Filet w tartych migdałach
Filet w tartych migdałach
Pyszne i szybkie danie obiadowe. Filet w tartych migdałach Składniki: filet drobiowy - 1 podwójny tłuszcz do smażenia sól i pieprz przyprawa do kurczaka panierka migdały tarte - 4 łyżki jajko - 1 szt Sposób przygotowania: Fileta umyć, osuszyć , podzielić na cztery porcje. Obsypać filety przyprawą do kurczaka, odstawić na godzinę. Do miski wybić jajko, roztrzepać z solą i pieprzem. Mięso zanurzać w roztrzepanym jajku , panierować w tartych migdałach. Smażyć filety na dobrze rozgrzanym tłus... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia Danusi
Autor
danusia19671
Gotowanie i pieczenie jest moją pasją kulinarną
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, jajko, kurczak, drobiowe, dania obiadowe, mięso, filet z kurczaka, sposoby na jajko, dania z kurczakiem, szybki kurczak
Inne przepisy z Kuchnia Danusi
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję