 330

Zwłaszcza dzięki lekkiej brzoskwiniowej piance, którą polałam moją ulubioną polewą czekoladową :) ciasto czekoladowo-kawowe: 1/3 szklanki cukru 2 jajka 1/4 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju 1/4 szklanki mocnego espresso 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody GALARETKA BRZOSKWINIOWA: 500g brzoskwiń 1/2 szklanki wody 1 galaretka brzoskwiniowa 1/2 szklanki cukru PIANKA BRZOSKWINIOWA

https:KKuchniaMniam
Kakaowy sernik z czereśniami 225

masła 1 szklanka cukru 2 jajka 2 żółtka 3 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany  Masa serowa: 2 białka 100 g cukru 2 jajka 200 g mleka 1 budyń waniliowy 500 g twarogu 75 g oleju czereśnie - około 50 dag Czereśnie obrać, umyć i wydrylować. Z podanych składników zagnieść

My simple kitchen
Bezglutenowe ciasto kokosowo-cytrynowe :) 138

ciasto. Przez niektórych okrzyknięte sernikiem :D  Składniki: 190 g mąki kokosowej (Incola) 60 g mąki amarantusowej (Incola) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko  1 mocno dojrzały banan 100 g erytrolu (lub inne słodzidło) 300 ml mleka 300 ml wody gazowanej  sok wyciśnięty z jednej cytryny  1 łyżka startej skórki z cytryny  Przygotowanie: Wszystkie składniki

Zdrowie na języku :P
Tęczowy śmietanowiec 198

pieczenia 1/3 szkl mąki pszennej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej Białka ubijamy na sztywno, dodajemy partiami cukier, następnie ocet, żółtka, mąki i proszek do pieczenia. Całość pieczemy ok 30 minut w 180 st. C Pianka śmietanowa: 1 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 1 opakowanie żelatyny 1/2 litra śmietany 18% 2 galaretki w dowolnych kolorach  Galaretki przygotowujemy zgodnie z instrukcją

Cynamonowe szczęście
Pomarańczowe babeczki 137

koszyczka. Składniki: - 75 g masła - 250 g mąki pszennej - 25 g mielonych migdałów - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 75 g cukru - skórka z 1 pomarańczy - 100 ml świeżego soku pomarańczowego - 100 ml mleka - 1 jajko Przygotowanie: Masło rozpuszczamy. W jednym naczyniu łączymy wszystkie suche składniki a w drugim wszystkie mokre. Płynne składniki dodajemy

Zainspirowana w kuchni
Pijana Śliwka pyszne czekoladowe ciasto 128

proszkiem do pieczenia i wsypujemy budyń. Gdy masa będzie ubita dodajemy pojedynczo żółtka i delikatnie wsypujemy mąkę wymieszaną z budyniami i proszkiem. Wszystko wylewamy na blaszkę i pieczemy ok 15-18 min w 170* MASA Czekoladowa: 2 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 1 łyżka kakao 3 żółtka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru 1 cukier

Moje Słodkie Piekiełko
Czekoladowe muffinki z kremem pomarańczowym na Walentynki 230

smaczne, że na pewno zagoszczą na moim stole nie jeden raz :) MUFFINKI: 1 szklanka mąki pszennej 1/3 szklanki kakao 1 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 3/4 szklanki cukru 3 jajka 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1/2 szklanki mleka KREM POMARAŃCZOWY: 1/2 szklanki soku z pomarańczy skórka otarta z 1 pomarańczy 1/3 szklanki cukru 2 żółtka 75g masła 1 łyżka

https:KKuchniaMniam
Muffiny z czekoladą 136

zasadzie oprócz kilku czynności on sam jest w stanie je zrobić. Składniki: 2  szklanki mąki ½ łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 szklanka cukru pudru 2 łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki kardamonu 1 szklanka mleka ⅓ szklanki oleju 1 jajko posiekana czekolada np. gorzka Wykonanie: Suche składniki włożyć do miski i wymieszać. W mniejszej misce wymieszać mleko

Mama Gotuje
Chlebek bananowy :) 119

bananów (2 średnie szt.) 1 jajko  100 g mix'u daktyli , moreli , rodzynek  (RAWFOODS) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki cynamonu 0,5 łyżeczki kakao 15 g oleju kokosowego 150 ml mleka  Przygotowanie: Banana rozgnieć widelcem na "paćkę". Suszone owoce drobno pokrój. Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj. Piekarnik nagrzej

Zdrowie na języku :P
Muffinki waniliowo-pomarańczowe 132

własnie ten składnik wybrałam na mój dodatek-spróbujcie sami  Składniki: 1 i 3/4 szkl mąki (275g) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szkl cukru pudru (95 g) 1 opakowanie cukru waniliowego szczypta soli 125 ml mleka 85 ml oleju 1 jajko sok i starta skórka z jednej pomarańczy 2 krople olejku waniliowego lub ekstraktu waniliowego(jak nie macie

Swojskie jedzonko
Biszkopt z pianką owocową i truskawkami 183

Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 2 kopiaste łyżki mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej Pianka: 1 opakowanie śnieżki 200 ml zimnego mleka 1 dowolna galaretka owocowa 1 galaretka truskawkowa truskawki bądź inne owoce Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno dodając stopniowo i po kolei pozostałe składniki (mąki można przesiać). Tortownice

W Moim Magicznym Domu
Kilimandżaro 224

grubych oczkach. Na dno rondelka wyłożyć masło, dodać jabłka i je podsmażyć. Gdy jabłka będą gotowe dodać do nich galaretki (proszek) i dokładnie wymieszać. Odstawić (należy uważać bo masa szybko zastyga) do przestudzenia. Masa budyniowa: 1/2 l mleka 1/2 szklanki cukru  2 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej  2 łyżki mąki pszennej  kostka masła Wykonanie: Odlać

Krakowskie smaki Ani
Muffinki – nowej manii ciąg dalszy 143

Muffiny z niespodzianką ok 12 sztuk ok 30 minut Składniki: Suche 2 i 1/3 szklanki mąki szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody  płaska łyżeczka kakao pół szklanki cukru (można więcej) mokre 170 ml mleka ( niepełna szklanka) 2 jajka 1/3 szklanki oleju dodatkowo pół szklanki budyniu (u mnie Słodka Chwila) 2 łyżki wiśni smażonych - takich

sierotka maRysia w kuchni
Poczęstuj się muffinką :-) (znowu) 143

sztuk 30 minut Składniki: Suche 1 i 1/2 szklanki mąki pól szklanki płatków owsianych szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody  płaska łyżeczka kakao pół szklanki cukru (można więcej) mokre 170 ml mleka ( niepełna szklanka) 2 jajka 1/3 szklanki oleju Dodatkowo 2 jabłka dość grubo pokrojone (gruba kostka) garść rodzynek łyżeczka cynamonu Do dzieła

sierotka maRysia w kuchni
Panna cotta z musem owocowym 97

nieco uprościłam i nadałam deserowi więcej wdzięku umieszczając go w kieliszkach :) Składniki (na 3 duże kieliszki) : 3 łyżeczki żelatyny w proszku 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 250 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 250 ml pełnego mleka 80 g cukru owoce świeże lub mrożone Wykonanie : Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody i odstawić na 5 minut. Do rondelka

cucinare
Gryczane muffinki z suszonymi porzeczkami 125

zostawiam Wam pole do kreacji:) 180 gr maki pszennej pół szklanki mąki gryczanej pół szklanki cukru trzcinowego 1.2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka kardamonu 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 jajko 180 ml mleka 80 - 100 ml oleju rzepakowego  garść suszonych czerwonych porzeczek ( kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością)  Do misy wsyp suche

AZgotuj!
Domowe kakao z piankami 136

kakao i wskoczcie pod kocyk z książką.  Dla kogo: dla szukających przepisu na domowe kakao dla mających dość sztucznych kakaowych proszków dla mających ochotę schować się pod koc z książką i kubkiem kakaa Składniki: 50ml wody 200ml mleka 2 łyżeczki cukru 2,5-3 łyżeczek kakao pianki marshmallows (najlepiej mini) bita śmietana (do dekoracji) Wykonanie: Do rondelka wlewamy wodę

Mania Wypiekania
Pancakes (amerykańskie naleśniki), Rain man 162

pochodzi z książki Kuchnia filmowa Pauliny Wnuk. Składniki na ok. 10 sztuk: 300 g mąki pszennej 200 ml maślanki 100 ml mleka 1 jajko 4 łyżki oliwy lub masła, roztopionego i przestudzonego 3-4 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli Wymieszaj w jednej misce suche składniki, a w drugiej mokre. Następnie dokładnie wymieszaj składniki suche

Qlinarnie i Qlinarnie
Babka majonezowa 162

Delikatna, puszysta i bardzo prosta babka majonezowa. Ze szklanką mleka idealna. 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka olejku cytrynowego 5 łyżek majonezu Cukier puder do posypania Forma: 2,5 l silikonowa Mąki z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sito. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy

VioletoweKucharzenie
Murzynek Bambo ze słonecznikiem, imbirem, suszoną śliwką, dżemem wiśniowym i owocami goji (bez jajek, bez margaryny, bez miksera 215

Pyszne, aromatyczne, proste ciacho :) Skład: (ciasto) - 2 szklanki mąki tortowej - 1 szklanka mleka - 1/2 szklanki śmietany - 1/2 szklanki cukru - 1/2 szklanki cukru pudru - parę kropel aromatu waniliowego - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 łyżki ciemnego kakao - niecałe pół szklanki oleju - garść słonecznika - garść owoców goji - 3 suszone śliwki (pokrojone na mniejsze kawałki) - 2 łyżki dżemu wiśniowego - 2 łyżeczki sypkiego imbiru

upichcona
muffinki bananowo arachidowe 133

składniki: 2 banany 270 g mąki 100 g cukru 1 jajko 250 ml mleka 125 ml oleju 1 łyżeczka masła orzechowego 50 g orzechów ziemnych 1/2 łyżeczki sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Banany rozgniatamy widelcem na tzw. papkę. Mąkę mieszamy z cukrem, sodę oraz proszkiem do pieczenia. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy, aż się ze sobą połączą. Przekładamy

Domowy Smak Jedzenia
Kakaowe babeczki 175

Przełożyłam je kremem, dekorując owocami. Mam nadzieje, że Wam się spodobają. Składniki: 200 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 140 g cukru 2 łyżki kakao szczypta soli 60 g jogurtu naturalnego 180 g mleka 7 łyżek oleju W jednej misce wymieszać wszystkie suche składniki, w drugiej mokre. Zawartość misek wymieszać ze sobą, tylko do połączenia

Plate of Joy
Krucha rolada orzechowa 167

pochodzi z gazetki "Ciasta Domowe. Wydanie Specjalne Mojej Kuchni" nr 29/1993. Składniki na ciasto: 300 g mąki pszennej; 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia; 150 g cukru pudru; 1 cukier waniliowy (16g); 1 jajo; szczypta soli; 2 łyżki mleka (u mnie 4 łyżki); 125 g masła lub margaryny; Składniki na farsz i lukier: 200 g mielonych orzechów laskowych (u mnie

In my kitchen
Kubanka 222

ciasta  jest na biszkopcie. Składniki na blaszkę 30 na 35 cm ciasto: 2 szklanki mąki kostka margaryny szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 4 jajka 3 łyżki śmietany 18% Krem czekoladowy: 0,5 l mleka 2 budynie czekoladowe 1/2 kostki  masła  3 łyżki cukru Krem śmietanowy: 500 ml śmietany  3 łyżeczki żelatyny

ciastkarnia na kruchym spodzie
Biszkopt z truskawkami w bitej śmietanie 142

łyżeczki proszku do pieczenia WYKONANIE Białka ubić na pianę, dodać cukier, żółtka po jednym, a potem mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec w temp. około 170 stopni około 25 minut. SKŁADNIKI NA KREM: - 1/2 litra mleka - 3 łyżki cukru - cukier waniliowy - 1 kostka masła - 1 opakowanie budyniu śmietankowego WYKONANIE Połowę mleka zagotować z cukrem. Na gotujące się mleko dodać

Zofiana