mięso mielone - 23354 przepisów (strona:633/1557)

Światowy dzień makaronu 170

jesteśmy makaroniarzami, a makaron i sos do makaronu gości na naszym stole przynajmniej raz w tygodniu. Co lubimy do makaronu? Moje dzieci oczywiście spaghetti i sos pomidorowy z mielonym mięsem , czyli pasta Bolognese na wszelkie sposoby. Danie szybkie do przyrządzenia, idealne na lunch do pracy czy na urodzinowe przyjęcie dla dzieci. Wszystkie dzieci lubią makaron! Dla smakoszy owoców morza

codojedzenia
PULPETY W SOSIE CHRZANOWO KOPERKOWYM 168

Pulpeciki kojarzą się Wam najczęściej z dziecięcym jadłospisem;-) Te małe mielone kuleczki można podawać z przeróżnymi sosami. Ja proponuję dziś z sosem chrzanowo -koperkowym. Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego z łopatki/indyka 1 szt. cebuli 5 ząbków czosnku 1 szt. jajka 2-3 łyżki tartej bułki ok.5 łyżek mleka sól,pieprz ok.2-3 łyżek chrzanu sporo

potrawyregionalne
LASAGNE ZE SZPINAKIEM I KURCZAKIEM 197

Lasagne można przygotowywać z różnym nadzieniem. Doskonale smakuje z samymi warzywami lub mielonym mięsem. Dzisiaj polecam wersję ze świeżym szpinakiem i kurczakiem. Składniki:   12 płatów makaronu Lasagne nr.52 Lubelli (ilość zależy od wielkości naczynia i warstw) 1 kg. świeżego szpinaku 1 szt.średniej cebuli kawałek sera lazur 6 ząbków czosnku 2 łyżki śmietany 18% pierś z kurczaka łyżka

potrawyregionalne
SPRING ROLLS czyli WARZYWNE SAJGONKI Z POMARAŃCZOWO-IMBIROWYM SOSEM 168

garnuszka i gotowałam 10 minut.  Do sosu można dodać świeże listki mięty. Sosem można polać sajgonkę albo maczać ją w nim. Smacznego! Polecam również  SAJGONKI Z MIELONYM MIĘSEM,WARZYWAMI I MAKARONEM RYŻOWYM

potrawyregionalne
PIECZONE PAPRYKI FASZEROWANE MIĘSEM RYŻEM I BOCZNIAKAMI 213

składników zależy od smaków i waszej pomysłowości.   Składniki na 3 porcje papryk: 3 szt. czerwonej papryki (kolor zostawiam do wyboru) 70 g ryżu ( niecała torebka ) 250 g mielonego mięsa 5 szt. boczniaków 3-4 łyżki posiekanych i obranych ze skórki pomidorów (ja użyłam z puszki)  1 jajko 1/2 dużej cebuli 2 ząbki czosnku świeże listki oregano garść

potrawyregionalne
sernik bez spodu 145

skórka otarta z pomarańczy sok z 1/2 pomarańczy 1 torebka budyniu waniliowego 75 g mlecznej czekolady 2 łyżki mleka 1 łyżka płatków migdałowych Ser zmielić w maszynce do  mielenia mięsa dwukrotnie.  Miękkie masło utrzeć z cukrem. Ucierając dodawać po żółtku, natępnie po łyżce sera, skórkę i sok z pomarańczy oraz budyń. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciastka z maszynki do mięsa (z marmoladą) 155

Następnie dodać żółtka ugotowane i ponownie utrzeć. Mąkę wymieszać z solą i proszkiem, przesiać i zagnieść z masłem. Dodać masę z żółtek i zagnieść ciasto. Przełożyć do maszynki do mielenia mięsa z założoną tarczą do ciastek. Podczas wyciskania ciasto w maszynce powinno być dobrze ubite, żeby ciastka wychodziły równe. Kręcić rączką maszynki wyciskając ciasto i odcinać kawałki takie jakie duże

