mięso na obiad - 10554 przepisów (strona:284/704)

Sajgonki 225

Składniki ( na ok. 20 w zależności od wielkości sajgonek) : 450-500g mięsa mielonego 1 mała cukinia lub pół dużej 2 marchewki kapusta pekińska makaron ryżowy

Pudełko rozmaitości
Amur na kaszy jaglanej z batatem 269

Amur to delikatna ryba słodkowodna z rodziny karpiowatych. Jego mięso jest białe, soczyste i smakuje znacznie lepiej niż karp. Podałam go z gorącą kaszą jaglaną ze słodkim batatem i suszonymi pomidorami. Sałatka z kaszy jaglanej mogłaby stanowić samodzielny, wegetariański posiłek. Taki mógłby mi wystarczyć, ale większość moich domowników to mężczyźni, więksi i mniejsi, więc musiałam danie trochę „wzmocnić(...)Strzał padł na Amura. Lubię go za smak i nazwę, w której najchętniej zmieniłabym jedną literkę. Wtedy wszystko byłoby jasne :) Chłopaki zjedli obiad ze smakiem co mnie cieszy, bo podałam im nie tylko smaczne danie, ale bardzo zdrowe. 4 filety z amura 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki wody 1 słodki ziemniak batat 1/2 słoiczka suszonych pomidorów 2 łyżki posiekanej

https:KKuchniaMniam
Kurczak po kujawsku 187

obiad. Wyszło całkiem smacznie. Polecam! Składniki: 4 udka - był dość duże więc przekroiłam je na pół sól, pieprz zioła prowansalskie słodka mielona papryka 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu 2 łyżki keczupu bułka tarta Sposób przygotowania: 1. Umyte i osuszone udka natrzeć zmiażdżonymi ząbkami czosnku. Następnie oprószyć ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i słodką mieloną papryką. Mięso schłodzić w lodówce

Kuchnia domowa Ani
Piersi z kaczki z jabłkami w sosie z czerwonego wina 198

danie na szczególne okazje lub niedzielny obiad. Wyjątkowo smakuje ze smażonymi jabłkami i sosem z czerwonego wina. Uczta dla podniebienia… Składniki:2 piersi z kaczki2 średnie czerwone cebule2 twarde jabłka2 ząbki czosnku3/4 szklanki wytrawnego czerwonego wina1 płaska łyżeczka miodu100 g masłasólpieprzolej do smażeniaPrzygotowanie: Skórę na piersi kaczki nacinamy w kratkę ( nie naciąć mięsa). Doprawiamy solą i pieprzem. Piersi kładziemy

Oryginalny smak
Duszony jeleń w czerwonym winie 195

Dziczyzna kojarzy mi się ze świętami, moja mama przygotowywała  duszonego jelenia na obiad w pierwszy dzień świąt. Pachniało w całym domu, a babcia opowiadała jak wiele lat temu dziadek chodził na polowania i jakie rarytasy trafiały na stół. Dla nas święta zawsze były okresem, który dawał nam możliwość spędzenia ze sobą czasu, ale też chwilami, które dają nam możliwość(...)poczucie ważnej chwili, wyjątkowości tego dnia. Pozwólmy sobie pokochać dziczyznę w święta, a z pewnością zagości częściej na naszych stołach! Dziczyzna jest o wiele zdrowsza od mięsa hodowlanego, zawiera przede wszystkim znacznie mniejszą ilość tłuszczu, poza tym zawiera mioglobiny (dzięki niej mięso ma mocno czerwony kolor),  która jest świetnie przyswajalnym źródłem żelaza. Takie mięso jest wolne od antybiotyków

Plate of Joy
Grillowana kanapka z pieczonym kurczakiem - domowy fast food 241

zagospodarować pozostałego z obiadu pieczonego kurczaka. Mamy długi weekend, a to oznacza, że wielu z nas piecze i grilluje. Czasem z takiego kurczaka zostają nam na przykład kawałki piersi. Jeśli nie zjemy tego od razu, to najczęściej ląduje w lodówce, a potem przekładane jest z kąta w kąt, aż do wyrzucenia. A można pozostałe mięso użyć do przygotowania pysznej gorącej(...)wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Chleb przesmarować czosnkowym majonezem, na niego ułożyć mięso. Na mięsie dowolne dodatki - ja ułożyłam plastry pomidora i posiekaną dymkę ze szczypiorem. Całość przykryć drugą kromką posmarowanego majonezem chleba. Jeśli ktoś lubi może tez dodać ketchup. Taka kanapka może zastąpić obiad. Jest bardzo sycąca i smaczna. Dzieci na pewno będą zachwycone takim domowym fast foodem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Perliczka pieczona w tymianku i czosnku 545

suszonego tymianku,2 łyżeczek cukru,oliwy,soli,czarnego świeżo mielonego pieprzu.Przygotowanie perliczki zacząłem wcześnie rano od zamarynowania mięsa, które powinno przesiąknąć tymiankowo - czosnkowym aromatem, a w tym celu natarte marynatą musi spędzić co najmniej dwie godziny w lodówce. Zaznaczę, iż dzisiejszy obiad przeznaczony był na większą ilość osób, stąd też na niektórych zdjęciach widać dwie perliczki, jednak przygotowałem je dokładnie(...)czasie umieściłem wyjąłem perliczkę z lodówki. Pomarańczę przekroiłem na ćwiartki i jedną ćwiartkę umieściłem we wnętrzu perliczki. Następnie owinąłem dokładnie ptaka plasterkami parzonego boczku, co zapobiega nadmiernemu wysychaniu mięsa podczas pieczenia i umieściłem go w delikatnie natłuszczonym naczyniu do zapiekania (użyłem tak zwanej gęślarki, lecz może być również naczynie żaroodporne). W naczyniu umieściłem również pozostałe cząstki pomarańczy, przykryłem

