mięso na obiad - 10554 przepisów (strona:376/704)

Dieta CTZO, dzień szósty 137

obranego banana pokroić w drobne plasterki, przełożyć do miseczki, dodać rozdrodbniony orzech, wymieszać i całość polać miodem. Dałam mniej miodu, bo ostatnim razem było dla mnie zbyt słodkie.   Obiad   100 g cielęcina, łopatka 15 g olej kokosowy 6 g czosnek 160 g seler korzeniowy 200 g ziemniaki 100 g jabłko Przepis: Puree z ziemniaków – ziemniaki ugotować(...)temp. 180 st C   Nie dostałam cielęciny, więc wykorzystałam polędwicę wieprzową. Daleko im do siebie, ale jak się nie ma co się lubi… Tym razem nie piekłam mięsa, tylko podsmażyłam na patelni bez dodatku tłuszczu.   Podwieczorek 100 g brzoskwinia 160 g gruszka 140 g truskawki 25 g miód pszczeli Przepis: wszystkie owoce pokroić w dość grubą kostkę

Kucharzyca
Keftedakia - aromatyczne greckie klopsiki z piekarnika 206

Stanowią także popularny dodatek do szklaneczki ouzo.Miseczka takich pachnących klopsików nabitych na wykałaczki będzie stanowić fajne danie imprezowe i na pewno zachwyci Waszych gości. Keftedakia możecie również przygotować na obiad w stylu greckim. Gdy pominiemy ouzo, staną się przysmakiem dzieci (greckie dzieci podobno je uwielbiają).Zapraszam! Keftedakia to niewielkie klopsiki (takie na jeden gryz) przygotowywane z mielonej wołowiny lub jagnięciny(...)przypraw. Słowem keftedakia określa się w Grecji właśnie klopsiki małych rozmiarów, w odróżnieniu od keftedes - dużych klopsików. Keftedakia są kuzynkami bliskowschodniego dania o nazwie kofta (tamtejszych klopsików z mielonego mięsa).Keftedakia to prawdopodobnie najprostsza i najbardziej typowa mięsna potrawa przygotowywana w greckich domach. W dawnych, tradycyjnych gospodarstwach klopsiki robiono zawsze z mięsa zmielonego w maszynce. Każda gospodyni miała pod ręką

Chilli Czosnek i Oliwa
Schab duszony z warzywami 209

pyszny obiad. D anie jest o tyle fajne że można  do niego dodać swoje ulubione warzywa. Ja podaję z  ryżem, bo w takim zestawie  smakuje nam najlepiej. Składniki: 600 g schabu  2 cebule 2 czerwone papryki 3 ząbki czosnku 4 łodygi selera naciowego olej do smażenia słodka czerwona papryka sól, pieprz Wykonanie: Mięsa umyć, osuszyć

magiczna kuchnia Kasi
Jaskółcze gniazda w sosie chrzanowym 508

macie pomysłu na świąteczny obiad to dzisiaj polecam proste danie. Jaskółcze gniazda w sosie chrzanowym to propozycja w sam raz na świąteczny stół. U mnie w wersji gotowanej, podane z pysznym, kremowym sosem chrzanowym. Możemy je podać z ziemniaczkami, kaszą lub innymi ulubionymi dodatkami. Polecam! Jaskółcze gniazda w sosie chrzanowym Składniki na 6 sztuk: 500g mięsa mielonego wieprzowego lub drobiowego

Smak mojej kuchni
Zapiekanka ostry kurczak na dzikim ryżu 425

Zapiekanka to szybkie i proste w przygotowaniu, a zarazem oryginalne podanie kurczaka z ryżem. Aromatyczna zalewa sprawia, że ryż, który nią przesiąka idealnie komponuje się z