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
deser z pomarańczy 102

duże łyżki cukru pudru łyżka mąki dwie łyżki posiekanych orzechów włoskich Pomarańczę wyszorować, zalać wodą i gotować pod przykryciem około pół godziny. Odsączyć i wystudzić. Przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Żółtka ubić z cukrem pudrem na puszysty kogel mogel. Białka ubić na pianę. Do masy z żółtek dodać pomarańczę, orzechy i mąkę. Wymieszać. Dodać pianę z białek i delikatnie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wegetariańskie gołąbki z kaszą gryczaną w sosie pieczarkowym 197

moje pierwsze spotkanie z gołąbkami wegetariańskimi. W domu  mama przygotowuje zawsze klasyczne gołąbki  z mięsem mielonym, swoją drogą najpyszniejsze na świecie- jak u każdej mamy! ;D Wracając do moich wegetariańskich gołąbków- jeśli jeszcze się zastanawiacie czy są na pewno dla Was, to nie wahajcie się ani chwili dłużej. Gołąbki wyszły po prostu pyszne, a całości dopełnia wspaniały

Czerwona Porzeczka
Dietetyczny obiad. Faszerowana papryka: kaszą jaglaną, pomidorami i serem feta 351

kaszą jaglaną, pomidorami i cukinią? Pewnie nie, dlatego szybko przedstawiamy Wam to smaczne danie. Potrawa jest bez mięsa ale dla chętnych jak najbardziej można do farszu dodać podsmażone mięso mielone.  W ostatnim czasie kasza jaglana dość często gości na naszym stole. To samo zdrowie, więc korzystamy z tego dobrodziejstwa. Składniki: - puszka pomidorów - 250 ml przecieru pomidorowego - woreczek

Pan i Pani Smith w kuchni
Artykuł z rodziną w "Chwili dla ciebie" 144

Zapraszam czytelników "Chwili dla ciebie" do mojego domu. Przepisy na potrawy pokazane w artykule   Lasagne na domowym cieście  Roladki cukiniowe z mięsem mielonym na kaszy gryczanej Zupa krem z kapusty

Gotowanie jest łatwe
Bakaliowe nadzienie do rogali i bułeczek 186

mieszance  rumu i herbaty Orzechy rozdrobnić ( u mnie sprawdził się rozdrabniacz do warzyw, dobry też będzie malakser lub młynek do kawy.Część można zmielić w maszynce do mielenia mięsa, a część posiekać aby były wyczuwalne w masie. Ewentualnie drobno należy je potłuc). Do 250 ml mleka dodać orzechy i masło, zagotować. Mąki wymieszać w pozostałym mleku, po zawrzeniu przelać

kawawszklance
Tatar dla dwojga 146

dawna planowany i obiecany sobie tatar.     Składniki: -ok. 40 dkg wołowiny -cebula -kilka ogórków konserwowych -2 żółtka -3 łyżki oleju -sól i pieprz do smaku Mięso mielimy w maszynce. Dodajemy olej, sól i pieprz i bardzo dokładnie mieszamy. Formujemy kule, w środku robimy wgłębienie na żółtka. Cebulę i ogórki kroimy w bardzo drobną kostkę. Wystarczy zmieszać mięsko

Maminek kulinarny
Siekane kotlety z indyka 149

Lekkie, szybkie w przygotowaniu kotlety z piersi indyka z dodatkiem pieczarek i cebulki. Bez użycia maszynki do mielenia mięsa. Wystarczy ostry nóż i deska do krojenia. Wszystkie składniki należy bowiem drobno posiekać. Doskonałe dla osób na diecie bezglutenowej. Bez dodatku bułki, bez panierki, jedynie z niewielkim dodatkiem mąki ziemniaczanej. Usmażone na gęsim smalcu, który dodatkowo podkręca ich smak. O niebo

Wiem co jem
Stek z nowej patelni 144

W weekend nabyłam wspaniałą, żeliwną patelnię do grilowania i postanowiłam ją jak najszybciej przetestować. Najpierw jednak należało ją zakonserwować, czyli natłuścić i pożądnie wygrzać, a właściwie

Codzienne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania