znikły prawie zaraz po wyciągnięciu z piekarnika. Mniam! Muffinki z truskawkami i rabarbarem Składniki: 2 szklanki mąki, szklanka cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szklanka mleka, 1/2 szklanki oleju, 2 jajka, 10 dag truskawek, 1 łodyga rabarbaru, 2 łyżeczki cukru pudru, + kruszonka: 50 g masła, 50 g cukru, 100 g mąki. Wykonanie: Truskawki i rabarbar(...)obrać rabarbar i oczyścić truskawki ze szypułek. Rabarbar kroimy w małą kostkę, truskawki na pół i mieszamy z cukrem pudrem. Mąkę i proszek do pieczenia należy przesiać przez sitko do miski, dodać cukier. Do osobnego naczynia wlać mleko, olej oraz dodać jajka i zmiksować. Płynną masę dodajemy do suchych składników i miksujemy na gładką masę. Przygotowaną masę na muffinki
paapilotkaaprzystanek, to podwieczorek przy kawie i bananowych muffinach. 35 min 12 szt. składniki: 2 banany 1,5 szklanka mąki pszennej 1 płaska łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju 1/3 szklanki cukru (kwestia tolerancji na słodkie) 2 jajka wykonanie: W jednej misce łączymy składniki suche (mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i cukier
Ania i Marcin gotująCiasto: 3 jajka 15 dkg mąki 15 dkg cukru 15 dkg roztopionej margaryny 3 dkg kakao 1 i ½ łyżki proszku do pieczenia 3 – 5 łyżek mleka Lukier: ¾ szklanki cukru pudru 2 łyżki gorącej wody 2 łyżki soku z cytryny lub 2 łyżki czystej wódki ( może być rum) Wszystkie składniki należy ucierać do otrzymania jednolitej masy. Jajka ucieramy z cukrem(...)puszystą masę. Ciągle ucierając dodajemy kakao, proszek do pieczenia oraz partiami mąkę i mleko. Na końcu wlewamy cienkim strumieniem schłodzoną margarynę. Ciasto wylewamy na dużą formę wyłożoną pergaminem i pieczemy w temperaturze 180 stopni C około 25 minut. Gdy ciasto odchodzi od brzegów formy – jest upieczone. Po lekkim przestudzeniu, okrawamy brzegi ciasta nożem, wykładamy je z formy i ściągamy pergamin
kuchcikowniawersje grudniową, np. z ciasteczkami?;) hihi;)) Ciasto na małą, kwadratową blaszkę Składniki: Ciasto: 125 g masła 150 g cukru 300 g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1 żółtko 4 łyżki mleka Nadzienie: 1 kg jabłek 3 łyżki cukru 2 łyżki bułki tartej 1/2 - 1 łyżeczka cynamonu bakalie(...)opcjonalnie) Beza: 3 białka 1/2 szklanki cukru Ciasto: Masło ucieramy z cukrem na miękki puch. Dodajemy jedno jajko i żółtko i nadal ucieramy. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wlewamy mleko. Ciasto stanie się bardzo gęste i na tym etapie odstawiamy mikser i ugniatamy ciasto ręcznie. Przekładamy je do blaszki i równomiernie rozprowadzamy. Jabłka: Owoce obieramy, wydrążamy gniazda
My simple kitchenbudynie waniliowe 6 łyżek cukru 600 ml mleka 200 g masła 500 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy 70 g czekolady deserowej Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotować budyń i go wystudzić. Masło zmiksować aż będzie puszyste. Partiami dodawać zimny budyń i ucierać aż powstanie gładki krem. Śmietanę kremówkę ubić wraz z cukrem pudrem
My simple kitchenmąka pszenna 2 szkl mleko 2 szkl proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki cukier puder 2 łyżki olej rzepakowy 1/3 szkl jajka 2 szt sól śmietana spray dżem wiśniowy Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno. Żółtka połączyć z pozostałymi składnikami i zmiksować
ciasta i desery czyli na słodkolubiących kaszę gryczaną. Bardzo smakowite i proste do wykonania. W sam raz na śniadanie czy przekąskę. Składniki: * 1 szklanka mąki gryczanej * 1 jajko * 1/2 szklanki mleka * płaska łyżeczka proszku do pieczenia * 1 banan * 2 łyżki cukru * szczypta soli * dodatkowo jogurt naturalny do polania * olej do smażenia Banana rozgniotłam widelcem i dodałam pozostałe składniki. Wymieszałam na gładką masę
Pieprzyć z FantazjąJest to oryginalny, przedwojenny przepis na to ciasto. Nie zawiera ono mleka, tłuszczu ani proszku do pieczenia, a wyrasta i naprawdę smakuje. Wielbiciele bakalii znajdą w nim, ich sporą ilość. Takie ciasto można spokojnie wypróbować przed świętami i sprawdzić czy nam smakuje ponieważ ze znanymi nam keksami nie ma nic wspólnego i są to dwa odrębne i bardzo różne smaki
Gotowanie...to proste !szarlotkę . Składniki (forma o średnicy 26 cm): 1 szklanka płatków owsianych zwykłych lub górskich 1/3 szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 1/4 szklanki oleju 1/4 mleczka kokosowego lub zwykłego mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej kilka kropli naturalnego aromatu waniliowego szczypta soli Dodatkowo: 2-3 jabłka najlepiej szara reneta lub inne nadające się do pieczenia 1 łyżeczka
Fitsweet.mejego istotnym składnikiem jest brzoskwinia. Całość smakuje bardzo dobrze, a dzięki obecności owocu placek nie jest suchy. Składniki: 60 g mąki ryżowej 1 jajko 50 ml mleka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka ksylitolu 1/2 brzoskwini Przygotowanie: Wszystkie składniki, oprócz brzoskwini dokładnie ze sobą wymieszaj. Rozgrzej lekko natłuszczoną patelnię i wlej masę. Smaż na średnim ogniu przez
Zdrowie na języku :Pmożemy je przygotować dosłownie w pół godziny. Zapraszam:) Składniki: Ciasto: 2 jajka 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy pół szklanki mąki krupczatki półtorej szklanki mąki tortowej 1 szklanka mleka pół łyżeczki proszku do pieczenia 6 kostek mlecznej czekolady Dodatkowo: 1 szklanka świeżych malin olej do smażenia Wykonanie: 1. Wszystkie składniki oprócz czekolady dajemy do miski i miksujemy na gładkie
IzabelawkuchniDziś przygotowałam dla swojej rodzinki pyszne ciasteczka, niezwykle kruche, z warstwą kremu orzechowo- kakaowego. Idealne z kubkiem ciepłego mleka, lub do moczenia w kawce czy herbacie. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, wystarczyła chwila i moje ciasteczka już gotowe, wędrowały do piekarnika. Dzień dziś niestety chłodny i ponury, więc zaprosiłam córkę do wspólnej zabawy przy wykrawaniu u lepieniu ciastek(...)jest ekologiczny, bezglutenowy, wegański, bez zbędnych ulepszaczy. Źródło błonnika pokarmowego, magnezu i potasu, W jego składzie znajdziecie takie składniki jak: - cukier kokosowy - mleko kokosowe w proszku - pasta z orzechów kokosowych 12% - olej słonecznikowy - błonnik z akacji - olej kokosowy - proszek
Zrób to smacznieWytrawne gofry? Czemu nie! Są przepyszne! Składniki: CIASTO: 2 jajka 1 i 1/2szk mąki pszennej 1 i 1/2 szk mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru 2 łyżkioleju roślinnego szczypta soli, pieprzu, oregano DODATKOWO: 2 jajka 1 łyżka masła przyprawy garść świeżej rukoli Przygotowanie: 1.Białka ubijamy na sztywną pianę. 2. Dodajemy cukier, żółtka i ubijamy jeszcze
FITBUuKMuffiny wypełnione groszkiem, fetą i żółtym serem. Z powodzeniem zastąpią bułkę do śniadania. Mąkę zmiksować z jajkami, olejem, mlekiem, solą i proszkiem do pieczenia. Fetę pokroić na mniejsze kawałki. Ser utrzeć
Bulliodyni (po obraniu) 5 ziemniaków 1 cebula 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki mielonej kurkumy 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki 2 łyżeczki przyprawy curry 1 łyżeczka imbiru w proszku 1 puszka mleka kokosowego Dynię obrać ze skórki, usunąć pestki, miąższ pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać i też pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. W dużym garnku
kulinarnyswiatdomizazwyczaj rozprowadza się w pół litrze mleka. Ja trochę zmniejszyłam tą ilość by był bardziej gęsty. Połowę mleka wlewamy do garnka i podgrzewamy, kiedy będzie gorące dodajemy pozostałe mleko wymieszane z proszkiem budyniowym. Energicznie mieszamy aż budyń zgęstnieje. Dodajemy 2 łyżki cukru i łyżkę masła i jeszcze raz mieszamy. Ciasto na tartę. Mąkę mieszamy z masłem, łyżką cukru
wysmienitybloga Nastoletnie Wypiekanie. Składniki: spód ok. 200 g herbatników Śnieżny puch: 500 g twarogu sernikowego, zmielonego 3 łyżki cukru pudru 2 śnieżki (bita śmietana w proszku) 1 szklanka mleka 2 galaretki 500 ml wrzącej wody kokosowa posypka 6 łyżek wiórek kokosowych 1 duża łyżka masła 1 łyżka cukru Przygotowanie: Spód: Blaszkę o wymiarach wyłożyć folią spożywczą
Życie zaczyna się w kuchnikonsystencje, więc spokojnie można go przelać do butelki dla dziecka. Prosty skład, jeszcze bardziej prostszy sposób przygotowania, a efekt końcowy zadowalający 😻 Składniki: 200 ml wody 2 miarki mleka migdałowego w proszki (Justorganic) 2 łyżki puree z jabłek i jagód (Justorganic) Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksuj/wymieszaj ze sobą
Zdrowie na języku :Podpowiedzieć na pytanie konkursowe. Muffinki herbaciane z gruszką Składniki: 200 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 150 g cukru 100 ml oleju rzepakowego 3 jajka 50 ml mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżeczki drobno zmielonej herbaty TET Lord Grey 1 duża gruszka Wykonanie: Suche składniki mieszamy w jednym naczyniu
Pora coś zjeśćprzypraw typu goździki, cynamon, kardamon odpowiada. U nas, jak zwykle do tego typu wyrobów serwujemy mleko. Drukuj Puszyste placuszki z dyni window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 250 g puree z dynii 2 jajka 1 3/4 szkl. mąki pszennej 1 szkl. mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki rozpuszczonego masła 2 łyżki brązowego cukru po 1/4 łyżeczki kardamonu, cynamonu, gałki
Mieszam w Garnkuzachęcam do zrobienia. Z tym ciastem doskonale komponowało się wino Monte Santi. Składniki: ok 200 g herbatników kakaowych 500 g sera z wiaderka 2 śnieżki w proszku 1 szkl mleka 5 łyżek cukru pudru 2 galaretki cytrynowe 500 ml wrzątku Posypka kokosowa: 6 łyżek wiórków kokosowych 1 duża łyżka masła 1 łyżka cukru Przygotowanie: Dno blaszki o wymiarach
Ala piecze i gotujesię wyszło pyszne, delikatne i puszyste. Polecam. Spód: ok. 200 g herbatników Śnieżny puch: 500 g zmielonego twarogu sernikowego 3 łyżki cukru pudru 2 śnieżki - bita śmietana w proszku 1 szklanka mleka 2 galaretki pomarańczowe 500 ml wrzącej wody Kokosowa posypka: 1 łyżka masła 1 łyżka cukru 6 łyżek wiórek kokosowych Blaszkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć folią aluminiową
Ewusiowe Smakikilka minut. Ciepłą masę sezamową rozłożyć na dwóch blatach ciasta. Wszystkie trzy części ciasta upiec w 200*C przez około 10 minut aż się zarumienią. Wystudzić. Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotować budyń i całkowicie wystudzić. Miękkie masło rozetrzeć a następnie ucierając dodawać po trochę budyniu. Gotową masę podzielić na połowę. W blaszce wyścielonej papierem lub folią
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasmak pozostał :) Potrzebne nam: - upieczony z tego przepisu biszkopt (jeśli macie jakiś sprawdzony przepis, użyjcie swojego, dla mnie ten jest rewelacyjny) *krem: - gotowy krem cytrynowy w proszku - 200 ml mleka - 2 łyżki miękkiego masła *masa śmietanowa: - 200 ml śmietany 30% - 2 łyżeczki żelatyny - 50 ml gorącej wody - 2-3 łyżeczki cukru pudru - krem maślany - 80 g masła - pół szklanki
W poszukiwaniu inspiracjimierzona po dnie ma 27,5x8,5cm, a mierzona u góry 30x10cm. Składniki : Spód: 3 łyżki otrębów pszennych 1 żółtko (jajko rozmiar L) łyżka brązowego cukru 2 łyżki mleka pół łyżeczki proszku do pieczenia Sernik: 300g chudego sera białego 90 g maślanki naturalnej 2 jajka + białko 18g niesłodkiego kakao cukier brązowy, miód lub inne dowolne słodzidło wiórki kokosowe
Czerwona Porzeczkaoszukujmy się, jest dość drogi), to można go zastąpić miodem, musem owocowym, jogurtem... W każdej opcji takie placuszki smakują wyśmienicie. Składniki: 2 czubate szklanki mąki 2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/4 szklanki oleju 3 jajka 3 łyżki cukru + olej do smażenia + syrop klonowy do polania Przygotowanie: Wszystkie składniki umieścić w misce, miksować, aż składniki
Cakes By Kejtbardzo, bardzo smaczne! Szczerze polecam! SKŁADNIKI: NA CIASTO KRUCHE: - 400 g mąki krupczatki - 110 g mąki owsianej - 180 g cukru pudru - 3 żółtka - łyżka lub dwie zimnego mleka - płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 250 g zimnego masła - łyżeczka soku z cytryny Całość zagnieć na gładkie ciasto, owiń folią i wstaw do lodówki na min. 30 min. Nadzienie
SMYKWKUCHNIdzielę się z Wami przepisem. Składniki: 1 1/4 szkl. (150 g0 mąki pszennej 1 1/4 szkl. (150 g) mąki pełnoziarnistej 25 g drożdży (użyłam w proszku) 125 ml mleka 2 jajka 70 g masła 2 łyżki cukru 2 łodygi rabarbaru garść rodzynek 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią odrobina cynamonu Letnie mleko mieszamy
Cynamonowe szczęściezdobyła serca wszystkich domowników. Babka gryczana z cytrynową nutą składniki: 2 jajka 125 g miękkiego masła 100 g brązowego cukru 120 ml mleka 120 g mąki gryczanej 80 g mąki pszennej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia skórka z 2 cytryn cukier puder(...)cytryny wykonanie: Masło ucieramy z cukrem do chwili aż podwoi swoją objętość. Dodajemy jajka oraz skórkę z cytryny, chwilę ucieramy. Dodajemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Ciasto ucieramy do chwili aż uzyska gładką konsystencję. Gotowe ciasto przekładamy do foremki na babkę wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Pieczemy przez 45 minut w temperaturze
Przysmaki Karolkipić kawy w weekend, ale ta muffina, aż się sama o nią prosiła :D Przepis: ok.100g ugotowanej pietruszki 55-60g mąki pełnoziarnistej jajko 2-3 łyżki mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta sody oczyszczonej cynamon coś do posłodzenia masło migdałowe+daktyle+kapka wody Pietruszkę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać przesianą mąkę, jajko i resztę składników. Zmiksować
More food, love and dreamsporównania do kupnego.Ciasto jest bardzo smaczne więc po świętach ozdoba do konsumpcji. Ciasto: 15 dag masła bądź margaryny 20 dag cukru 35 dag maki 4 jajka 8 łyżek mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Margarynę bądź masło utrzeć z cukrem,dodając po jednym żółtku,następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko.Ubić pianę z białek,wymieszać delikatnie
Niespełnione zdolności kulinarneskładniki: 130 g mąki orkiszowej lub pszennej 190 g cukru 100 g masła, miękkiego 3 jajka 125 ml mleka 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo: tłuszcz do formy kasza manna cukier puder do oprószenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy stopniowo jajka a następnie mąkę wymieszaną z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Na końcu
Domowy Smak Jedzeniajeśli macie ochotę na inne smaczne naleśniki na wytrawnie i na słodko to zapraszam tutaj Ciasto naleśnikowe 2 szklanki mąki 2 jajka 3 łyżki oleju 1/2 szklanki mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka wody gazowanej Wszystkie składniki wymieszać trzepaczką lub mikserem. Odstawić na 30 minut ciasto, aby odpoczęło. Patelnię posmarować olejem i smażyć naleśniki na rumiano
O kuchni z uczuciemnaleśniki z pieczarkami i serem . Polecam Wam również moje ulubione zapiekane z serem tutaj Składniki Ciasto naleśnikowe 2 szklanki mąki 2 jajka 3 łyżki oleju 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka wody gazowanej Wszystkie składniki wymieszać trzepaczką lub mikserem. Odstawić na 30 minut ciasto, aby odpoczęło. Patelnię posmarować olejem i smażyć naleśniki po 1 minucie
O kuchni z uczuciemjuż przeróżne. Poniższy przepis jest wart wypróbowania gofry są smaczne jednak po dłuższym leżeniu tracą swoją świeżość. Przepis pochodzi z "mojewypieki" Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 - 2 łyżki drobnego cukru do wypieków 1/3 szklanki oleju słonecznikowego 2 jajka (żółtka oddzielone od białek) Rozgrzać gofrownicę. Wszystkie składniki oprócz białek zmiksować
Kubki smakublaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 - 30 minut w temperaturze 200 stopni C. Po upieczeniu, gdy parę minut odparują jeszcze ciepłe delikatnie zdjąć z foremek. Krem - z mleka, budyniu w proszku zagotować budyń. Wystudzić. Następnie margarynę z masłem utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i cukier waniliowy, ubijać na puszystą masę do momentu rozpuszczenia cukru. Następnie cały czas ucierając
Ciastka - domowe słodkościżółtka (36g) -100g startej i odsączonej marchewki - 30g mąki orzechowej - 20g mąki ryżowej - 10g kakao + słodzik np. stewia w kapsułkach (u mnie jakieś 8tabletek rozkruszonych do proszku) +250g mleka kokosowego (o stałej konsystencji - taki po kilkunastu godzinach spędzonych w lodówce) + słodzik jeśli macie potrzebę WYKONANIE: 1. Białka ubijamy z sodą oczyszczoną. 2. Do białek dodajemy żółtka, mąki, marchewkę
fitolarun.blogspot.comspód tortownicy o średnicy 23 cm, wyrównać i odstawić do całkowitego wystudzenia. Przygotować masę cytrynową. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej, przegotowanej wody. Do garnka włożyć masło, dodać mleko, budyń w proszku, cukier puder i sok z cytryny - zagotować stale mieszając ( składniki mają się dokładnie ze sobą połączyć, nie może być grudek). Masę lekko przestudzić i zmiksować razem z serkiem
Nie tylko w kuchniniedzielne tych trochę mniej smacznych bo ze starej, tosterowej gofrownicy. Lekkie i chrupiące. Podpatrzone w Moich wypiekach . Gofry, lekkie i chrupiace 2 szkl. mąki pszennej 2 szkl. mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 - 2 łyżki drobnego cukru do wypieków 1/3 szkl. oleju słonecznikowego 2 jajka (żółtka oddzielone od białek) Rozgrzewamy gofrownicę. Wszystkie składniki oprócz białek miksujemy
Dzieje kuchennej Wiewiórywykorzystaniem truskawek. Jeszcze trochę i sezon na te pyszne owoce się skończy. Upały przed nami, więc na dzisiaj przygotowałam lekki, chłodny posiłek z wykorzystaniem truskawek. Składniki: Naleśniki: ( mleko, jajka, mąka, proszek do pieczenia, szczypta soli ) Nadzienie: Twaróg Śmietana gęsta ukwaszona Cukier Sos: Truskawki Śmietana gęsta ukwaszona Cukier Wykonanie: Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy cukier i śmietanę. Całość mieszamy ( nie podaję ilości