Wyprawy kulinarne
Wołowina duszona z warzywami 189

Dolewamy rosół wołowy. I dusimy ok 1,5 h -2 h na małym gazie, lub momentu gdy mięso będzie miękkie.Dodajemy pokrojoną marchewkę I pieczarki , gotujemy ok 20 min. Doprawiamy do smaku. Teraz tez możemy dodac śmietanę do smaku.I obiad gotowy , prawda że bylo prosto I łatwo :)  ?  Gulasz podałam z duszonymi ziemniakami z koperkiem.Smacznego

Smaki Edyty
PIEROGI Z MIĘSEM NA MĄCE ORKISZOWEJ, NASZE ULUBIONE 224

łyżki dobrego, aromatycznego majeranku (lub dowolnie) - mielony czosnek (u mnie kilka przekręceń młynkiem) Mielone mięso (u mnie samodzielnie mielona łopatka i/lub karkówka, można również użyć dowolne inne mięso) umieścić w misce, wbić jajko, dodać majeranek, sól, świeżo mielony pieprz i mielony czosnek (u mnie kilka przekręceń, niezbyt dużo) i dokładnie wymieszać. W misie miksera wymieszać mąkę z solą. Do kubeczka(...)zamrażarki. Gdy najdzie nas ochota na domowe pierogi, po prostu wrzucam zamrożone do wrzącej wody, zagotowuję i odstawiam, by się rozmroziły i zagrzały wewnątrz. Po kilku minutach pyszny, domowy obiad gotowy... :-) Smacznego

Smaczne Zdrowe
Fasolowy kociołek z kaszą jaglaną 179

zrobienia na szybko i do spakowania na obiad do pracy. Łatwo się je odgrzewa a na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej, jak na danie z fasolą przystało. Fasolowy kociołek z pewnością nie rozczaruje kubków smakowych wielbicieli kaszy jaglanej. Zdrowo, szybko, tanio. Czego chcieć więcej od dania obiadowego? 200g kaszy jaglanej 500g mięsa mielonego 1 puszka białej fasolki 3 marchewki

Szefowa kuchni
Chrupiące nugettsy na bazie mąki kukurydzianej 175

Dziś przedstawiam Wam pyszny i szybki pomysł na obiad dla całej rodziny. Jeśli Wasi bliscy lubią kurczaka, to przygotujecie im chrupiące nugettsy na bazie mąki kukurydzianej. Takie kawałeczki chrupiącego mięsa idealnie sprawdzą się w towarzystwie ulubionej surówki i ziemniaczków, jako dodatek do chleba, zapiekanek, a nawet na przyjęcie w towarzystwie dipu lub zwykłego ketchupu. Kukurydziane panierka nadaje im tej niepowtarzalnej(...)rozgrzanej patelni z tłuszczem (głęboki tłuszcz). Smażymy na złoty kolor z obu stron (najlepiej na średnim ogniu). Nugettsy odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Podajemy w formie obiadu (z ziemniakami i surówką) lub jako dodatek do chleba, zapiekanek, a nawet na przyjęcie w towarzystwie dipu lub zwykłego ketchupu. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs

Słodkie okruszki
Racuchy z jabłkami wg Siostry Anastazji 4069

Pyszne i proste do przygotowania racuszki z jabłkami. Bez drożdży. Wystarczy składniki na ciasto umieścić w misce i wymieszać. Potem zanurzamy w cieście krążki jabłek i

Smaki Na Talerzu
Wycieczka do Brukseli i nowy dział na blogu 190

białym sosie i coś w rodzaju rolady, ale farsz był z wołowego mięsa, zawinięty w cienki plaster wołowiny, wspaniały smak. Na moim stole była także miseczka kremu z cykorii, delikatny krem z białej cykorii oraz tarta z brokułami, serem i rybą, zmieloną jak na kotleciki rybne. Po obiedzie pojechaliśmy do hotelu Agenda Loiuse, po krótkim odpoczynku nadeszła pora na spacer

Moja smaczna kuchnia
Sajgonki 191

odstaw na ok 15 min. Na patelni rozgrzewamy łyżę oleju. Dodajemy posiekana cebulę w kostkę, drobno starta marchewkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko razem podsmażamy. Następnie dodajemy mięso mielone i całość mieszamy ze sobą i smażymy. Po usmażeniu, masę przekładamy do większej miski. Do tego wrzucamy gotowe i posiekane grzyby mun oraz posiekany makaron sojowy. Dodajemy sos sojowy(...)głębokim oleju. Sajgonki są dobre, gdy mają złoty kolor i są lekko zarumienione. Gotowe sajgonki najlepiej podawać z sosem słodko-kwaśnym. Artykuł Sajgonki pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kotleciki z soczewicy tuńczyka i fety 181

Soczewica coraz częściej jest wykorzystywana jako bogaty w białko zamiennik mięsa. W połączeniu z tuńczykiem i fetą jest smaczną alternatywą także dla piątkowej panierowanej ryby. Kotleciki z soczewicy podane z sosem grzybowym albo czosnkowo-jogurtowym to szybki sposób na smaczny obiad. Składniki na 12 kotlecików: 100 g soczewicy 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 100 g sera feta 1 jajko

Trzeci talerz