Kruche pierogi z mięsem Przyznam się bez bicia. Nie cierpię robić pierogów. Niektórych relaksuje samo lepienie ciasta, dla mnie jest to monotonna czynność i dlatego pierogi
na moim stole...Lubicie mielone zraziki ? W moim rodzinnym domu mama przygotowywała je na rożne sposoby. Często wykorzystywała właśnie mięso wołowe aby podać nam takie pyszności. Dzisiaj ja zapraszam
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiGulasz w sosie sojowo-śliwkowym Uwielbiam wszelkiego rodzaju gulasze. Szybko się robi, dużo powstaje, można podać z ziemniakami, kaszą, makaronem, lub po prostu z pajdą chleba
na moim stole...Bigos przepisu mojego taty po moich lekkich modyfikacjach. Tata przygotowuje go bez grzybów i przecieru pomidorowego. Ja lubię obie wersje i moją i taty. Jak przystało
Pyry na GazOto na blogu pojawia się niezwykle aromatyczny cytrynowy kurczak z rozmarynem. Kilka prostych składników, niezwykle łatwe przygotowanie, a radość z jedzenia przeogromna. Kurczaka podałam z
Kulinarne przygody GatityBardzo lubię jednogarnkowe dania z dużą ilością warzyw. To taka swoista fuzja leczo z bigosem i nie wiadomo czym jeszcze :) Często pojawiają się na naszym stole
Pyry na GazSzczerze mówiąc, ten gulasz był jednym z nielicznych dań, które jeszcze nie tak dawno potrafiłam zrobić W czasach studenckich jakoś nie miałam chęci ani zapału do
karmelowySurówka pomidorowo - ogórkowa z nutką bazylii i czosnku to smaczna przekąska w ciągu dnia lub pachnący dodatek do kolacji, obiadu, czy mięsa z grilla. Składniki: 4 pomidory 3 małe ogórki gruntowe 1 duża czerwona cebula ząbek czosnku pół czubatej łyżeczki suszonej bazylii sól pieprz 4 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy
Smak mojego domuW dzieciństwie jedną z moich ulubionych bajek był "Zakochany kundel", z resztą do dziś uważam, że to najpiękniejsza opowieść o miłości, oddaniu, wolności i przyjaźni. Wielkie
Przepysznik - BLW i nie tylkoNa cześć mojego znajomego z Hiszpanii, który we wtorek opowiadał mi o Święcie Ognia, które co roku w marcu odbywa się w Walencji, postanowiłam przygotować coś
Przepysznik - BLW i nie tylkop { margin-bottom: 0.21cm; } Wyzwanie czas rozpocząć! Jak już wspominałam w poprzedniej notce pierwszym krajem, którego kulinarne specjały zagoszczą w mojej kuchni, będzie Francja. Ojczyzna
Przepysznik - BLW i nie tylkop { margin-bottom: 0.21cm; } Spaghetti to jedna z naszych ulubionych potraw, jadamy ją bardzo często w najróżniejszych postaciach, choć furorę robi u nas klasyczna wersja
Przepysznik - BLW i nie tylkop { margin-bottom: 0.21cm; } Kiedy za oknem pada deszcz, a nam pozostaje tylko rozpłaszczyć nos na szybie i słuchać kropel deszczu uderzających o ziemię, dobrze
Przepysznik - BLW i nie tylkop { margin-bottom: 0.21cm; } Ostatnie dni miesiąca włoskiego powinny obfitować w rozmaitości kulinarne absolutnie typowe dla tego regionu Europy. Stwierdzam jednak, że to dość trudne
Przepysznik - BLW i nie tylkop { margin-bottom: 0.21cm; } Dziś dzień spod znaku braku czasu. Prawie wszystko poza szyciem strojów na Flamberg robię szybko i nie do końca tak dobrze
Przepysznik - BLW i nie tylko