Smaki Ewyręką. Jest mięciutkie i wilgotne. szklanka mąki 3 duże jaja 1 łyżka kakao 3/4 szklani cukru pudru 1 łyżeczka sody pół łyżeczki cynamonu w proszku pół szklanki mleka 1 duże jabłko lub 2 małe kuwertura z gorzkiej czekolady (kupiłam w Lidlu) Z białek ubij pianę. Żółtka ubij z cukrem, dodaj cynamon
AZgotuj!szklanki wiórków kokosowych 1/3 szklanki mąki ryżowej (u mnie wyszło trochę więcej, około 1/2 szklanki) 1/3 szklanki mleka roślinnego lub zwykłego mleka 3 łyżki oleju kokosowego 1/3 szklanki ksylitolu fińskiego pół łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia(...)Płatki z teffu, słonecznik i wiórki kokosowe wsypujemy do blendera i miksujemy przez chwilę. Można też zmielić je w młynku do kawy. Dosypujemy ksylitol, mąkę ryżową i proszek do pieczenia, dolewamy mleko roślinne, olej kokosowy i wyrabiamy ciasto. Z ciasta lepimy małe kuleczki, spłaszczamy i układamy na papierze do pieczenia, zostawiając między ciasteczkami miejsce, gdyż podczas pieczenia urosną. Pieczemy
FitKotMoim zdaniem jest lepsza niż kaloryczny oryginał. Zapraszam wszystkich czekomaniaków :) Spód i wierzch: 3 łyżki mąki orkiszowej lub innej 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki mleka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao ewentualnie 1 łyżeczka miodu Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce
Chocolate Muffin Blogmuffiny. Efekt pozytywnie mnie zaskoczył :-). Krówkożercy (i nie tylko) zakochają się od pierwszego kęsa! Składniki na około 16 muffinek z krówkami: 300g mąki pszennej 100g brązowego cukru 125ml mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 50g masła (roztopione oraz przestudzone) 100ml jogurtu naturalnego 16 krówek 1. Mieszamy w jednej misce suche składniki, a w drugiej mokre. 2. Łączymy
Perfect home lifekremowy jogurt i fistaszki :) Składniki : 3 łyżki mąki owsianej (lub płatków zmielonych na mąkę) po 2 łyżki jagód i malin 1 jajko 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki mleka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo : jogurt naturalny, fistaszki, jagody Płatki i otręby zmielić np. w młynku do kawy. Wymieszać z resztą składników. Delikatnie wmieszać owoce. Na patelnię nakładamy
Chocolate Muffin Blogżytnią, a do twarożku nie dodałam ani grama cukru. Takie śniadanko to sama przyjemność :) Pancakes: 3 łyżki mąki żytniej 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki mleka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao ewentualnie 1 łyżeczka miodu Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce
Chocolate Muffin Blogmomentu aż się rozpadną i będą miękkie, dosładzamy do smaku. ~60g płatków owsianych ~150g tofu naturalnego ~3 łyżki soku z cytryny ~cukier/stevia do smaku ~1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia ~mleko roślinne do odpowiedniej konsystencji Tofu i sok z cytryny blendujemy na gładką masę, dodajemy pozostałe składniki (jeśli masa jest za gęsta dodajemy odrobinę mleka roślinnego) i mieszamy. Do naczynia
breakfast of dreamscurry :) Składniki na 4 porcje: 1 czerwona papryka 1 cebula 2 marchewki 1/2 korzenia selera 1/2 bakłażana 4 pałki z kurczaka 2-3 łyżeczki gotowej mieszanki curry w proszku 1/2 puszki mleka kokosowego 1 szklanka czarnego ryżu 2-3 łyżki oleju 2-3 łyżki masła 3-4 łyżki sosu sojowego natka pietruszki lub świeża kolendra Ryż opłukać pod zimną
Jemy Pijemyherbaty kawa bananowa , kawa "malibu" , zielona herbata matcha , zielona herbata jaśminowa Przyprawy chili grys , nasi goreng , asafetyda , kumin mielony , harrisa Inne sproszkowany korzeń maca , młody jęczmień , mleko sojowe w proszku , ostropest mielony , erytrol , mąka z ciecierzycy , fasola mung , orzechy kemri
breakfast of dreamsusmażyć naleśniki. Ser połączyć z pozostałymi składnikami i dokładnie ze sobą wymieszać. Gdy masa będzie za sucha można dodać 2-3 łyżki śmietany. Słodzimy wedle własnego uznania. Z mleka, cukru i proszku budyniowego gotujemy budyń. Zdejmujemy z ognia i wrzucamy czekoladę. Mieszamy aż do rozpuszczenia. Gotowe naleśniki przekładamy farszem serowym i podajemy z gorącym sosem czekoladowym. Naleśniki dodaję
My simple kitchenmleka 6 herbatników Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wody. Gdy będzie już zimna rozlewamy do 4 kieliszków i wrzucamy winogrona. Odstawiamy całość do lodówki. W międzyczasie z mleka, cukru i proszku budyniowego gotujemy budyń. Gdy wystygnie, ale będzie jeszcze lekko ciepły rozkładamy go na galaretkę razem z pokruszonymi herbatnikami. Wstawiamy jeszcze raz do lodówki i... gotowe
My simple kitchenobjętości. W międzyczasie przygotowujemy kruszonkę. Wszystkie wymienione składniki łączymy i zagniatamy ze sobą. Odstawiamy do lodówki. Truskawki myjemy i obieramy z zielonych szypułek. Kroimy na mniejsze kawałki. Z mleka, cukru i proszku budyniowego gotujemy budyń. Gdy ciasto ładnie nam wyrośnie dzielimy je na 12 części. Z ciasta formujemy kule i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w dużych
My simple kitchenwymieszać aby galaretka dobrze się rozpuściła. Gdy masa przestygnie, ale nadal będzie jeszcze ciepła, wyłożyć ją na jeden placek miodowy i przykryć drugim. Masa budyniowa : Ugotować budyń z mleka, cukru i proszku budyniowego. Masło utrzeć na puch i partiami dodawać zimny budyń. Gotowy krem wyłożyć na ciasto i przykryć ostatnim plackiem. Ciasto należy równomiernie obciążyć, aby blaty zmiękły.Odstawiamy
My simple kitchenwraz z upłynięciem czerwca. Zapraszam na pyszne, aczkolwiek bardzo proste śniadanie :) Składniki: 3 łyżki mąki orkiszowej lub innej 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki mleka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao ewentualnie 1 łyżeczka miodu Dodatkowo : jogurt naturalny truskawki nektarynka Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy
Chocolate Muffin Blogpierwszego posiłku w ciągu dnia. Na zachętę dodam, że budyń waniliowy idealnie pasuje do nektarynek :) Składniki: 3 łyżki mąki żytniej 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu ewentualnie 1 łyżeczka miodu Dodatkowo : 1 nektarynka 1 porcja sojowego budyniu waniliowego Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy
Chocolate Muffin Blogmamie też smakowało, nie wiem jak mogłam o nim zapomnieć! ;) Składniki: Ciasto: 3 jajka 5 łyżek serka chudego, białego Emilka 3 łyżki otrębów owsianych firmy Kupiec 2 łyżki mleka odtłuszczonego w proszku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki stewii lub innej substancji słodzącej (przypominam, że moja stewia słabo słodzi więc muszę dawać jej dość dużo:|, może ktoś poleci
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwyczarować z niego jakiś sycący obiadek ;) Składniki (2 porcje): spód: 3 łyżki otrębów pszennych firmy Kupiec 2 łyżki otrębów żytnich firmy Kupiec 1 jajko 4 łyżki letniego mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,25-0,5 łyżeczki soli na wierzch: 450g mrożonego szpinaku 1 łyżka jogurtu naturalnego sól, pieprz do smaku (ewentualnie czosnek) 2 jajka Sposób przygotowania
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpamiętam, jak to dobrze, że mam ten blog! ;) Składniki (1-2 porcje): banan 200g chudego twarogu w kostce duże jajko łyżka budyniu waniliowego bez cukru (proszek) 3 łyżki mleka 0,5 łyżeczki cynamonu garstka rodzynek klika sztuk orzechów włoskich Sposób przygotowania: Wszystkie składniki (poza rodzynkami i orzechami) blendujemy na jednolitą masę przekładamy na teflonową patelnię/rondelek
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćczekoladowe i puszyste. Postanowiłam podać je z najlepszym twarożkiem kokosowym i mnóstwem truskawek :) Składniki: 3 łyżki mąki orkiszowej 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki mleka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao ewentualnie 1 łyżeczka miodu Dodatkowo: 3 łyżki twarożku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka wiórków kokosowych dojrzałe truskawki W misce mieszamy
Chocolate Muffin Blogcudo :D Polecam! Przepyszny! Mocno czekoladowy i bardzo puszysty :) Składniki: 1 żółtko 3 białka 40 g mąki orkiszowej 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 5 łyżek mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 czubata łyżeczka kakao dodatki: jogurt naturalny, banan, dżem "galaretkowaty" wiśniowy
Zdrowie na języku :Ppszenna właśnie taką kukurydziana :) Jako dodatki podałam chrupiące orzechy i soczysta pomarańcze. Składniki: 3 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 4 łyżki mleka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia ewentualnie 1 łyżeczka miodu Dodatkowo : jogurt naturalny plasterki pomarańczy orzechy Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię
Chocolate Muffin Blogcynamonu, świeży biały ser oraz obłędne jabłka na ciepło. Gwarantuję, zakochacie się! Składniki: 3 łyżki mąki orkiszowej 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki mleka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu ewentualnie 1 łyżeczka miodu Dodatkowo : jogurt naturalny twarożek 1 jabłko cynamon Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce
Chocolate Muffin Blogsłonecznym miejscu. Niewykorzystany miąższ można mrozić :) Smacznego! Składniki: 3 łyżki mąki orkiszowej 2 łyżki pokruszonych chrupek kukurydzianych 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki mleka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia ewentualnie 1 łyżeczka miodu Dodatkowo : jogurt naturalny twarożek kawałki melona suszona żurawina Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy
Chocolate Muffin Blogkremowego twarożku i plasterkami dojrzałego, słodkiego kiwi :) Składniki : 3 łyżki mąki owsianej (lub płatków zmielonych na mąkę) 1 łyżeczka otrębów 1 jajko 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki mleka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo : kiwi 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki twarożku Płatki i otręby zmielić np. w młynku do kawy. Wymieszać z resztą składników. Na patelnię nakładamy
Chocolate Muffin Blogjogurtu i gorzkiej czekolady... pycha! Składniki : 3 łyżki mąki owsianej (lub płatków zmielonych na mąkę) 1 łyżeczka otrębów 1 jajko 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki mleka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo : świeży ananas, kiwi, pomarańcza, jogurt naturalny, roztopiona gorzka czekolada Płatki i otręby zmielić np. w młynku do kawy. Wymieszać z resztą składników. Na patelnię nakładamy
Chocolate Muffin Blog