mięso na obiad - 10554 przepisów (strona:115/704)

Żeberka z sosem orzechowym 228

Składniki:1 kg żeberek wieprzowych2 łyżeczki koncentratu pomidorowego1 łyżka sosu sojowego1 łyka octu winnego2 łyżki olejusólWykonanie:Żeberka umyć, podzielić n porcje., posolić.Zrobić marynatę.Koncentrat pomidorowy

kolorowotorcikowo
Cukinia/bakłażan faszerowany mięsem mielonym 327

jednym poście.Ciekawa również jestem, czy też miewacie czasami takie problemy, że najchętniej to zjedlibyście dwie rzeczy po trochu, a tu trzeba coś wybrać? Poza tym faszerowane mięsem warzywa to idealny obiad na kompromis z mężczyznami - warzywa są, ale mięso też jest i każdy zadowolony. Ode mnie dostało to miano dyplomatycznego posiłku :) Składniki na 2 osoby: 2 większe cukinie lub2

Fabryka pomysłów
Mięsne muffiny z chrzanowym kremem 193

dzisiaj przepis na efektowny obiad lub zaskakującą przekąskę na imprezę, gotowy w pół godziny - co Wy na to? Już Wam się podoba? :) Potrzebne będzie mięso mielone (najlepiej, jeśli zmielicie je sami!) oraz ziemniaki, nuta fantazji i troszkę chęci. :) Składniki (na 12 mięsnych muffin): 0,5 kg mięsa wieprzowego (łopatki, szynki) lub gotowego mięsa mielonego 1 średnia cebula 1 jajko majeranek

Garniec Magalie
Karkówka 169

Przygotowanie miękkiego i aromatycznego mięsa karkowego na obiad jest proste, potrzeba tylko trochę cierpliwości aż odpowiednio się poddusi. Składniki: 1 kg karkówki 3-4 cebule 3 ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz, majeranek, rozmaryn Mięso myjemy i kroimy na kotlety. Na rozgrzanej patelni obsmażamy kotlety z każdej strony po kilka minut. Karkówka jest na tyle tłusta, że nie potrzeba dodawać oleju

prawdziwe jedzenie
Roladki zapiekane w porach i sosie serowym 220

Roladki zapiekane w porach to kolejna propozycja na pyszny obiad z wykorzystaniem mięsa mielonego. Roladki otulone są porem i zapieczone w sosie serowym. Sos serowy jest na bazie beszamelu. Zamiast sera pleśniowego można dodać inny ser np. parmezan, cheddar lub zwykłą goudę. składniki: roladki 800 g karkówki 1 bułka kajzerka namoczona w mleku 2-3 kawałki pora o długości

Monia miesza i gotuje
Kura duszona w śmietance 188

szeroko dostępnych w sklepach. Jest ono nieco ciemniejsze, chudsze i bardziej zwarte. W sposób opisany poniżej kurę przygotowywała zawsze moja Mama. Z jednego kurczaka otrzymamy pełen dwudniowy obiad - zupę oraz pyszne mięso na drugie danie. Przygotowana w ten sposób tuszka jest krucha, soczysta i pełna smaku. Polecam nie tylko na niedzielny obiad. - kurczak - 2 marchewki - korzeń pietruszki - por - kawałek selera

kawawszklance
Zapiekanka mięsna z makaronem i szpinakiem 606

Bardzo syta zapiekanka z makaronem spaghetti, mielonym mięsem i szpinakiem. Polecam na pyszny obiad lub kolację! 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula ½ puszki kukurydzy 4 łyżki koncentratu pomidorowego 0,5 szklanki wody Sól Pieprz Suszona natka pietruszki 150 g makaronu spaghetti 400 g mrożonego szpinaku 1 łyżka masła 3 ząbki czosnku 200 g sera feta 100 g żółtego sera

VioletoweKucharzenie
Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem 385

Zapiekana papryka, po brzegi wypchana mięsem i ryżem doskonale syci podczas obiadu i wygląda świetnie na imprezowym stole, bo na zimno jest równie pyszna. :-) Choć papryka kojarzy się głównie z jesienią, my jemy ją przez cały rok, zawsze jest w lodówce by można było położyć ją na kanapki czy użyć do przygotowania obiadu.  4 czerwone papryki 500g mięsa mielonego

