Pierś kurczaka pieczona z cynamonem 225sojowego 2 duże ząbki czosnku 1,5 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki chilli sól i pieprz do smaku Piersi kurczaka umyć i osuszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki marynaty dokładnie połączyć. Mięso zalać marynatą, przemieszać i odstawić przynajmniej na 1 godzinę. Po tym czasie mięso razem z marynatą przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić
kuchnia doski
Sałatka z krabów i ogórka 216ogórki gruntowe lub 1/2 wężowego (usunęłam środek z nasionami) 80 g krabów (krewetek, łososia lub innej ryby ale możecie też dodać np grillowanego kurczaka) Do miski dodajemy drobno posiekaną szalotkę, drobno pokrojone ogórki, posiekana pietruszkę oraz mięso (sami zdecydujcie co dodacie). Wymieszajcie dodają serek, przyprawy i sok z cytryny. Sałatkę przechowujcie w lodówce przez kilka godzin lub najlepiej przez
Szybko Tanio Smacznie
Sałatka GYROS 211duża cebula majonez przyprawa gyros Wykonanie Pierś z kurczaka kroję w drobną kostkę i przesmażam na patelni z odrobiną oleju ,do mięsa dodaje przyprawę gyrosa i przesmażam kilka minut ,następnie dodaje cebulę pokrojoną w kostkę i wszystko razem mieszam na patelni i smażę z 5 minut ,kiedy
Mój Smak
Kotlet z piersi z kurczaka 165Wersja zbliżona do schabowego Ale mięso jest bardziej soczyste moje dzieciaki lubią ta wersję kotlecików Składniki: Filety z kurczaka 2 rozklepane jajka Pieprz sól Bułka tarta Oliwa Sposób: Filety należy oczyścić i dokładnie rozbić tłuczkiem, przyprawić solą oraz pieprzem, następnie po kolei panierować: roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Tak przygotowane kotlety smaży się na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor
Viola cooks with passion
Tarta na francuskim cieście. 189kolor smażymy bakłażana, następnie smażymy paprykę z dodatkiem soli, pieprzu i łyżeczki miodu, pierś z kurczaka kroimy w cienkie paski, dodajemy przyprawę do kurczaka, smażymy, jajko rozkłócamy w mleku, smarujemy tym ciasto francuskie, nacinamy brzegi, wykładamy mięso, następnie warzywa, wkładamy do nagrzanego piekarnika na 15-20 min. i gotowe
Kuchnia Beaty
Pieczone udźce z kurczaka z rodzynkami brazylijskimi i cykorią. 272wrzącej wodzie przez 4 minuty. Zostawić na durszlaku, by zgubiły nadmiar wody. Posypać ją obficie kurkumą. Rodzynki obrać z kwiatów i umyć. Kurczaka oprószyć przyprawami, ułożyć na blaszce. Masło pokroić w kostkę i wyłożyć na mięso. Wstawić do piekarnika na 1 godzinę - piec w 170 stopniach. Raz na jakiś czas podczas pieczenia otworzyć piekarnik i polać wywarem mięso
Poezja Smaków - blog kulinarny
Krupnik 201listki laurowe ok. 4-5 ziaren ziela angielskiego pieprz sól Wykonanie: Do garnka wlewamy ok. 2,5-3 litrów wody. Dokładamy umyte piersi kurczaka (lub cielęcinę) i gotujemy. Zupę odszumowujemy (czyli zbieramy pianę, powstałą podczas gotowania mięsa). Następnie dodajemy pokrojone na plasterki (lub pół-plasterki) marchew, pietruszkę oraz selera. Dodajemy także liście laurowe oraz ziele angielskie, solimy i gotujemy
MyCookBook.pl
Pierogi z mięsem (szyszki) 212Mięso przepuszczamy razem z ugotowanymi warzywami przez maszynkę. Cebule kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na złoto na oleju. Dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko i wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy. (jeśli mamy np., pierś z kurczaka i farsz jest zbyt suchy wtedy dolewamy trochę rosołu do farszu) Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, jajko a następnie drobnym strumieniem wlewamy wodę, ciągle
Radość kipiąca uśmiechem.
Galaretka drobiowa 158kurczaka * włoszczyzna * żelatyna * sól, pieprz do smaku * jajko ugotowane na twardo * groszek konserwowy Przygotowanie : Włoszczyznę obrać, pokroić i razem z przyprawami oraz kurczakiem ugotować. Przecedzić i w zależności ile rosołu zostało - to tyle żelatyny rozpuścić. Mięso pokroić w paseczki. Marchewkę z rosołu oraz jajko pokroić w plasterki. Na dnie salaterki ułożyć jajko, marchewkę i groszek oraz mięso. Zalać rosołem
Magiczne Życie Marty
Curry z kurczaka pieczonego z fasolka 182Jeśli zostały wam z obiadu kawałki pieczonego kurczaka to można je łatwo spożytkować, niż ponownie je odgrzewać i dojadać. Wystarczy mięso oderwać od kości, porwać na mniejsze kawałki i dodać do pysznego rozgrzewającego curry. Wszystko z zasadą, że nic w kuchni się nie może zmarnować. Do tego kilka składników, które zazwyczaj mamy w lodówce i można przenieść się do egzotycznych
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Piersi z kurczaka zapiekane w wędzonym boczku 33699około 600 g wędzonego boczku (kupując boczek w plastrach ułatwicie sobie pracę) świeżo mielony pieprz czosnek granulowany zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i dzielimy na części-kroimy wzdłuż na 3 paski. Mięso oprószamy pieprzem, czosnkiem i sporą ilością ziół prowansalskich, wszystko dokładnie wklepujemy rękoma. Jeśli boczek mamy w jednym kawałku, kroimy go na cienkie plastry
na moim stole...
Kurczak z ananasem 153Bardzo prosty przepis, nie wymagający długotrwałych przygotowań. Połączenie kurczaka z ananasem wyśmienite. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka, 1 puszka ananasów (mała), 2 łyżki mąki ziemniaczanej, oliwa do smażenia. Wykonanie: Mięso opłukać, pokroić i zrumienić na oliwie posypując mąką ziemniaczaną. Następnie wlać sok z puszki razem z ananasami i zagotować, w razie potrzeby delikatnie posolić. wyłożyć mięso na półmisek, polać
Tradycyjna Kuchnia
Kebab w chlebku pita 248Piekarnik nagrzewam do 250°C i wstawiam chlebki na 5-7 min. Upieczone wyjmuję i przekładam na deseczkę. Opłukaną i osuszoną pierś z kurczaka kroję w paski, przekładam do salaterki. Przyprawy mieszam z olejem, zalewam paski mięsa, mieszam i odstawiam by się nieco zamarynowało. Paprykę kroję w kostkę, cebulę biała i czerwoną kroję w piórka,dodaję osączone z zalewy : groszek
Bea(u)ty kitchen
Naleśniki z warzywami 443sobą. Odstawiamy na ok 15 minut, po czym smażymy cienkie naleśniki. Fasolkę gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 15 minut. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju z odrobiną pieprzu i soli. Do mięsa dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i dusimy na małym ogniu. W trakcie duszenia dodajemy pokrojone w paseczki papryki oraz odcedzoną fasolkę szparagową. Mieszamy, doprawiamy
Kuchnia w czekoladzie
PLACUSZKI DROBIOWE 539łyżki majonezu 25 dag żółtego sera pęczek natki pietruszki pietruszki sól, pieprz oliwa do smażenia Sposób przyrządzenia: Pierś z kurczaka opłukać, wysuszyć i pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce, dodać do mięsa z pozostałymi składnikami.Wszystko dokładnie wymieszać, smażyć z obu stron na złoty kolor. Każdy placuszek składa się u mnie z 2 łyżek ciasta
pieprzny smaczek
Tortilla fit! 234czerwona papryka - sos tatarski - czerwona cebula - pierś z kurczaka + przyprawa harissa - czarnuszka Gotowe tortille smarujemy sosem tatarskim, układamy pokrojone warzywa. Pierś z kurczaka grillujemy w przyprawach, lub smażymy na maśle z harissą. Układamy kawałki gotowego mięsa na warzywach i rolujemy. To wszytko! Łatwo, zdrowo i przyjemnie! ;-))) Smacznego! Zapraszam na Facebooka SmykWkuchni i na Instagram Smyk_W_Kuchni Do Zobaczenia
SMYKWKUCHNI
Genialny dżem & Relacja Kraków. 218samym słodkim człowiek żyje... Zajrzeliśmy do miejsca serwującego burgery wielkości dłoni ( serio rozmiar pokaźny ^^) zwanego Moaburger , D wybrał burgera z kurczakiem, warzywami i chyba sosem słodko-kwaśnym, ja natomiast wybrałam wersję bez mięsa z kotletem(ami z bobu), humusem, pieczoną papryką i innymi warzywami. Jak wrażenia? Pyszne, serio, jeden z lepszych wegetariańskich burgerów jaki jadłam. Idealnie wszystko
More food, love and dreams
Sałatka warstwowa Gyros 258łyżeczki przyprawy Gyros 4 małe cebule 6 ogórków konserwowych 1 puszka kukurydzy 1 kapusta pekińska majonez i ketchup pikantny Wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy z przyprawą i odstawiamy na 30 min. Następnie mięso smażymy i studzimy. Cebulę i ogórki kroimy w kostkę. Kapustę pekińską siekamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Następnie układamy warstwowo w naczyniu: mięso, ketchup, ogórki
psgotujemy
6. Prawie naleśniki z otrębów 221jest banalnie prosty i nie musimy martwić się o grudki. Jem go na wszystkie możliwe sposoby: na sucho, na słodko, na słono, z mięsem. Gorąco polecam z ricottą, ze szpinakiem i twarogiem, z masłem orzechowym, z kurczakiem... itp. Ze spokojem możemy go wziąć "na wynos" do pracy czy szkoły. Smakuje równie dobrze na zimno jak i na ciepło. Pamiętajmy
Be Fit Be Strong
Szybki limonkowo-czosnkowy kurczak na szpinaku 198oliwa Przygotowanie: Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wykładamy na nią kurczaka. Delikatnie posypujemy przyprawą do kurczaka i starta skórka z limonki. Obieramy czosnek i wyciskamy przez praskę do mięsa. Myjemy i osuszamy szpinak. Szczypiorek drobno siekamy i lekko solimy. Pomidorki i oliwki kroimy na pół i wraz ze szczypiorkiem i szpinakiem
ChilliJemy
Filet w tartych migdałach 181panierka migdały tarte - 4 łyżki jajko - 1 szt Sposób przygotowania: Fileta umyć, osuszyć , podzielić na cztery porcje. Obsypać filety przyprawą do kurczaka, odstawić na godzinę. Do miski wybić jajko, roztrzepać z solą i pieprzem. Mięso zanurzać w roztrzepanym jajku , panierować w tartych migdałach. Smażyć filety na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. (function
Kuchnia Danusi
Szaszłyki drobiowe z ananasem w marynacie słodko-ostrej 272Powrót do przeszłości... Ostatni raz mięso z owocami jadłam... 5 lat temu? Wówczas wciąż i na okrągło był kurczak w sosie z ananasem. Aż mi zbrzydł. Już nie mogłam na niego patrzeć. 5 lat przerwy to solidny kawał czasu :) Dlatego wczoraj na kolację zjadłam szaszłyki z ananasem w marynacie słodko-ostrej :) Składniki: 3 piersi z kurczaka 1 czerwona papryczka chili
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Galaretka drobiowa z warzywami 205PIĄTNICA Vegeta do smaku 100 g żelatyny Dr. Oetkera Kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu 1 puszka kukurydzy Wykonanie: Kurczaka umyć i poporcjować , włożyć do garnka . Warzywa obrać , umyć i wrzucić do mięsa . Wszystko zalać około 3 litrami wody. Gotować na małym ogniu , gdy woda się zagotuje dodać przyprawy i czosnek . Wszystko gotować tak długo aż mięso
Sama słodycz i szczypta chili
Kurczak w liściach chrzanu 230niezłe mięsko. Specyficzny, ostry smak to ciekawa odsłona kurczakowych piersi... Porcja na 1 osobę: 8 liści chrzanu jedna średnia pierś z kurczaka ¼ szklanki wody ¼ szklanki octu winnego białego słodka i ostra papryka do natarcia mięsa pół łyżeczki słodzika /1 łyżeczka cukru sól, pieprz sznurek spożywczy Mięso myjemy, suszymy i nacieramy papryką. Liści chrzanu myjemy. 5 liści szatkujemy
Humanistka w kuchni
ROLADKI 2 SERY 24029Składniki:70 dag piersi z kurczakasól,pieprzzioła prowansalskieopakowanie 150 g tartej mozzarelli1 opakowanie 5 sztuk małych gołek zakopiańskich Mlekovitaolej do smażeniaWykonanie:Pierś kurczaka kroimy na kotlety, delikatnie rozbijamy. Oprószamy solą, pieprzem, ziołami. Na każdy płat mięsa kładziemy przekrojoną na pól gołkę zakopiańską. Zwijamyw roladki, spinamy wykłaczkami, obsmażamy na mocno rozgrzanym oleju. Układamy w naczyniu żaroodpornym, obficie posypujemy tarta mozzarellą. Zapiekamy
Z Majeczką w kuchni
Stek z piersi kurczaka z cebulą , papryką i czerwonym pieprzem 215Mieso drobiowe zawiera duze ilosci bialka i male ilosci tluszczu,zwlaszcza piers z kurczaka i indyka.Zawiera duzo cynku,magnezu,potasu ,witamin z grupy B,co powoduje wiekszy pobor energii z pozywienia i wzmocnienie ukladu odpornosciowego.ma wieksza wartosc odzywcza i dietetyczna niz wieprzowina i wolowina.A najwieksza zalete stanowi szybkosc przygotowania smakowitego dania.Skladniki :-2 piersi z kurczaka-2 cebule-2 male papryki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pierś kurczaka w śmietanie 260piersi z kurczaka 200 g śmietany majeranek czosnek granulowanyjarzynka3 saszetki ryż2 cebule Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę Pierś pokrojona doprawiamy przyprawami i odstawiamy do lodówki na godzinęKroimy cebulę w piórka Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażamy cebulę Dodajemy mięso i razem smażymy, a potem
Klaudynkowa kuchnia
udka w porach... 248Składniki: 2 sztuki duże udka kurczaka, 1 łyżka przyprawa do kurczaka, 4 łyżki olej rzepakowy, 5 sztuk większe pory, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - do smaku maggi udka umyć, osuszyć i dobrze natrzeć przyprawą do kurczakana oleju zrumienić z każdej strony i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa pory przekroić na wzdłuż na pół, umyć i pokroić w paseczki udka
W Mojej Kuchni Lubię
Tagliatelle z kurczakiem, bazylią i orzechami 323garść orzechów włoskichpęczek bazylii4 łyżki oliwy z oliweksól, pieprz10 pomidorków koktajlowychmakaron tagliatellePRZYGOTOWANIEOrzechy, bazylię i oliwę miksujemy w blenderze.Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę. Solimy, pieprzymy i obtaczamy w bazyliowym pesto.Smażymy mięso i dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Po kilku minutach zdejmujemy z patelni. Ugotowany makaron odcedzamy, wrzucamy na patelnię i mieszamy
Moje Kuchenne Rewelacje
