mięso na obiad - 10554 przepisów (strona:299/704)

Mielone z kaszą jaglaną 160

zmarnowała się i natychmiast wykorzystałam ją do przygotowania obiadu na drugi dzień. Wystarczyło zakupić trochę mięska mielonego i obiad gotowy. Dzięki tej kaszy, kotlety nabrały ciekawego smaku oraz stały się lżejszą wersją zwykłych mielonych. Składniki na 10-12 kotlecików 300 gr mięsa mielonego ( u mnie z szynki ) 1/2 woreczka kaszy jaglanej 1 całe jajko 1/2 cebulki zeszklonej nać pietruszki szczypta

Gotowanie...to proste !
Pogodowa Sprawiedliwość czyli rosół i potrawka na talerzu 172

niektóre lenie patentowane śpią i jeszcze o tym nie wiedzą... Na taką pogodową sprawiedliwość najlepszy jest ciepły obiad. Najlepiej rosół. Ale drugim też przecież student nie pogardzi skoro zostały warzywa... Składniki: ugotowane ziemniaki ugotowana marchewka ugotowana pietruszka upietruszka w proszku mięso z rosołu opcjonalnie: cebula Zioła: sproszkowana lub żywa pietruszka sól pieprz słodka papryka czosnek żywy lub sproszkowany Dodatkowo : olej

Fiolka w kuchni
Łopatka duszona w sosie barbecue 169

idealne na to nasze lato - u mnie deszcz za oknem niestety. Także zajadamy się tak przygotowanym obiadem i uciekamy do pracy. Składniki : * 0,5kg chudej łopatki * 2 cebule * ząbek czosnku * 4 łyżki sosu barbecue Folwark  * łyżka oleju rzepakowego   Przygotowanie : Mięso pokroić w plastry, dodać sos barbecue, olej i drobno posiekany czosnek. Odstawić na pół godziny do lodówki

Magiczne Życie Marty
Podudzia drobiowe w sosie pomidorowym 102

gorącym smalcu usmażyć pokrojoną cebulę, posypać papryką, dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę podsmażyć na wolnym ogniu. Mięso posolić, ułożyć na cebuli, posypać mąką i zalać posoloną wodą. Gotować do miękkości na wolnym ogniu, po czym zaciągnąć śmietaną. Podawać do obiadu najlepiej z ryżem

Tradycyjna Kuchnia
Kotlet schabowy w płatkach kukurydzianych 150

naprawdę smaczne i fajnie chrupiące. A do przygotowania tych kotletów będziemy potrzebować całe mnóstwo rzeczy. Bo nie samym mięsem człowiek żyje :) schab płatki kukurydziane małe młode ziemniaki rzodkiewka pomidor sałata lodowa cukinia koperek zsiadłe mleko zwykłe mleko sól, pieprz Zacząć robić obiad musimy już z samego rana. Mianowicie tłuczemy nieco kotlety i wkładamy je do miski. A w misce zalewamy

Marder&Marder Manufacture
Karkówka pieczona w piekarniku (miodowo-musztardowa) 192

kilka ulubionych przepisów, do których wracam. Klasyczna wersja w miodowo-musztardowej marynacie na pewno się do nich zalicza. Mięso jest kruche, soczyste a słodko-wytrawny smak doskonale do niego pasuje. Trzeba pamiętać o tym by wybrać dobrej jakości musztardę, wtedy obiad na pewno będzie udany.  400g karkówki  3 łyżki miodu 6 łyżek musztardy, u mnie kremska od Społem

Szefowa kuchni
Risotto ze szparagami i kurczakiem 185

Szparagi najczęściej podaje się jako dodatek do obiadu, ugotowane i posypane zasmażką z bułki tartej. Warto je jednak wykorzystać do przygotowania bardzo aromatycznego, kremowego risotto ze szparagami i kurczakiem. Delikatne mięso świetnie komponuje się z wyraźnym smakiem szparagów. Pyyycha!   Składniki Pęczek białych szparagów Sól łyżka cukru pomidor świeża szałwia 2 łyżki masła 50 ml słodkiej śmietanki 4 ząbki czosnku

Pyry na Gaz
Karkówka z ziemniaczkami skropiona olejem arganowym Efas. 239

Soczyste mięso z finezyjnymi ziemniaczkami sropione pysznym i zdrowym olejem arganowym to cudo! Olej jest do kupienia w sklepie internetowym MarokoSklep . Treściwe jedzonko na obiad, nadaje się również do podania gościom, dlatego że nie tylko świetnie smakuje, wygląda równie bajecznie. Potrzebujemy: 1kg karkówki wieprzowe 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki musztardy średnio ostrej pół łyżeczki soli szczypta płatków

MamaOskarka
Kopytka 169

lubi kopytek? Lubią i dzieci i dorośli:) Gotowane i podsmażane. Solo :) i z sosem (np. pieczarkowym) lub mięsem ( bitki wieprzowe ,  polędwiczki z pieczarkami ). Na słodko? A czemu nie :) Poza tym kopytka to świetny pomysł na wykorzystanie ziemniaków, które zostały po obiedzie. Nie wyrzucajmy ich. Biegnijmy robić kopytka! Składniki: 1/2 kg ugotowanych ziemniaków ok. 1 szklanki mąki pszennej + mąką

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Tarta brokułowa z kurczakiem 1985

zgęstnieje). Zdjęcia zrobione w trakcie robienia tarty. Składniki ciasta gotowe do ugniatania. Przyprawianie pokrojonych piersi z kurczaka. Smażenie mięsa i gotowanie brokuła na parze. Wykładanie na tarcie różyczek brokuła. Nakładanie kurczaka. Gotowa tarta. Nakładam sobie duży kawałek, bo tartę zrobiłam na obiad. Smacznego

Passions hobbies life
Gulasz wołowy z pieczonymi w ziołach ziemniakami 131

krótsze, a noce co raz zimniejsze. Aż prosi się o przygotowanie czegoś gorącego na jesienny obiad. Przedstawiam Wam mój gulasz wołowy z pieczonymi w ziołach ziemniakami. Uprzedzam, że danie jest czasochłonne, ale tylko jeśli chodzi o czas gotowania mięsa. Przygotowanie składników nie zabierze Wam zbyt wiele czasu. W przygotowaniu gulaszu ważne jest to, aby mięso było miękkie i jednocześnie

kulinarnyJa
Zupa z dorsza z pomidorami 245

Jestem amatorką zup. Uwielbiam je! Bez zupy nie ma obiadu, a wręcz jak dla mnie na zupie obiad może się zaczynać i kończyć. Mogą być gęste lub rzadkie, kremowe lub klarowne, zabielane, z zasmażką, na mięsie, wodzie, mleku, z warzywami, mięsem, rybą, owocami, podawane na ciepło lub zimno... Ich różnorodność jest ograniczona wyłącznie naszą wyobraźnią. Pewne jest jedno

Taste Of My Day
Tarta z winogronem i kozim serem 229

tarta z winogronem, kozim serem i serem z niebieską pleśnią. Oryginalny przepis nie zawiera w sobie żadnej formy mięsa, jednak my, dla wzbogacenia smaku, dodałyśmy kilka plastrów szynki szwarcwaldzkiej. Była to bardzo dobra decyzja, gdyż tarta wyszła wyśmienita! Idealna na szybki obiad, czy jako przekąską na imprezie. Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego (można oczywiście ciasto przyrządzić samemu) 100g sera koziego 100g

Kolizje Smaków
Wołowina z pieczarkami i komosą 130

dusimy 5 minut. Na drugiej patelni (zaczynając od ciepłej patelni) smażymy wołowinę oprószoną solą i pieprzem, tak jak na steki. Przypominam Wam najprostszy patent na to, jak dotykając mięso sprawdzić czy jest już określonej miękkości (stopień wysmażenia).  Dotykamy - stykamy ze sobą dwa palce lewej dłoni, mały i kciuk, miękkość mięśnia na dłoni poniżej kciuka, będzie nam określała stopień wysmażenia(...)minut, aby chwilę odpoczęła, podajemy na talerz z gorącą komosą ryżową i pieczarkami w sosie maślanym. Gotowe! Tak na prawdę 15 minut roboty i macie świetny obiad na stole. Mam nadzieję, że udało mi się Wam zainspirować, buziak! Cudownego dnia! Będzie mi miło, jak zostawisz po sobie ślad z odwiedzin bloga i zostawisz komentarz

SMYKWKUCHNI
Gołąbki z mięsem i kaszą pęczak 132

brak jej umiaru. Jak robi obiad to jakby dla pułku wojska robiła. A ja potem muszę jeść to wszystko. Jasne, chętnie jem. Ale jestem coraz grubszy i grubszy... Tak jak na przykład z tymi właśnie gołąbkami. Nie dość że zrobiła ich z tysiąc na raz to jeszcze miała fantazję i oprócz tych właśnie z mięsem i kaszą pęczak zrobiła jednocześnie

Marder&Marder Manufacture