Szefowa kuchni
ZAPIEKANKA Z CUKINIĄ I MIĘSEM MIELONYM 711

Przepyszne połączenie cukinii i mięsa mielonego, idealne na przygotowanie szybkiego obiaduSkładniki:0,5 kg mięsa mielonego z łopatki1 kg cukinii2 szklanki makaronu rurki2 ząbki czosnkupo łyżeczce

Z Majeczką w kuchni
Pilaw z kurczakiem i pestkami granatu 158

przedświąteczne przyjęcia.  Dzisiejszy pilaw to proste w przygotowaniu danie z ryżu, do którego możecie wykorzystać resztki gotowanego lub pieczonego mięsa, które zostało Wam z innych obiadów. Ja dodałam do niego mięso z piersi i udek kurczaka, ale równie dobrze sprawdzi się tu wieprzowina czy indyk.Danie jest jednak tak smaczne, że również warto jest ugotować trochę mięsa specjalnie dla niego

Chilli Czosnek i Oliwa
Sakiewki z mięsem mielonym, pomidorami i papryką - prosty i szybki przepis 199

Szukając pomysłu na obiad wpadła mi w ręce stara gazetka z Biedronki z przepisem na sakiewki z pizzy. Nigdy nie gotowałam niczego z przepisów z gazetek ale postanowiłam zaryzykować. Opłaciło się. Oczywiście przepis nieco zmodyfikowałam i uprościłam. Sakiewki wyszły przepyszne. Mogą konkurować z niejednym daniem z włoskiej restauracji. Sakiewki z mięsem mielonym, pomidorami i papryką Składniki na ciasto

Pyza i Surówka
,,Gniazda makaronowe otulone pieczarkowymi pulpecikami” 108

macie pomysłu na dzisiejszy obiad? Prezentuję Wam dziś świetne połączenie mielonego mięsa i makaronu. Idealne na obiad dla rodziny lub ciepłą kolacje dla gości. Nikt nie zdoła oprz eć się pokusie skosztowania tej potrawy. Efektowna i smaczna przekąska. Można dowolnie modyfikować nadzienie dodając na przykład paprykę lub ser. Składniki: 8 gniazd makaronu wstążki 10dkg sera żółtego Składniki na farsz

Podróż w kulinaria
Cielęcina smażona na soli 136

równie delikatnym można powiedziec  „purre” przyrządzonym z płatków ryżowych , świeżego owocu mango , curry i chili.Wyszło danie niesamowicie smaczne , którym z przyjemnością zajadałam się w niedzielny obiad :)Polecam!  SKŁADNIKI :MIĘSO:* sznycle cielęce – 2 szt* sól morska – 2 łyżkiPURRE :* płatki ryżowe – 1 szklanka* świeże mango – 0,5 szt* papryczka chili – 1 szt* ( przyprawy

Ostra na Słodko
Ryba z makaronem czosnkowym i bukietem warzyw 175

Jesteśmy społeczeństwem mięsożerców. Wiele osób nie wyobraża sobie obiadu bez kawałka mięsa. Tak, sam również należę do takich osób. Jednak nie zmienia to faktu, że często staram się włączać w swój jadłospis ryby. Nie oszukujmy się. Ryby to źródło wysoko przyswajalnego białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy D, jak również tak ważnych składników odżywczych jak jod, selen czy wapń. Obiad(...)jednolitej emulsji. W tak przygotowaną marynatę wkładamy filety z ryby. Marynujemy w chłodnym miejscu przez około 20-30 minut. Marynowanie ryb trwa bardzo krótko. Ze względu na swoją delikatność mięso ryb bardzo szybko przejmuje smak marynaty, dlatego kilkanaście minut w zalewie, w zupełności wystarcza. Rozgrzewamy patelnię, na którą wlewamy kilka kropel oleju lub oliwy. Zamarynowane filety kładziemy na bardzo rozgrzaną

Jacob Tastes
Wołowina Blue 130

Wołowina jest mięsem cenionym przez smakoszy. Należy do najwartościowszych mięs pod względem wartości odżywczych. Mięso wołowe stanowi także główne źródło zapotrzebowania człowieka na witaminę B12, nie

mojewypiekiinietylko