Lunchbox: Zdrowy obiad z kurczakiem, ziemniakami i szparagami 790filety z kurczaka 1 łyżka oliwy ulubione przyprawy (u mnie pieprz, zioła prowansalskie, chili i czosnek0 3 szparagi 2 ziemniaki Wykonanie: Pierś z kurczaka lekko rozbić, zamarynować w oliwie i przyprawach. Odstawić na pół godziny. Następnie mięso grillować na mocno rozgrzanej patelni grillowej przez kilka minut z każdej strony. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w plastry, doprawić przyprawami i wymieszać
Pasja Smaku
Co zrobić z otwartym winem ? 258czerwone do czerwonego. I nie chodzi tylko o walory smakowe, ale również estetyczne - risotto zabarwione czerwonym winem nie wygląda apetycznie. Jeśli więc przygotowujemy kurczaka, indyka, ryby, owoce morza czy wspomniane risotto, lepiej użyć wina białego. Czerwone mięso, dziczyzna i wszystko, co podaje się w ciemnych sosach możemy podlać winem czerwonym. Do wszelkich potraw jednogarnkowych wino można po prostu dolać
Mechanik w kuchni
KURCZAK Z PESTO 213nudne.Dodatkiem moga byc mlode ziemniaczki podsmazane w mundurkach i salatka z pomidorow.Skladniki: zielone pesto ( czerwone tez moze byc) piersi kurczaka mocarella sol Piersi kurczaka myjemy, osuszamy, solimy, a nastepnie nacieramy pesto z odu stron. Tak przygotowane mieso wkladamy do natluszczonego naczynia zaroodpornego. Pieczemy przez okolo 40 minut w 180°C.Nastepnie kroimy mocarelle na plastry i ukladamy na mieso. Na jedna
Przysmaki Karolki
Szaszlyki w pomaranczowej marynacie 211patyczki mozna pokroic je w cwiartki.Filety z kurczaka umyc i pokroic w duza kostke.Wszystkie skladniki marynaty zmieszac ze soba. Zalac nia kurczaka i odstawic na kilka godzin.Nastepnie nadziewamy na patyczki do szaszlykow przemiennie mieso i cebulke. Szaszlyki delikatnie solimy.Smazymy na patelni grillowej.Szaszlyki podajemy z bagietka i salata.Smacznego
Przysmaki Karolki
Gulasz wołowo-warzywny z wolnowaru 185gotowania się nie będzie surowy, a będzie za to bardzo soczysty i aromatyczny - i tak właśnie było, bo pierwszym daniem jakie przygotowaliśmy był kurczak, kiedyś podzielimy się przepisem na niego. Tymczasem kolejnym testem była wołowina, czyli mięso, które potrzebuje trochę czasu, aby zmięknąć. Wołowina miała być mięciutka, rozpadająca się od naciśnięcia widelcem i również taka właśnie była! Zawdzięczała to powolnemu
Pora coś zjeść
Szaszłyki z cytrynowym kurczakiem i ananasem 189składniki:1 duża podwójna pierś z kurczaka4 plastry świeżego ananasamarynata do kurczaka6 łyżek oleju rzepakowego3 łyżki soku z cytryny1 płaska łyżeczka przyprawa do kurczaka z grilla np.Kamisskórka otarta z połówki cytrynySkładniki marynaty dokładnie wymieszać. Mięso pokroić w dużą kostkę i wrzucić do marynaty na minimum 1 godzinkę (ja zawsze przygotowuje wcześniej i zostawiam w marynacie na całą noc). Ananasa
Monia miesza i gotuje
Quesadilla 268pieprz Przygotowanie: W garnuszku rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną cebulę i pomidory. Obrany ząbek czosnku wyciskamy przez praskę i dodajemy do sosu. Filet z kurczaka kroimy w kostkę i obsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Gdy mięso nabierze koloru dorzucamy odcedzoną fasolę i kukurydzę. Na patelnię dolewamy sos pomidorowy przygotowany w garnuszku. Całość gotujemy parę minut i doprawiamy według uznania
cookpl
Tortilla z kurczakiem i świeżymi warzywami 230Tortilla to świetna propozycja na obiad w takie upalne dni jak obecnie. Nie trzeba grzać się przy kuchni, w kilka chwil mamy pyszny obiadek :)Składniki:2
Kuchnia domowa Ani
Let's play a... TOMATO! 300koncentratu pomidorowego szczypta bazylii sól do smaku Na udkach zrobiłam wywar. Po ugotowaniu, przestudziłam, a następnie oskubałam z mięsa. Jabłko i cebulę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na maśle z dodatkiem curry. Podlałam wszystko wywarem, dodałam koncentrat pomidorowy i zagotowałam. Kurczaka pokroiłam na mniejsze kawałki i wrzuciłam pod koniec gotowania. Wszystko doprawiłam solą do smaku i szczyptą bazylii. Tym razem
bastalena
Filety z kurczaka zapiekane z pieczarkami, porem i serem 461niewymagający dużej uwagi obiad. Mięso po upieczeniu jest miękkie i soczyste. Możemy wybrać czym przyprawimy filet, niekoniecznie musi być to gotowa mieszanka jak u mnie. Było pysznie! :-) Inspiracja pochodzi stąd: KLIK2 filety z kurczaka200g pieczarekpor (biała część)1/2 kostki rosołowej1 szklanka gorącej wody100g startego żółtego seraprzyprawa do kurczakaolej1. Filety kroimy wzdłuż, obsypujemy przyprawą do kurczaka i układamy w naczyniu żaroodpornym
Szefowa kuchni
MAKARON Z KURCZAKIEM 216zajmuje naprawdę tylko parę chwil, i możemy wyczarować bardzo sycący obiad :) Składniki: * 500 g piersi z kurczaka * 1 brokuł * 250 g makaronu nitki * garść startego na tarce o dużych oczkach żółtego sera * sól i ulubione przyprawy do mięsa Wykonanie: Zagotować wodę z dodatkiem soli do makaronu. Do gotującej się wody wsypać makaron połamany na 4 części. Ugotowany
Zrób to smacznie
Kebabo - sałatka, czyli sałatka z kurczaka z gyrosem :) 640stanie się wyrazisty. Filety z kurczaka kroimy w kostki lub paski i podpiekamy na patelni z olejem. Gdy kawałki kurczaka są już podsmażone, tzn. po około 5-7 minutach, dodajemy gyros i curry. Jeszcze chwilę smażymy. Najlepiej samemu spróbować, czy mięso jest już miękkie. Jeśli tak, zdejmujemy z ognia. Do dość dużej misy wrzucamy pokrojoną lub potarganą sałatę, pokrojone
Smakowy Raj
Burgery jak z Jamajki | Wielki test !!! Aż 7 obiadów za 100zł. "Moje Smaki Życia" 320pieprz ja dodatkowo do marynaty dodałam sok z 1/4 cytryny i skórkę z cytryny Ananasa lekko oprószyłam chilli Przygotowanie. Mięso myjemy. Przecinamy na pół i odrobinę tłuczemy pięścią. Maziamy w marynacie (cytryna tzn sok i skórka, papryka mielona, przyprawa do kurczaka i oliwa), odstawiamy an 30 minut. W tym czasie robimy sobie sos (jogurt grecki i papryka mielona) i kroimy
ClauditteMissCooking
Kurczak korma- chicken korma 224Rozpuszczamy masło- dodajemy pokrojoną w pół talarki cebulę I przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy ok 5 min. Do miseczki wsypujemy przyprawy. Obieramy mięso , kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do cebuli przyprawy- zostawiamy na ok 2 min. Dodajemy kurczaka I rosól. Miksujemy mleko z mąką. Wlewamy do garnka.Zmniejszamy gaz I dusimy ok 20-25 min. Na koniec dolewamy śmietanę. Zamykamy pokrywkę
Smaki Edyty
Sałatka z selerem naciowym i kurczakiem (gyros) 287przyprawić mieszanką gyros i polać olejem. Całość dokładnie wymieszać. Przyprawione mięso wstawić do lodówki. Najlepiej na całą noc (tak, aby mięso "przegryzło się" z przyprawami"). Na drugi dzień udka pokroić w kostkę. Na rozgrzaną patelnię przełożyć kawałki udek z kurczaka. Usmażyć i ostudzić. W międzyczasie kukurydzę odsączyć z zalewy. Pomidorki pokroić na połówki, a seler naciowy w półplasterki. Wszystkie składniki
Ugotować