Szalona Kuchnia Eweliny
Kurczak z patelni 165

ruch patelnia i przygotowuję obiady na 2 dni. Tym razem usmażyłam sobie na patelni 2 ćwiartki kurczaka, które zjadłam z różnymi sałatkami. Smażony na patelni kurczak to dla niektórych osób trywialne, bardzo proste, tanie i niezbyt atrakcyjne danie, ale lubię jeść kurczaka przygotowanego na różne sposoby. Udka kurczaka doprawiłam domową przyprawą do kurczaka. Oczywiście można mięso doprawić ulubioną przyprawą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Proste i smaczne kotlety mielone 174

Kotlety mielone mają tę fajną cechę, że trudno je zrobić niesmaczne, o ile oczywiście nie będzie się zbytnio kombinować. Dziś przedstawiam Ci najprostsze pod słońcem kotlety

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Przepis #9 Klopsiki drobiowo-porowe w sosie pomidorowym podawane z ryżem 159

dzisiejszy obiad:) Składniki (2-3 porcje) - 1/2  mielonego fileta z piersi kurczaka - 1/2 pora - cebula czerwona - odrobina mąki - 250 ml  przecieru pomidorowego - 1 łyżka śmietany  - szklanka ryżu - przyprawy: sól, pieprz, pieprz ziołowy, czosnek, papryka słodka, odrobina cukru, tymianek - olej do smażenia Wykonanie Na oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę. Do miski wkładamy mięso mielone, pokrojonego w kostkę

Health-Fit-Life
Kotlet mielony 190

Zawsze skupiamy się na daniach wyszukanych, a co z daniami prostymi i z tymi co dopiero zaczynają swoje spotkanie z gotowaniem. Tym razem na tapetę idzie

Państwo Wojtczuk gotują
Niesamowity kurczak paprykowy – pieczony z ziemniakami i cebulą 315

Wszystko za jednym zamachem – prosto z piekarnika, z jednej blachy. To mój zdecydowanie ulubiony sposób na pieczenie kurczaka – na płasko. Skórka po upieczeniu jest idealnie chrupiąca

Karo in the Kitchen
Puree z kalafiora 179

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Puree z kalafiora smakuje rewelacyjnie i może być doskonałą alternatywą dla wersji ziemniaczanej.  Jest również o

Di gotuje
Filet z Kurczaka ze Szpinakiem w Szynce Parmeńskiej 206

Bardzo nam smakował ten obiad, nawet Młody wyczyścił talerz do czysta, mimo,że był tam szpinak. Połączenie słonej szynki parmeńskiej z filetem z kurczaka - idealnie. Wszystko na talerzu tak świetnie się uzupełniało, sałatka z quinoa , kurczak ze szpinakiem, ja jestem jak najbardziej na tak. Czy trudno się to robi? Absolutnie nie! Nie proponuję żadnego zawijania mięsa, wystarczy po prostu ponacinać

Blondynka Gotuje
Udka z kurczaka marynowane w soi 203

Udka z kurczaka marynowane w soi, lekko słodko kwaśne. Udka z kurczaka na ostro, pyszne i aromatyczne. Zachęcam do ich przyrządzenia! Marynowanie kurczaka to podstawa. Polecam

codojedzenia
Lazania. 140

tylko jest dobre na obiad, ale sprawdzi się również na kolację. Myślę, że to łatwe danie i dość szybkie. SKŁADNIKI: 1 kg. łopatki zmielonej na dużych oczkach 1 puszka pomidorów przyprawy: zioła włoskie, sól, pieprz grubo mielony, oregano, 1/2 łyżeczki primerby bazyliowej, makaron do lazanii, 25 dag, sera żółtego, 2 łyżki masła klarowanego, WYKONANIE: zmielone mięso smażymy na maśle

Kuchnia Beaty
Lekka sałatka z granatem. 160

również na obiad. Szybka i pyszna. SKŁADNIKI: 1 pojedyncza pierś z kurczaka przyprawa gyros lub inne wg.smaku 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżki masła klarowanego ulubiony mix sałat 1/2 granata  sos: 1/2 łyżeczki primerby bazyliowej 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki wody sok z około 1/3 cytryny 1 łyżka miodu sól, pieprz WYKONANIE: mięso kroimy na wąskie paski, smażymy

Kuchnia Beaty